اکثریت داروهای تولید داخل؛ کمترین حد استاندارد داروسازی را دارند/قیمت گذاری دستوری،مانع افزایش کیفیت داروهاست

به گزارش رکنا، بازار داروی کشور به یک سه ضلعی بی‌تأثیر تبدیل شده است،یک ضلع بیماران هستند و در دو ضلع دیگر سازمان غذا و دارو و داروسازان قرار دارند.

سازمان غذا و دارو،  بیماران را ملزم کرده که از تولیدات داخلی استفاده کنند و در سوی دیگر بیماران تمایلی به استفاده  این داروها ندارند.آنها از تأثیر پایین دارو‌های ایرانی گلایه دارند و می‌گویند این دارو‌ها مانند قیمه بدون گوشت است، مانند یک حباب به نام دارو که چیزی برای بهبودی در آن جز تلقین نیست.

بهمن صبور،  رئیس انجمن داروسازان تهران ضمن بیان اینکه داروهای ایرانی کمترین حد استاندارهای داروسازی را دارا هستند در پاسخ به اینکه چرا بیماران تمایلی به استفاده از دارو‌های ایرانی ندارند به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت:  بر اساس فهرست رسمی هر کشوری ،همه دارو‌ها باید یک استاندارد فارماکوپه را به دست بیاورندکه دارو‌های تولید داخل، کف استاندار‌ها را دارا هستند و دارو‌های خارجی از نرمال به بالا هستند.

او در ادامه تشریح کرد: تازمانی که قیمت دارو‌ها دستوری است نمی‌توان کیفیت آن‌ها را بالا برد چرا که دولت برای یک دارو قیمتی را تعیین می‌کند که با توجه به قیمت تمام شده مواد تولیدی که اغلب وارداتی هستند باید ساخته شود.

صبور در ادامه افزود: قیمت یک داروی ساده، در کشور‌های همسایه چندین برابر قیمتش در داخل کشور است است، دلیل اینکه دارو‌های تولید در داخل کشور بی‌کیفیت است قیمت دستوری است و تا زمانی که این روند ادامه داشته باشد شاهد دارو‌های بی‌کیفیت خواهیم بود.

او با اشاره به اینکه اغلب دارو‌ها در داخل کشور با قیمت‌های دستوری تولید می‌شوند گفت: اگر قیمت‌های دستوری برای داروسازان حذف شود دارو‌های با کیفیت‌تری تولید می‌شود.

  نائب رئیس انجمن داروسازان  تهران اعلام کرد: دولت بالای ۶۰ درصد تولیدات دارویی را از داروسازان خرید می‌کند و خودش هم قیمت‌گذاری می‌کند برای همین اصلاً تمایلی به بالا بردن قیمت‌ها ندارد چون می‌خواهدهزینه‌هایش بالا نرود.

صبور می‌گوید: در برخی تولیدات دارویی که قیمت‌گذاری در دست دولت نیست کیفیت دارو‌ها بالاتر است. تولید‌کننده با در نظر گرفتن مواد به کار رفته و هزینه‌های چرخه تولدی قیمت دارو را تعیین می‌کند.

نائب رئیس انجمن داروسازان  تهران گفت: در صورتی که قیمت‌گذاری آزاد شود، دارو با قیمت‌های مختلف در داروخانه‌ها وجود داشته باشد، بیماران بر اساس کیفیتی که می‌خواهند دارو را خریداری می‌کنند.

او با اعلام اینکه اکثریت دارو‌ها قیمت دستوری دارند گفت: اکثریت داروها با قیمت دستوری تولید می‌شوند، فقط دارو‌هایی که در نسخه نوشته نمی‌شوند قیمت دستوری ندارند و با کیفیت خوبی تولید می‌شوند.

کدخبر: 1038909 ویرایش خبر
لینک کپی شد
منیره چگینی آزاده مختاری
آیا این خبر مفید بود؟