به مناسب روز جهانی سلامت روان؛
افسردگی ناشی از اخبار منفی برای خبرنگاران ؛ مراجعه به روانشناس هر ۶ ماه
رکنا: یک روانشناس اجتماعی گفت: بسیاری از خبرنگاران اگر مورد درمان قرار نگیرند بعد از مدتی دچار افسردگی، اضطراب، نشخوار فکری، وسواس، بدبینی و... می شوند. خبرنگار برای جلوگیری از این مشکلات باید مسیری را طی کند که یک روانشناس می روند و حداقل هر 6 ماه برای چکاب روحی-روانی به روانشناس مراجعه کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، امروز، 19 مهرماه، روز جهانی سلامت روان است. به گفته برخی خبرنگاران به رکنا، بهنظر میرسد هر خبرنگاری بهنوعی به دلیل استرس کاری و ناتوانی در به نتیجه رساندن مشکلات جامعه، با یکی از انواع افسردگی دست و پنجه نرم میکند. بخشی از این استرس برای خبرنگاران در رسانههای دولتی به سرعت انتشار اخبار در نشستهای خبری مربوط میشود، در حالی که در رسانههای خصوصی و روزنامهها، نگرانی از بینتیجه بودن گزارشها ایجاد استرس میکند.
دکتر شریفی یزدی، روانشناس اجتماعی، در گفتوگو با رکنا اظهار داشت: خبرنگاری در تمام کشورهای جهان بهعنوان یکی از مشاغل سخت، پر استرس و فرسایشی شناخته میشود و دلایل مختلفی دارد. یکی از این دلایل، مواجهه مداوم با انواع اخبار منفی و فشارهای اجتماعی و قانونی است. بنابراین، این شغل از نظر روحی و روانی بسیار چالشبرانگیز است.
او ادامه داد: اگر خبرنگاران درمان نشوند، پس از مدتی به مشکلاتی چون افسردگی، اضطراب، نشخوار فکری و وسواس دچار میشوند. برای جلوگیری از این مسائل، خبرنگاران باید مسیری مشابه روانشناسان را طی کنند. هر روانشناس حرفهای معمولاً هر 6 ماه یک بار به روانشناس دیگری مراجعه میکند تا در صورت بروز مشکل، سریعتر درمان شود.
دکتر شریفی یزدی افزود: توصیه ما به خبرنگاران و سایر مشاغل مشابه این است که حتی اگر مشکلی ندارند، بهطور مرتب با روانشناس در ارتباط باشند تا از انباشت مشکلات جلوگیری کنند و زودتر درمان شوند.
ارسال نظر