میثم ظهوریان در گفتگو با رکنا مطرح کرد
نماینده مجلس: معادن قتلگاه کارگران ایرانی شده است / بررسی وضعیت ایمنی معادن کشور در مجلس کلید خورد
رکنا:میثم ظهوریان،نماینده مجلس شورای اسلامی گفت:طرح تحقیق و تفحص از رعایت ایمنی معادن کشور با ۳۰ امضای نمایندگان تقدیم هیات رییسه مجلس شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، میثم ظهوریان، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا گفت:طرح فوق جهت بررسی وضعیت ایمنی معادن کشور و رعایت استانداردها و کفایت استانداردهای موجود به هیات رئیسه پیشنهاد شده است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سوالات مطرح شده در این طرح گفت:آیا استانداردها و ضوابط ایمنی جهت حفظ جان کارگران و کیفیت محیط کاری در معادن کشور رعایت میشود؟ آیا استانداردها و ضوابط موجود برای تامین شرایط مناسب ایمنی محیط کار و کیفیت زندگی کاری کارگران معادن کافی هستند؟چه اصلاحاتی در سیستم اداره معادن کشور باید برای اطمینان از عدم تکرار چنین فجایعی انجام شود؟
این نماینده مجلس در ادامه گفت: در سالیان اخیر بارها شاهد ریزش و ایجاد حادثه در معادن ایران بودهایم تا بدانجا که می توان معادن را قتلگاه کارگر ایرانی دانست. هنوز خاطره تلخ معدن یورت با 43 فوتی در سال 96 در یادها مانده بود که پس از آن شاهد ریزش معدن طزره در سال 98 و فوت شدن سه کارگر عزیز در آن سال و پس از آن دو بار دیگر در همین معدن اتفاق تلخ برای کارگران بودیم که آخرین بار آن در سال گذشته بود که شش خانواده دیگر داغدار شدند. یعنی در عمل این معدن طی 4 سال سه حادثه منجر به فوت داشته است. هنوز چندی از خبر معدن مس سرچشمه و سه حادثه منجر به فوت طی 40 روز در این معدن نگذشته بود که ماه قبل نیز حادثه ناگوار معدن شازند و 4 فوتی آن اتفاق افتاد و در نهایت مرگبارترین فاجعه معدنی در ایران رقم خورد و معدن طبس دچار حادثه شد. این ها گوشهای از اتفاقات تلخی است که برای خانواده کارگری معدن در ایران رقم می خورد. هربار نیز مسئولان کشوری و استانی در قوای سهگانه دستورات ویژه میدهند که پس از مدتی فراموش میشود و گزارش این تحقیق و تفحصها تاکنون منتشر نشده است. در اغلب موارد نیز مسئولان از زیر بار پذیرش اشتباهات خود شانه خالی میکنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود:مشکلات معادن و کارگرانش به همین موارد ختم نمیشود و شامل مسائلی مانند ایمنی و واگذاریها و رهاسازیها گرفته تا مسائل کارگری مانند پرداختیهای حداقلی بابت سختترین کارها نیز می شود. یک کارگر معدن باید برای کار در معدن کف قانون کار یعنی حدود 10 الی 12 میلیون دریافتی داشته باشد که بعضا همین نیز توسط پیمانکاران به موقع پرداخت نمی شود. و بعضا بیمه ایشان نیز بیمه آرایشگری و شیرینیپزی رد میشود که سختی کار شامل آنها نشود. حتی مسائل خردی مانند اینکه کارفرما موظف است روزانه یک لیوان شیر به کارگران بدهد و ماسک ها را به موقع تعویض کند، نیز در برخی موارد رعایت نمی شود.
او با اشاره به سوابق حوادث ناشی از کار در معادن ادامه داد:در ماجرای اخیر نیز شاهد بودیم وزیر کار به جای موضع گیری از جایگاه رگولاتوری و تنظیم گری و مدافع حقوق کارگران پیش از بررسی های لازم نقش مدافع مالکان و مدیران معدن را ایفا می کند که عملا صلاحیت این وزارتخانه را در بررسی بی طرف موضوع خدشه دار می کند.
میثم ظهوریان علاوه بر این گفت:آیا زمان آن نرسیده مسئولین محترم دولت و قوه قضاییه و نمایندگان مردم به این نتیجه برسند که اگر صرف دستور پیگیری ویژه قرار بود دردی از کارگران دوا کند تا الان بساط این حوادث جمع شده بود؟ چند یورت و شازند و طزره و طبس دیگر باید اتفاق بیفتد تا کسی در کشور صدای کارگران بیپناه را بشنود؟
او با اشاره به آیه کریمه قرآن کریم که میفرماید «مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا» افزود:از این منظر جان یک کارگر از تمام ذغال سنگها و صنایع مربوطهاش ارزش بیشتری دارد و میتوان گفت اگر مسئولین مربوطه توان و اراده اصلاح این روند را ندارند بهتر است قبل از آنکه خانوادههای بیشتری داغدار شوند کار در این معادن را متوقف کنند.
ارسال نظر