رکنا گزارش می دهد،
اخراج و کنترل اتباع افغانستانی در ایران با چه روشی ؟! / اقدامات آلمان الگوی عالی برای ایران !
رکنا: الگوبرداری از کشورهای موفق در مدیریت اتباع، می تواند به دولت ایران در ساماندهی اتباع، به ویژه اتباع غیر مجاز افغانستانی کمک کند. در ادامه این گزارش، به سیاست های دولت های موفق در امر مدیریت اتباع و پناهجویان می پردازیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در شرایطی که ایران با چالشهای زیادی در مدیریت اتباع افغانستانی مواجه است، تجربه کشورهای موفق میتواند الگویی مناسب برای بهبود این وضعیت باشد. کشورهای مختلفی در دنیا توانستهاند با رویکردهای جامع و سیاستهای کارآمد مهاجران و پناهجویان را بهخوبی مدیریت کنند.
آلمان یکی از موفقترین نمونهها در این زمینه است. این کشور با ایجاد مراکز پذیرش اولیه، ثبتنام بیومتریک، آموزش زبان و ادغام اجتماعی، توانسته است مهاجران را به طور موثر در جامعه خود بپذیرد. آلمان همچنین خدمات بهداشتی و آموزشی را در اختیار مهاجران قرار میدهد و به حمایت مالی از آنها در مراحل اولیه اقامت میپردازد.
حدودا 10 روز پیش، آلمان اعلام کرد که اولین اخراج اتباع افغانستانی به کشورشان را از زمان به قدرت رسیدن طالبان در آگوست ۲۰۲۱ انجام داده است، زیرا برلین تحت فشار برای برخورد با مسئله مهاجرت قرار دارد.
سخنگوی دولت، اشتفن هبشترایت، در بیانیهای گفت: «این افراد اتباع افغانستانی بودند که همگی مجرمان محکوم شدهای بودند که حق ماندن در آلمان را نداشتند و برای آنها احکام اخراج صادر شده بود.»
آلمان پس از به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱ بهطور کامل اخراجها به افغانستان را متوقف کرد و سفارت خود در کابل را بست.
اخراج روز جمعه در حالی انجام شد که دولت آلمان با درخواستهای فزایندهای برای مهار مهاجرت غیرقانونی و اقدام قاطعتر علیه پناهجویان خطرناک و محکوم مواجه است، به دنبال یک سری جرائم پر سر و صدا که توسط مظنونان مهاجر رخ داده است.
در ماه مه، یک افغانستانی ۲۵ ساله به قتل یک افسر پلیس در یک حمله با چاقو در میدان بازار شهر مانهایم متهم شد.
این حادثه آلمان را شوکه کرد و بحثها را در مورد اخراج مجرمان جدی حتی اگر از کشورهای ناامن مانند افغانستان باشند، دوباره مطرح کرد.
نانسی فزر، وزیر کشور آلمان، نیز چندی قبل گفته بود که این کشور به زودی اخراجها به سوریه و افغانستان را به عنوان بخشی از بسته اقدامات برای تشدید سیاستهای امنیتی و پناهندگی از سر خواهد گرفت.
ترکیه برای ساماندهی مهاجران چه برنامه هایی دارد؟
ترکیه نیز به عنوان یکی از بزرگترین میزبانان پناهجویان، موفق به مدیریت جمعیت گستردهای از مهاجران شده است. این کشور با ایجاد کمپهای موقت، ثبتنام بیومتریک و صدور کارتهای اقامت، و ارائه آموزشهای شغلی و زبان ترکی، توانسته مهاجران را در جامعه خود ادغام کند.
کانادا، نمونه ای موفق از سیاست های مهاجرتی باز و مدیریت کارآمد مهاجران
کانادا با سیاستهای مهاجرتی باز و برنامههای اسپانسری خصوصی، به یکی دیگر از نمونههای موفق در این زمینه تبدیل شده است. این کشور با ارائه خدمات اجتماعی، آموزشی و شغلی و برنامههای فرهنگی و زبانآموزی، مهاجران را به راحتی وارد بازار کار و جامعه میکند.
ارائه خدمات روانشناسی به پناهجویان در سوئد
سوئد نیز در زمینه ادغام پناهجویان با ارائه آموزشهای فنی و حرفهای، خدمات مسکن، بهداشت و برنامههای روانشناسی، عملکردی موفق داشته است. این کشور بهویژه بر روی کاهش مشکلات روحی و روانی مهاجران تمرکز کرده است.
سیستم های امنیتی و شناسایی پیشرفته استرالیا در مدیریت مهاجران
استرالیا با سیستمهای پیشرفته بررسی امنیتی و شناسایی، برنامههای مهاجرتی مبتنی بر نیاز بازار کار و ارائه حمایتهای اجتماعی، توانسته است مهاجران را به خوبی مدیریت و ادغام کند.
این کشورها نشان میدهند که با ایجاد سیستمهای کارآمد ثبتنام و شناسایی، ارائه خدمات اجتماعی، آموزشی و بهداشتی، و همکاریهای بینالمللی میتوان مهاجران را به صورت موثر مدیریت کرد. ایران نیز میتواند با بهرهگیری از این تجربیات و تطبیق آنها با شرایط داخلی، گامهای مهمی در راستای کنترل و مدیریت اتباع افغانستانی بردارد.
متن ارزش خوندن نداره چون متاسفانه تفاوت بین مهاجر و پناهنده رو هنوز نمیدونیم. کانادا مهاجر میپذیره که اون هم شرایط خاصی داره و با توجه به نیاز کشورشون هست. پناهندگی غیرقانونی و اجباری هست
تو ایران هنوز مهاجرانی برای ایران جنگیدن و تو ایران به دنیا آمدن مشکل سیم کارت و عابر بانک دارند و داشتن گواهینامه براشون ممنوعه خلاصه سیاست مشخص ندارند و خودشون هم نمی دونن چی می خوان
اتباع خارجی تو ایران مانند برده هستن که حق داشتن هیچی رو ندارند و واقعا به معنای واقعی نوعی برده هستن
شما هیچ تفاوتی بین کسی که با کسب مهارت به کشوری مثل کانادا مهاجرت می کنه و میلیونها افغان که بی هیچ احترامی به مرز کشورهای همسایه وارد کشور دیگر شده در حالی که اکثرا حتی سواد خواندن و نوشتن ندارن و هیچ تلاشی برای جذب در سرزمین میزبان ندارن و با نرخ وحشتناک زاد و ولد ترکیب جمعیتی ایران رو دارن به هم می زنن و به نحوی کشور را اشغال کردن قائل نیستین.مطلب واقعا ضعیف و ضد منافع ایران بود برای اینهمه ساده انگاری متاسفم
وقتی همه اتباع مستاجر هستن و هیچی رو نمی تونن بخرند و هیچی به اسمشون ثبت نمیشه بعد اتمام فرداد تو کوچه هستن و هیچ اشغالی صورت نمیگیره
توی همه چیز از آلمان الگو بگیرین
سلام من یکی از جمله اتباع افغانستان هستم 20ساله که ایران زنده گی میکنم من اونقدر که ایرانه بلدم افغانستانه بلد نیستم ایران شده جز کشورم من نمیتونم زنده گی کنم افغانستان اما از مصولین درخواسته اینو دارم که به این سوال پاسخ دهد یکی میاد خراب کاری میکنه چرا هم جور اونو بکشند
بسیار کار خوبی است این کار برای شناسایی و کنترل برای اتباع خارجی
ما که بخیل نیستیم زمین خدا هم ارث بابامون نیست قرار نیس یک وجب از این خاک را بتوانیم به گور ببریم امآ امآ به شرط انکه بتوانید مثل کشورهای پیشرفته عمل کنید نه این که به انها همه مهارت واموزشی بدهیداز دولت هزینه کنید بعد بگذارن برن .
تمام این کشورهایی که گفتین برای مردم خودشان بهترین امکانات دارن بعد برای مهاجران به هیچ وجه برای ایرانی که به مردم خودش نمیتونه رسیدگی کنه موندن این همه اتباع بیگانه اصلا صلاح نیست
قبل از اخراج هویتشان شناسایی واثر انگشت گرفته شود در صورت ورود دوباره جریمه سنگین وفرستادن به مرز ودیوار چینی و بعد اخراج-سامانه پیامکی برا اعلان مردمی- جریمه سنگین کارفرمایان وکسانی که خانه اجاره میدهن ودادن خرج ایاب وذهاب تامرز به عهده کارفرمایان-