چرا مدرسه تلویزیونی صدا و سیما پس از کرونا تعطیل شد؟ / نگاهی به بحران آموزش در دوران آلودگی هوا و برودت شدید

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، این روزها، به دلیل آلودگی هوا یا برودت شدید ، مدارس به طور پیوسته تعطیل یا غیرحضوری شده‌اند و تحصیل به سمت آنلاین شدن پیش می‌رود. از زمان شیوع کرونا، کلاس‌های آنلاین در ایران و بسیاری از کشورهای جهان به دلیل شرایط کرونایی رواج پیدا کرد. در آن دوران، بخش زیادی از والدین نیز به صورت دورکار مشغول به کار بودند و این امکان برای دانش‌آموزان خردسال فراهم بود که از گوشی‌های هوشمند والدین برای شرکت در کلاس‌های آنلاین استفاده کنند. اما اکنون شرایط متفاوت است.

در حال حاضر، مدارس ابتدایی غالباً تعطیل می‌شوند، اما والدین باید در محل کار حضور داشته باشند و دچار سردرگمی می‌شوند. آن‌ها نمی‌دانند که باید فرزندان خود را کجا ببرند یا آیا باید مرخصی بگیرند یا خیر. علاوه بر این، دغدغه جدیدی برای والدین پیش آمده که آیا باید گوشی هوشمند خود را در اختیار فرزندشان بگذارند یا خیر.

گوشی‌های والدین معمولاً به فیلترشکن‌هایی مجهز هستند که محدودیت‌های حقوقی جهانی در خصوص استفاده کودکان از فضای اینترنت را رعایت نمی‌کنند. از سوی دیگر، بیشتر کودکان به ویژه در مقطع ابتدایی، تلفن هوشمند شخصی ندارند. در شهرهای کوچک و روستاها، درصد دانش‌آموزانی که تلفن هوشمند شخصی دارند بسیار کم است. در این شرایط، بحران آلودگی هوا و برودت شدید به مشکلات دیگر افزوده می‌شود و تحصیل به شدت آسیب می‌بیند.

در این میان، سوالی مطرح می‌شود: نقش صدا و سیما به عنوان یک رسانه ملی که سالانه بودجه کلانی را برای کمک به بخش آموزش و فرهنگ جامعه دریافت می‌کند، کجاست؟

با توجه به شرایط آب و هوایی و آلودگی هوا که هر ساله در این دوران با آن مواجه هستیم، چرا برنامه "مدرسه صدا و سیما" که در دوران کرونا فعال بود، اکنون تعطیل شده است؟

اگر این برنامه همچنان ادامه می‌یافت، دست‌کم کودکانی که به گوشی هوشمند دسترسی ندارند می‌توانستند از طریق تلویزیون به آموزش خود ادامه دهند و از تحصیل عقب نمانند.

علاوه بر این، وضعیت اینترنت در شهرهای مختلف تفاوت زیادی دارد و این مشکل باعث ضعف اتصال دانش‌آموزان به شبکه شاد و حتی تعطیلی کلاس‌های آنلاین می‌شود. این شرایط به طور جدی به آینده تحصیلی کودکان آسیب می‌زند. در حالی که با راه‌اندازی مجدد مدرسه تلویزیونی صدا و سیما، که از آغاز مهرماه فعال شود و همیشگی باشد ،می‌توان بخشی از مشکلات آموزش بخصوص در مناطق کم برخوردار و دغدغه‌های والدین را حل کرد.