رکنا گزارش می دهد؛
سهم 10 درصدی مرگ معتادان بر اثر عوارض جسمانی اعتیاد/ آیا درمان اعتیاد سلامت جسمی را به معتادان بازمی گرداند؟
رکنا: مطابق با آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO)، حدود 5 تا 10 درصد از معتادان بر اثر عوارض جسمانی ناشی از اعتیاد جان خود را از دست میدهند. این عوارض شامل بیماریهای قلبی، تنفسی، و عفونتهای ناشی از استفاده از سوزنهای آلوده است. در این میان، جوانان بین 18 تا 35 سال و مردان بیش از زنان در معرض اعتیاد و عوارض جسمانی ناشی از آن قرار دارند. آمارها نشان میدهد که حدود 70 درصد از معتادان مرد هستند.
به گزارش رکنا، مصرف مواد مخدر یکی از بزرگترین چالشهای بهداشتی و اجتماعی در جوامع مدرن است. این پدیده نه تنها بر روان افراد تأثیر میگذارد بلکه عوارض جسمانی جدی نیز به همراه دارد. در این گزارش به بررسی تأثیرات مخرب مواد مخدر بر اعضای بدن، اثرات مثبت ترک و درمان اعتیاد و روشهای تقویت اهمیت مفهوم سلامت جسم برای معتادان میپردازیم.
به طور کلی مصرف مواد مخدر تاثیرات مخرب و زیانباری بر سلامت جسم افراد می گذارد. یکی از این تاثیرات آسیب به سیستم عصبی است. مواد مخدر میتوانند باعث تخریب سلولهای عصبی و اختلال در عملکرد مغز شوند. این امر میتواند منجر به مشکلات حافظه، اختلالات خلقی و مشکلات شناختی شود. یکی دیگر از آسیب های آن سیستم تنفسی را دچار اختلال می کند. مصرف مواد مخدر به ویژه از طریق تدخین میتواند به ریهها آسیب برساند و خطر ابتلا به بیماریهای تنفسی مانند برونشیت مزمن و سرطان ریه را افزایش دهد. عوارض قلبی و عروقی یکی از شایع ترین اثرات سوء اعتیاد بر بدن افراد است. موادی مانند کوکائین و متامفتامین میتوانند فشار خون را افزایش داده و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را بالا ببرند. مصرف مواد مخدر میتواند منجر به نارسایی کبد و کلیه شود که عوارض جدی برای سلامت فرد به همراه دارد. علاوه بر این ها، مواد مخدر میتوانند باعث بروز مشکلات گوارشی مانند تهوع، استفراغ و یبوست شوند.
ترک و درمان اعتیاد تاثیرات مثبتی بر سلامت جسم افراد می گذارد. به عنوان مثال ترک مواد مخدر میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و فرد را در برابر بیماریها مقاومتر کند. افرادی که موفق به ترک اعتیاد میشوند، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی را کاهش میدهند. ترک اعتیاد نه تنها بر جسم تأثیر مثبت دارد بلکه میتواند به بهبود وضعیت روانی فرد نیز کمک کند. افرادی که اعتیاد را ترک میکنند، معمولاً کیفیت زندگی بالاتری را تجربه کرده و روابط اجتماعی خود را بهبود میبخشند.
یکی از وظایف گروه های حمایتی و درمانگران مشخص کردن اهمیت سلامت جسم برای معتادان است. معتادان باید بدانند که سلامتی گوهری است که با اعتیاد آنها می شکند و به زندگی آنها خاتمه می دهد. درمانگران و مشاوران با انجام کارهایی همچون آموزش و آگاهی بخشی درباره تاثیرات منفی اعتیاد، مشاوره فردی برای شناسایی نیازها و پررنگ کردن اهمیت سلامت جسم برای معتادان، حمایت اجتماعی و ایجاد برنامه های ورزشی برای تقویت سلامت جسم و روح می توانند معتادان را به حفظ و ارتقاء سلامت جسم خود تشویق کنند.
مصرف مواد مخدر تأثیرات مخربی بر جسم و سلامت افراد دارد که میتواند منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود. با این حال، درمان و ترک اعتیاد آثار مثبتی بر سلامت جسم افراد دارد. افزایش آگاهی، مشاوره، حمایت اجتماعی و برنامههای ورزشی میتواند اهمیت سلامت جسم را برای معتادان تقویت کند و آنها را در مسیر بهبودی یاری دهد.
ارسال نظر