تحلیل رخداد دانشگاه علوم تحقیقات/ نسل جوان ایران دچار بی‌ تفاوتی مثبت شده است

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، روز گذشته در محوطه دانشگاه علوم و تحقیقات، یک زن جوان به دلایلی که نیازمند بررسی دقیق کارشناسی است، تمام لباس‌های خود را از تن درآورد. این اتفاق در مقابل دانشجویان در حال عبور رخ داد، اما هیچ‌کدام از آن‌ها، اعم از مرد و زن، حتی نگاهی به او نکردند. آن‌ها با حفظ حریم نگاه خود، احترام به حریم شخصی آن زن را نیز رعایت کردند. این واکنش، نمادی از بلوغ شخصیتی نسلی است که امروز دانشجو هستند و فردا مسئولیت توسعه و پیشرفت ایران بر دوش آنها خواهد بود.

این رفتار، دانشجویان نشان‌دهنده رشد اجتماعی و احترام به حریم شخصی در میان جوانان است. از نظر روان‌ شناختی این بی‌ تفاوتی مثبت است و رشد فرهنگ در یک جامعه و نسل را نشان می دهد. این رویداد امید بخش آینده‌ای است.

تحلیل‌ها نشان می‌دهد که مردان و زنان ایرانی به نوعی توازن و احترام متقابل دست یافته‌اند که نمونه‌ای از آن را در واکنش‌ های اخیر دانشجویان مشاهده کردیم.

شبکه‌های اجتماعی؛ عامل تسریع بلوغ یا معضل نسل جدید؟

دکتر شریفی یزدی جامعه شناس در این رابطه به خبرنگار اجتماعی رکنا می گوید: «یکی از نکات قابل توجه در تحلیل این تحول اجتماعی، نقش اینترنت و شبکه‌ های اجتماعی است. اینترنت، با فراهم کردن بستر تبادل آزاد نظرات، امکان برخورد و ارتباط نسل جدید با جهان را فراهم کرده است. این ارتباطات و دسترسی آسان به اطلاعات، باعث شده نسل جوان ایران با دیدگاهی بازتر و متعادل‌ تر به مسائل اجتماعی و فرهنگی بنگرد. تحلیل اجتماعی نشان می دهد که  بسیاری از مسائل که برای نسل‌ های قبل به‌ نوعی تابو و غیرقابل‌ قبول بود، اکنون برای نسل جدید کاملاً عادی به نظر می‌ رسد و آنها را به چالشی تبدیل نمی‌ کند».

یادگیری از جهان؛ آیا ایران به سمت استانداردهای اجتماعی جهانی حرکت می‌کند؟

بر اساس این گزارش این تحلیل‌ گر بر این باور است، که میزان حساسیت به برخی مسائل اجتماعی در ایران کاهش یافته است، و این را می‌توان با نگاهی به کشورهای اروپایی و مقایسه با رفتار ایرانیان در محیط‌ های بین‌المللی متوجه شد. در جامعه ایران، سال‌ ها نگرانی‌هایی درباره واکنش‌های اجتماعی و حساسیت‌های فرهنگی وجود داشت، اما نسل جدید، با درکی متفاوت از آزادی‌های فردی، در حال حرکت به سمت استانداردهای جهانی است. از این رو، ایران می‌تواند به تدریج در کاهش حساسیت‌های فرهنگی در عرصه عمومی به سطحی برسد که در اروپا یا جوامع دیگر دیده می‌شود.

آیا بلوغ اجتماعی در ایران پایدار خواهد بود؟

این استاد دانشگاه با اشاره به با وجود شواهد مثبت از تغییرات فرهنگی ادامه داد: سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا این بلوغ اجتماعی در ایران تداوم خواهد داشت یا نه؟ بسیاری از کارشناسان معتقدند که اگر سیاست‌گذاری‌ها و آموزش‌های اجتماعی همسو با این تغییرات نسل جدید باشد، نه‌تنها این بلوغ اجتماعی در ایران پایدار خواهد شد، بلکه مسیر را برای رسیدن به یک جامعه توسعه‌یافته و همراه با مدارا هموار خواهد کرد.