افزایش 11 درصدی دانشگاه های ایران در رتبه بندی تایمز !

به گزارش رکنا، سید احمد فاضل زاده روز پنجشنبه اظهار کرد: رتبه بندی تایمز یکی از مشهورترین نظام‌های رتبه بندی بین‌المللی دانشگاه‌ها است که اولین بار در سال ۲۰۰۴ با همکاری تایمز و کیو اس تحت عنوان رتبه بندی "تایمز - کیو اس" و از سال ۲۰۱۰ به بعد با همکاری موسسه تامسون رویترز منتشر شد.

در رتبه‌بندی سال ۲۰۱۶ این پایگاه جهت تامین اطلاعات مورد نیاز خود، همکاری خود را با تامسون رویترز قطع و با پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس آغاز به همکاری کرد. تغییر منبع اطلاعاتی مورد استفاده پایگاه رتبه بندی تایمز بر روی نحوه حضور دانشگاه ها و رتبه آنها تاثیرگذار بود. پایگاه رتبه بندی تایمز جهت ارزیابی دانشگاه ها قسمتی از اطلاعات مورد نیاز خود را از خود دانشگاه ها، قسمتی دیگر را از نظرسنجی ها و بخشی را از طریق الزویر به دست می آورد.
جدول 1
روش شناسی رتبه بندی تایمز
رئیس موسسه ISC افزود: در روش شناسی رتبه بندی جهانی تایمز ۲۰۲۵، از ۱۸ شاخص استفاده شده است. شاخصهای عملکردی در ۵ معیار کلی قرار داده شده اند: آموزش، پژوهش، کیفیت پژوهش، چشم انداز بین المللی و صنعت.

جدول 2

جایگاه دانشگاه های جهان در رتبه بندی تایمز ۲۰۲۵

فاضل زاده گفت: در رتبه بندی تایمز ۲۰۲۵، بیش از ۲۰۰۰ دانشگاه برتر جهان از ۱۱۵ کشور رتبه بندی شدهاند. در رتبه بندی تایمز ۲۰۲۵، دانشگاه آکسفورد برای نهمین سال متوالی رتبه اول را از آن خود کرده است، موسسه MIT رتبه دوم و دانشگاه هاروارد رتبه سوم را کسب کردند.

بر اساس رتبه های کسب شده در معیارهای اصلی، دانشگاه استنفورد رتبه اول را در معیار آموزش دارد، در حالی که دانشگاه های آکسفورد و کمبریج از نظر محیط پژوهشی در صدر قرار دارند. در کیفیت پژوهش، MIT رتبه اول را دارد و دانشگاه شارجه در امارات متحده عربی بالاترین امتیاز را در چشم انداز بین المللی کسب کرده است و در نهایت، ۲۸ موسسه برای رکن صنعت، امتیاز ۱۰۰ را دریافت کرده اند.

جدول 3

حضور دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در رتبه بندی تایمز ۲۰۲۵

فاضل زاده خاطر نشان کرد: در پایگاه رتبه بندی تایمز در سالهای ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۴ از جمهوری اسلامی ایران تنها یک دانشگاه حضور داشت. در سال ۲۰۲۴ تعداد ۷۳ دانشگاه در رتبه بندی تایمز حضور داشته اند که این تعداد در سال ۲۰۲۵ به ۸۰ دانشگاه رسیده است. (بعلاوه ۴ دانشگاه صنعتی اراک، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان، دانشگاه آزاد اسلامی شهر قدس و دانشگاه صنعت نفت نیز به عنوان Reporter آورده شده است).

جدول 4

در این رتبه بندی دانشگاه های صنعتی شریف با قرار گرفتن در بازه رتبه ای ۳۵۰-۳۰۱ به عنوان رتبه اول جمهوری اسلامی ایران معرفی شده اند. همچنین دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه علم و صنعت ایران مشترکا رتبه دوم را کسب کردند و دانشگاه های تهران و علوم پزشکی کرمانشاه مشترکا در رتبه سوم قرار گرفته اند.

رتبه دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران در جدول۳ نشان داده شده است. لازم به ذکر است که دانشگاه هایی که رتبه بندی آنها در بازه یکسان هستند همگی هم رتبه بوده و ترتیب اسامی ذکر شده در این گزارش مطابق با سامانه رتبه بندی تایمز و بر اساس حروف الفبا (به لاتین) است.

جدول 5

بر اساس معیارهای اصلی رتبه بندی، در معیار آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران، در معیار محیط پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف، در معیار کیفیت پژوهش دانشگاه نوشیروانی بابل، در معیار چشم اندار بین المللی دانشگاه گلستان و در معیار صنعت دانشگاه صنعتی شریف رتبه های اول را در بین دانشگاه های ایران داشته اند.

جدول 6

وبگردی