آمار آلزایمر در ایران 3 برابر می شود/هر 3 ثانیه 1 نفر به آلزایمر مبتلا می شود

به گزارش رکنا، انجمن جهانی آلزایمر و انجمن آلزایمر ایران به مناسبت شروع ماه جهانی آلزایمر در اطلاعیه‌ای نوشت: در ایران،تخمین زده می شود در حال حاضر بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر با دمانس زندگی می کنند و تا سال ۲۰۵۰، این رقم سه برابر خواهد شد. درجهان، ۷۵% افرادی که با دمانس زندگی می کنند، تشخیص نمی گیرند. شرم از ابراز بیماری و اطلاعات نادرست در مورد بیماری به معنی آن هست که خیلی ها به علائم دمانس توجه نخواهند کرد و به دنبال گرفتن تشخیص نخواهند بود. %۸۵ افرادی که با دمانس زندگی می کنند، به حمایت بعد از تشخیص دسترسی نخواهند داشت. تشخیص به موقع و حمایت بعد از آن از افرادی که با دمانس زندگی می کنند موجب خواهد شد که این افرد با کیفیت خوب زندگی کنند و استقلال خود را برای مدت طولانی تر حفظ کنند.

انجمن جهانی آلزایمر به همراه انجمن دمانس و آلزایمر ایران تاکید می کنند که هر چه زودتر برای تغییر در نگرش نسبت به دمانس از طریق اطلاع رسانی و با به چالش کشیدن شرم از ابراز ییماری باید اقدام شود.۱۵ شهریور – تهران – تا سال ۲۰۵۰، انتظار می رود بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در ایران با دمانس زندگی کنند، افزایش ۳ برابری نسبت به آمار تخمینی کنونی. در این ماه جهانی آلزایمر، انجمن جهانی آلزایمر و انجمن دمانس و آلزایمر ایران با آگاهی رسانی، شرم از ابراز بیماری و تبعیض را که هم چنان بیماری را احاطه کرده اند را به چالش می کشند.

معصومه صالحی مدیر عامل انجمن دمانس و آلزایمر ایران به مناسبت ماه جهانی می گوید: ما با اطلاع رسانی مکرر از طریق انجمن های استانی، پایگاه های خبری، رسانه ها، شبکه های اجتماعی و… در مورد دمانس، علائم، عوامل خطر، پیشگیری، زندگی با دمانس، مراقبت ، مراقبین و سند ملی دمانس، سعی بر این داریم تا پیام خود را واضح و شفاف به گوش جامعه برسانیم، چنانچه هم اکنون برای دمانس اقدام نکنیم، در آینده نردیک با سیلی از افراد مبتلا مواجه خواهیم بود که لزوما همه سالمند نیستند بلکه طیفی از ۴۰ تا ۶۰ سال را نیز در برخواهد گرفت و بار کلان اقتصادی بیماری متوجه دولت و خانواده ها خواهد بود.

زمان اقدام برای دمانس، زمان اقدام برای بیماری آلزایمر دمانس هفتمین علت مرگ درجهان و هر ۳ ثانیه یک نفر در جهان به آن مبتلا می شود. هم اکنون در جهان ۵۵ میلیون نفر با بیماری زندگی می کنند و تا ۵ سال دیگر این رقم به ۷۸ میلیون نفر بالغ خواهد شد و تا سال ۲۰۵۰، این رقم به ۱۳۹ میلیون نفر خواهد رسید. این افزایش ابتلا، عواقب اقتصادی خواهد داشت، تخمین زده می شود که در حال حاضر هزینه دمانس در جهان ۱.۳ تریلیون دلار باشد و تا سال ۲۰۳۰ به ۲.۸ تریلیون دلار بالغ خواهد شد به عبارتی دو برابر می شود.

خانم پاولا باربرینو می گوید: «پایین بودن سطح اطلاع رسانی به علاوه شرم از ابراز بیماری، تبعیض و رواج اطلاعات نادرست در حواشی بیماری مانع بزرگی بر سر راه بهترساختن وضعیت موجود است، همان طور که گفته شد ۷۵% از افراد مبتلا تشخیص نمی گیرند. با تشخیص به موقع، افراد می توانند زندگی خوب و مستقل را تجربه کنند. باید دانست، زمان نقش مهمی را دراین بیماری ایفا می کند.»