مصرف غذاهای سالم دوپامین را در بدن شما آزاد می کند / برای شادی بیشتر شکلات تلخ بخورید

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، دوپامین یکی از مهم‌ترین ناقل‌های عصبی در مغز است که نقش کلیدی در تنظیم خلق و خو، احساس شادی و انگیزه ایفا می‌کند. اختلال در سطح دوپامین می‌تواند به بروز اختلالات خلقی، افسردگی و اضطراب منجر شود. شواهد علمی نشان می‌دهند که برخی مواد غذایی می‌توانند به افزایش ترشح دوپامین کمک کنند. این گزارش به بررسی مواد غذایی مؤثر در افزایش دوپامین و ترکیبات موجود در آن‌ها که می‌توانند احساس شادی را تقویت کنند، می‌پردازد.

منابع پروتئینی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و لبنیات حاوی آمینواسید تیروزین هستند. تیروزین پیش‌ساز دوپامین است و مصرف آن می‌تواند تولید دوپامین را در مغز افزایش دهد.

میوه ها و سبزیجاتی همچون موز، آووکادو، اسفناج و بروکلی می توانند در ترشح هورمون دوپامین در مغز تاثیرگذار باشند. موز حاوی تیروزین و همچنین ویتامین B6 است که به تبدیل تیروزین به دوپامین کمک می‌کند. آووکادو غنی از چربی‌های سالم و تیروزین است که می‌تواند سطح دوپامین در بدن را افزایش دهد. اسفناج و بروکلی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها هستند که باعث حفظ سلامت مغز و تولید مقادیر زیادی دوپامین می شود.

  آجیل و دانه‌هایی مانند بادام، گردو و دانه کدو حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ و تیروزین هستند که هر دو به تولید دوپامین کمک می‌کنند. همچنین چربی‌های سالم موجود در آن‌ها مغز را سالم نگه می دارند.

بر اساس شواهد و تحقیقات دانشمندان، شکلات تلخ حاوی ترکیباتی مانند فلاونوئیدها و تیروزین است که ترشح دوپامین را در خون افزایش می دهند و احساس شادی را تقویت می کند، زیرا مصرف آن باعث آزاد شدن اندورفین‌ها در مغز می‌شود.

غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای، جودوسر و کینوا منابع خوبی از کربوهیدرات‌های پیچیده هستند که به تنظیم قند خون کمک کرده و در نتیجه تأثیر مثبتی بر روی خلق و خو دارند. این کربوهیدرات‌ها می‌توانند به آزادسازی انسولین کمک کنند که این عمل باعث افزایش دسترسی تیروزین به مغز می‌شود.

چای سبز حاوی L-theanine است؛ یک آمینواسید که به آرامش کمک کرده و در به وجود آمدن دوپامین تاثیرگذار است. همچنین چای سبز دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به سلامت مغز کمک می‌کنند.

مواد غذایی متنوعی وجود دارند که می‌توانند به افزایش ترشح دوپامین کمک کنند و احساس شادی را تقویت نمایند. مصرف پروتئین‌های با کیفیت، میوه‌ها و سبزیجات غنی از آنتی‌اکسیدان، آجیل و دانه‌ها، شکلات تلخ، غلات کامل و چای سبز می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت روان و بهبود خلق و خو ایفا کند. شناخت این مواد غذایی و گنجاندن آن‌ها در رژیم غذایی روزانه می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک کند.