واکنش اعضاء شورای شهر تهران؛ از گره های ترافیکی اول مهر تا ثبت نام اتباع غیر ایرانی

به گزارش رکنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، در دویست و شصت و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، ابتدا مهدی اقراریان، رئیس کمیته حقوق شهروندی شورا، در واکنش به گزارش اقدامات استقبال از سال تحصیلی جدید، طی تذکری با بیان اینکه خوشبختانه اقدامات خوبی در این خصوص برنامه ریزی شده، اما یکی از چالش های مورد توجه در مقطع زمانی هفته آخر شهریور و هفته اول مهرماه به مبحث مهم حمل و نقل و ترافیک معطوف می شود؛ گفت: در گزارشی که ارائه پذیرفت به برگزاری برخی مراسمات اشاره شد که عمدتا این مراسمات همچون پخش شکلات و... موجب ایجاد گره های ترافیکی در شهر خواهد شد؛ با فرض اینکه در روز نخست بازگشایی مدارس تهران بخودی خود دارای ترافیک سنگین است از این رو معاونت فرهنگی شهرداری هم اقدام به پخش شکلات کند، از این رو تذکر بنده ناظر به ایجاد تمرکز بر روی هر اقدام و فعالیت های مورد انجام است و برگزاری چنین مراسمی به داخل مدارس معطوف شود.

وی افزود: اگر چنین اقداماتی که در گزارش آمده به سطح شهر کشیده شود این چالش ترافیکی را شاهد خواهیم بود.
عضو شورا ادامه داد: بهتر است مجموعه هایی خصوصاً شهرداری مناطق و نواحی آن، که به دنبال انجام چنین عملیات هایی هستند از ازدحام خودروهای سواری و پارک های دوبله و سوبله حزر کنند چرا که همین موضوع باعث بروز گره های ترافیکی خواهد شد.
اقراریان یادآور شد: ممکن است این مسئله علی الظاهر یک مقوله ساده به نظر برسد اما عدم توجه به همین موارد ساده میتواند موجبات نارضایتی شهروندان از بروز ترافیک های سنگین در معابر پایتخت گردد.
وی در پایان تأکید کرد: برای رفع این چالش ما نیازمند یک هماهنگی بین مجموعه شورا و دولت در جابجایی ساعات کار اداری هستیم چرا که لزوما همه متغیرها به دست مجموعه مدیریت شهری نیست و این نیازمند هم افزایی بین بخشی است تا بتوان از این اتفاق با چالش های کمتری عبور کنیم.
مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز در واکنش به این گزارش در توضیحاتی با تقدیر از تلاشهای معاونت های فعال شهرداری تهران در این حوزه بخصوص دبیرخانه "مهر قلم" خاطر نشان کرد: خوشبختانه این دبیرخانه توانسته هماهنگی هایی را هم در درون مجموعه شهرداری و هم در خارج از مجموعه شهرداری تهران اعم از فرمانداری تهران، آموزش و پرورش و پلیس راهور ترتیب دهد تا امسال وضعیت بهتری را نسبت به سال گذشته شاهد باشیم.
وی افزود: بهتر بود در این گزارش، روند فعالیت های عمرانی هم ذکر می شد خصوصا در مناطق جنوبی که وضعیت مدارس در انجا مطلوب نیست.
این عضو شورا خطاب به معاونت زیباسازی خواستار تجلیل از کادر آموزشی مدارس جنوب شهر تهران شد.
وی همچنین به برگزاری نمایشگاه نوشت افزار ایرانی-اسلامی که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز واقع شده است گفت: با وجود برپایی این نمایشگاه، متاسفانه تبلیغاتی مطلوبی در این خصوص ما در سطح شهر مشاهده نکردیم؛ بهتر است به این موضوع بیشتر پرداخته شود.
نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه یکی از اقدامات مدیریت شهری در دوره ششم، تشکیل دبیرخانه متمرکز آموزش های شهروندی جهت سیاست گذاری یکپارچه در نحوه هزینه کرد اعتبارات مصوب مرتبط با فرهنگسازی و آموزش های شهروندی و اجرای برنامه های مشارکت اجتماعی که در بودجه مصوب امسال بود گفت: یکی از وظایف این دبیرخانه پیش بینی برنامه ها و اقدامات لازم برای آغاز سال تحصیلی است.
وی در ادامه ضمن تقدیر از تلاشهای معاونت های مختلف شهرداری تهران در این خصوص افزود: تدوین شیوه نامه اجرایی آموزش های شهروندی در زمره ی فعالیت های ارزشمندی است که امسال اجرایی برای اجرا به مناطق ابلاغ شده است.
این عضو شورا در خصوص برپایی نمایشگاه نوشت افزار ایرانی-اسلامی که تا 31 شهریور نیز ادامه دارد یادآور شد: برخی شهروندان در خصوص بار ترافیکی حوالی محل برگزاری نمایشگاه گله مند بودند که جا داشت این نمایشگاه در محل نمایشگاه شهرآفتاب برقرار می شد.
علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران، نیز پس از استماع گزارش برنامه های تمهیدی و اقداماتی شهرداری پایتخت برای مهر۱۴۰۳ توسط معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه بازگشایی مدارس برای محصلان و خانواده های آنان دارای اهمیت است گفت: سازمان فرهنگی شهرداری و سازمان خدمات شهری یک تکه مشترک بنام سازمان زیباسازی دارند که میتوان با تعریف برخی اقدامات همچون بیلبوردها، عرشه های پل ها و پیوست هایی که میتوان از سکوهای رسانه ای ایجاد کرد فضای سطح شهر تهران را به سمت و سوی بهار سال تحصیلی سوق دهند.
وی افزود: ما در تقارن با آغاز سال تحصیلی مناسبت هایی چون آغاز هفته وحدت و میلاد رسول مکرم اسلام(ص) وآغاز هفته دفاع مقدس را داریم از این رو میتوان شهر را با نقش های مختلف در این مقوله ها مزین کرد.
سید احمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورا نیز در همین رابطه اظهار داشت: یکی از اشکالاتی که ما بطور متداول در شهرداری درگیر آن بودیم عدم یکپارچگی دربرنامه ریزی ها است و این به دلیل وسعت فعالیت هاست و همین موضوع به مقوله اجرا هم تاثیر گذار است.
وی افزود: این چنین ناهماهنگی ها در دوره قبل روند افزایشی داشته که خوشبختانه در این دوره مدیریت بخصوص در موضوع اربعین و ایجاد هماهنگی برای استقبال از مهر کمتر شده است و دبیرخانه ها در انجام وظایف فعال تر از قبل هستند؛ از این رو میتوان تصمیم شورای شهر در ایجاد دبیرخانه های متمرکزآموزش های شهروندی را موثر دانست.
این عضو شورا ادامه داد: تاکید ما بر اجرای تمام  کمال این مصوبه است و امیدواریم ما شاهد توفیقات بیش از پیش باشیم.
وی اقدام فرهنگی شهرداری تهران در معرفی شهدا به دانش آموزان در محیط تحصیلی که با نام «پلاک جاویدان» و یا موضوع «پرچم» با محوریت هویت ملی قرار است اجرا شود را یکی از طرح های قابل قبول برشمرد.
علوی در خصوص اجرای طرح «هر مدرسه، هزار گام» که متمرکز بر افزایش مسایل ایمنی مدارس است و  مسئولیت آن بر دوش ستاد مدیریت بحران شهرداری تهران نهاده شده را اقدامی مثبت در افزایش ضریب ایمنی ساختمان های آموزشی پایتخت دانست.
ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز در واکنش به گزارش توکلی زاده با بیان اینکه خوشبختانه در موضوع نهضت آسفالت، برخی مدارس جنوبی و کم برخوردار تهران آسفالت ریزی محوطه این مراکز انجام شده گفت: مهمترین موضوعی که نیازمند تمرکز بیشتر شهرداری تهران در آغاز سال تحصیلی است روان بودن و کاهش بار ترافیکی معابر شهری است چرا که این موضوع مورد لمس همه شهروندان است؛ سایر اقدامات عمدتاً در داخل مدارس است و کمتر به چشم می آید.
وی افزود: عمدتاً بار ترافیکی در هفته های اول بازگشایی مدارس بطور متوسط افزایش 20 درصدی دارد از این رو ما هرچقدر بتوانیم این میزان را کاهش دهیم و مردم با سهولت بیشتری تردد کنند و همین مسئله موجب رضایتمندی شهروندان خواهد شد؛ این تسهیل گری قطعاً منوط به فعالیت های شهرداری تهران نیست بلکه نیازمند هم افزایی دستگاه های مرتبط با این موضوع است.
این عضو شورا در ادامه ضمن درخواست تمرکز بر مدارس جنوبی و کم برخوردار در خصوص سیستم های گرمایشی و سرویس های بهداشتی عنوان کرد: در بازدیدهایی که در مقاطع مختلف صورت گرفته وضعیت خوبی حس نشده و با وجود اینکه هزینه چندانی برای شهرداری تهران نخواهد داشت براحتی میتواند کمک کند تا این مدارس در وضعیت مناسبی از لحاظ گرمایشی و بهداشتی قرار گیرند.
وی در ادامه خواستار توجه ویژه به موضوع درختان و فضای سبز مراکز آموزشی و دانشگاه ها شد.
به گفته امانی، متأسفانه ما در برخی مراکز آموزشی شاهد وجود درختان خشک و آفت زده هستیم، از این رو به سازمان بوستان ها و مناطق شهرداری توصیه می شود ضمن نظارت بر اهمیت وجود این فضای سبز به مسئولین آموزشی تاکیدات لازم را صورت دهند.
این عضو شورا در واکنش به ثبت نام بی ضابطه اتباع در مدارس جنوبی تهران در انتقادی بیان کرد: متاسفانه شاهد هستیم که برخی از شهروندان در ثبت نام فرزندانشان در مدارس محدوده سکونتشان به دلیل اکثریت ثبت نام اتباع غیر ایرانی امتناع کردند و حضور این اتباع هزینه سنگینی را به مردم تحمیل کرده است؛ از این رو لازم است وزیر کشور و اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران در خصوص تعیین تکلیف وضعیت ثبت نام اتباع بویژه در مناطق جنوبی پایتخت اقدامات لازم را صورت دهند.
کدخبر: 1040882 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟