۸۰۰۰ ایرانی در کنار اقیانوس هند زندگی می کنند ولی تشنه هستند! / 4 تانکر انتقال آب فرسوده است و در تعمیرگاه ها خاک می خورند!

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، شهروندان بریس، واقع در سیستان و بلوچستان، در حالی که عمدتاً به کار صیادی مشغول هستند، هر روز با چالش های جدی ناشی در خصوص کمبود آب شرب مواجه هستند. تعدادی از آنها به رکنا می‌گویند که آب شرب تنها از طریق تانکرهای آب توزیع می شود و روزانه فقط ۳ تا ۴ سرویس آب به جمعیت حدودا هشت هزار نفر به این شهر می‌رسد، که به هیچ عنوان کافی نیست.

ساجد جوهر، عضو شورای شهر دشتیاری در گفت و گو با رکنا در خصوص معضل بی آبی در شهرستان دشتیاری گفت: در سال ۹۸ و پیش از آن، در این شهرستان برای تامین آب آشامیدنی مشکلات بسیاری داشتیم ولی بعد از آن، در حوزه آبرسانی اقدامات بسیار خوبی انجام شد. در نوار ساحلی شهرستان دشتیاری با حدودا هشت هزار نفر جمعیت، یعنی روستای پشت، گواتر، شم بالا و شم پایین و خود شهر گردشگری و توریستی بریس با معضل و چالش بسیار بزرگ بی‌آبی سر و کار دارند.

عضو شورای شهر دشتیاری در ادامه تاکید کرد: از آن زمان تا به امروز، به صورت سقایی و با تانکر به این شهرها آبرسانی می شود. همچنین ناوگان آبرسان سیار نیز بسیار فرسوده است. قبلا اگر نوار ساحلی با هشت تانکر برای این جمعیت هشت هزار نفری آبرسانی می شد، الان تقریبا نیمی از این تانکرها از چرخه خارج یا در تعمیرگاه رها شده اند. من خبر گرفته ام که یک تانکر، به خاطر هزینه بسیار ناچیز ۸۰ میلیون تومان برای اورهال، الان در تعمیرگاه خاک می خورد! هر تانکر ظرفیت ۱۲ هزار لیتر آب را دارد که می تواند آب را به شهرهای مختلف برساند در کمترین قیمت آن، چهار میلیون تومان و در بیشترین حالت به هفت میلیون تومان نیز می رسد.  در این شرایط، کسی حاضر نیست با تانکر آبرسانی کند؛ لذا آبرسانی به صورت سقایی در حال انجام است. از سویی دیگر، ناوگان حمل و نقل شرکت آب و فاضلاب نیز بسیار فرسوده است و همچنین تعدادشان نیز بسیار کم است. 

ساجد جوهر همچنین افزود: در سال 1400، با پیگیری های نماینده مجلس وقت، آقای سعیدی، طی همکاری با شرکت آب و فاضلاب کشور، با اعلام رسمی از طریق نماینده و مدیرکل فاضلاب استان آقای قاسمی، مبلغ ۷۰ میلیارد تومان اعتبار را برای اجرای خط انتقال اصلی از پسابندر به بریس به طول ۲۵ کیلومتر ابلاغ شد و در همان سال ۱۴۰۰، پیمانکار نیز مشخص شد تا طی دو سال، این پروژه به اتمام برسد. به گفته پیمانکار این پروژه، قرار بود که مبلغ ۱۴ میلیارد تومان به صورت پیش پرداخت به آنها پرداخت تا کار شروع شود. بگذریم از اینکه این مبلغ پرداخت نشد و در فاصله زمانی های مختلف، دو میلیارد یا یک میلیارد در چند مرحله پرداخت شد و از این قرارداد که در همان سال می بایست 70 میلیارد تومان پرداخت شود و الان این پروژه به پایان می رسید ولی با عدم تخصیص به موقع منابع، روند این فعالیت طولانی تر شده است.

ساجد جوهر همچنین افزود: پیمانکار تقریبا تا امروز، حدود ۴ کیلومتر حفاری انجام داده مصالح را هم تا ۱۴ کیلومتر آماده کرده است. همچنین حدودا چهار کیلومتر هم لوله گذاری انجام شده است ولی به گفته پیمانکار، باتوجه به عدم تخصیص اعتبار، سرعت کار کاهش یافته است؛ با این وجود به هر حال حفاری ۲۵ کیلومتری پیمانکار مشکلی ندارد ولی برای خرید لوله بدون تخصیص اعتبار با مشکل مواجه می شوند. تا امروز به آن قرارداد ۷۰ میلیارد تومانی نیز پایبند نبودند ولی باید این را دانست که برای خرید هر کیلومتر لوله، حدودا ۲ میلیارد تومان بودجه لازم است. حال هزینه اجرا نیز جداگانه محاسبه می شود.

وی افزود: این عدم تخصیص باعث شده است که کار بسیار کند پیش برود. باتوجه به اینکه این مبلغ تاکنون به صورت کامل تخصیص نیافته است، ممکن است تا ۲۵ درصد افزایش داشته باشد و پروژه با ۱۰۰ میلیارد و یا بیشتر اجرایی شود. تا امروز عزم جدی از طرف مسئولان دیده نشده است و تا امروز مبلغی بابت خرید لوله هم واریز نشده و امیدواریم که ۸۰۰۰ نفر که در کنار اقیانوس هند زندگی می کنند، همچنان تشنه و بی آب هستند و این تلنگر بسیار سنگینی است که مردم شهر بریس که به اقیانوس چسبیده است، تشنه هستند.

این عضو شورای شهر دشتیاری در پایان گفت: مسئولان برنامه‌ریزی می کنند که آب را به شمال استان یا استان‌های همجوار با هزاران کیلومتر لوله کشی انتقال دهند ولی مردم نوار ساحلی همچنان آرزو دارند که از شبکه انتقال آب ۲۵ کیلومتری تکمیل شود؛ اما هنوز که هنوز است خبری از این مهم نیست.

وبگردی