دستور شینا انصاری برای پیگیری وضعیت چشمه قدمگاه با 9 گونه ماهی اختصاصی ایران / 4 گونه از ماهی ها در خطر انقراض هستند + فیلم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، چندی پیش، گزارشی در رکنا در گفت و گو با آرش جولاده رودبار ، پژوهشگر موسسه تحقیقاتی تکامل و تنوع زیستی لایبنیز آلمان از چشمه قدمگاه، واقع در استان فارس، به عنوان یک دارایی بی نظیر و ارزشمند منتشر شد که در این گزارش از وجود ۱۰ گونه ماهی آب شیرین در آن که ۹ گونه از آن، بومی اختصاصی ایران هستند و همچنین 4 گونه از این ماهیان در خطر انقراض قرار دارند صحبت شده بود.

در این خصوص، نبی‌الله مرادی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس، در گفت و گو با رکنا اعلام کرد: چشمه قدمگاه نقطه ای ارزشمند در استان فارس است که از نظر تنوع زیستی اهمیت فراوانی دارد؛ اما زمین‌های اطراف این چشمه با مشکلاتی مواجه هستند. این منطقه که در گذشته به‌عنوان تفریحگاه محلی شناخته می‌شد، اکنون نیازمند تعیین وضعیت قانونی برای حفاظت است.»

مرادی توضیح داد که این چشمه و پیرامون آن، شامل ۳۸۰۰ مترمربع محدوده اصلی و برخی زمین‌های اطراف که مالکیت مردمی دارند، همچنان به‌صورت آزاد در دسترس گردشگران هستند. این وضعیت موجب شده که حفاظت از این منطقه دشوار شود.

معاون محیط زیست طبیعی استان فارس افزود: «برای ثبت این چشمه در قالب یکی از مناطق چهارگانه حفاظت‌شده (پارک ملی، اثر طبیعی ملی، منطقه حفاظت‌شده، یا پناهگاه حیات‌وحش)، باید مراحل قانونی طی شود. ابتدا اداره کل محیط زیست استان درخواست خود را ارائه می‌کند. سپس نیاز به موافقت وزارت صمت و اداره منابع طبیعی است، زیرا ممکن است مجوزهایی نظیر اکتشاف معدن یا واگذاری اراضی در گذشته صادر شده باشد.»

وی تأکید کرد که اگرچه در محدوده اصلی چشمه فعالیت‌های معدنی وجود ندارد، اما هم‌راستا شدن سیاست‌های کلان منابع طبیعی با حفاظت از این منطقه می‌تواند فرآیند ثبت را تسهیل کند.

وی با اشاره به اینکه این موضوع به شورای عالی محیط زیست کشور ارجاع شده است گفت: «خانم شینا انصاری نیز با ارسال نامه‌ای به وزیر صمت، خواستار تسریع در روند هماهنگی‌ها شده است. انتظار می‌رود که این چشمه در جلسات آتی شورای عالی محیط زیست مطرح و به‌عنوان یک اثر ملی مصوب شود.»

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس در پایان گفت: «این چشمه نه‌تنها زیستگاه گونه های ارزشمند ماهیان بومی است، بلکه همواره به‌عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری منطقه مورد توجه بوده است. امید است با اقدامات قانونی و همکاری نهادهای مرتبط، شاهد حفاظت بهتر و استفاده پایدار از این میراث طبیعی باشیم.»

وبگردی