زنان به دل آتش جنگل های ثلاث باباجانی زدند/ راشین رستمی: مردم با هزینه شخصی دستگاه‎ دمنده تهیه کرده و به نبرد با شعله های آتش آمدند + فیلم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا،  آتش سوزی جنگل ها و مراتع ثلاث باباجانی بار دیگر تنها دو روز بعد از اطفاء حریق آغاز شد. حضور چشمگیر نیروهای محلی در  خاموش کردن این آتش سوزی ها بسیار تاثیرگذار  بوده است. زنان و مردان دوشادوش هم به دل آتش زده اند تا امدادگر باشند.

راشین رستمی یکی از زنان خطه غرب کشورکه با ساماندهی نیروهای مردمی  به زمان کمک به یاری طبیعت زاگرس می شتابد به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت : تمام حضور مردم در کوهستان با هزینه شخصی و علاقه است که به طبیعت ایران دارند.

او ادامه داد:تهیه البسه و دستگاه دمنده و خورد و خوراک هم به همت مردم محلی انجام می شود و برای حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست از جان خود دریغ نمی‌کنند.

رستمی که از زنان فعال منطقه غرب کشور و شهرستان پاوه است بعد از اطلاع از آتش سوزی مراتع  ثلاث باباجانی با حضور گسترده خود در اطفاء حریق تلاش فراوان داشته است.  

دو هزار نیروی مردمی به امداد آمده اند

هیوا بهرامی،مدیر اداره محیط زیست ثلاث باباجانی گفت: به مدت سه روز آتش سوزی جنگل های ثلاث باباجانی طول کشید. هیوا بهرامی مدیر اداره محیط زیست ثلاث باباجانی درباره آتش سوزی مراتع این شهرستان به خبرنگار رکنا گفت:حدود 2 هزار نیروی مردمی داوطلبانه برای خاموش کردن آت شبه کوهستان آمدند.گروهی از زنان برای نیروهایی خاموش کننده آتش آب و غذا آماده می کردند.

مدیر اداره محیط زیست ثلاث باباجانی ادامه داد:سه روز آتش سوزی این جنگل ها طول کشید و طی این مدت چندین هکتار از مراتع در آتش سوخت.تنوع گیاهی این منطقه مانند  پوشش گیاهی  کوه های زاگرس  درختان بلوط و زالزالک است. گراز و جوجه تیغی از جانوران حیات وحش این منطقه هستند که با شروع آتش سوزی محل خود را ترک کرده و از آتش نجات یافتند.

او درباره پوشش گیاهان دارویی این منطقه گفت: فصل گیاهان دارویی در بهار است و الان با توجه به اینکه در نیمه فصل تابستان هستیم  پوشش گیاهی دارویی باقی نمانده تا آسیب ببیند.

بهرامی گفت:آتش سوزی به دلایل نامعلومی رخ داده است.امسال با گرمایش شدید و خشک شدن زود هنگام مراتع مستعد آتش سوزی شده است. 

 99 درصد آتش‌سوزی‌ها در جنگل های زاگرس بود

سرهنگ علی ملکی آهنگران فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور درباره آتش سوزی جنگل ها به خبرنگار محیط زیست رکنا گفت: یکی از دلایل افزایش آتش سوزی ها پوشش گیاهی مراتع و جنگل های  کشور است که بر اثر بارندگی های بسیار خوب بوجود آمده است.

ملکی آهنگران ادامه داد: بیش از 2 میلیون تن پوشش علوفه ای در سطح جنگل ها داشتیم که در فصل خشک وگرم تبدیل به موادی برای ایجاد آتش می شود.

 ملکی آهنگران افزود:حدود 18 هزار هکتار مراتع دچار آتش سوزی شده است و بیش از 99 درصد آتش سوزی ها در  جنگل های زاگرس بوده است.جنگل های هیرکانی تا کنون آتش سوزی نداشته است و در آبانماه به بعد شروع می شود.

مدیریت اطفای حریق به عهده دو ارگان منابع طبیعی و محیط زیست است

او با اشاره به سازمان هایی که بر اساس قانون، وظیفه اطفای حریق را به عهده دارنذ  افزود:  تبصره های ذیل ماده47  قانون اساسی  اطفای حریق را به عهده  همه ارگانهای لشگری و کشوری می داند.در این ماده قانونی همه دستگاه ها در موقع بروز چنین حوادثی بدون رعایت تشریفات مالی و اداری باید به اطفای حریق بپردازند،ولی در نهایت مدیریت کار  اطفای حریق به عهده دو ارگان منابع طبیعی و محیط زیست است.

محیط زیست و منابع طبیعی توان بسیار بالایی در اطفای حریق ندارند

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در باره توان اطفای حریق محیط زیست و منابع طبیعی در کشور گفت:این دو سازمان توان بسیار بالایی در اطفای حریق ندارند،  تجهیزات  اطفای حریق داریم ولی کافی نیست و نیازمند تامین اعتبار  است.

در 2 سال گذشته هیچ تجهیزاتی برای اطفای حریق  تهیه نشده است

او با اشاره  به اینکه طی 2 سال گذشته در خصوص تجهیزات تامین اعتبار نشده است افزود:در 2 سال گذشته هیچ تجهیزاتی برای اطفای حریق  تهیه نشده است ولی تا دو هفته آینده  در مرحله اول حدود 50 میلیارد تومان اعتبار برای خرید تجهیزات اطفای حریق تامین خواهد شد.

سازمان مدیریت بحران کشور فقط 9 بالگرد و یک فروند هواپیمای ایلوشین دارد

ملکی آهنگران گفت:در حال حاضر سازمان مدیریت بحران کشور 9 فروند هلی کوپتر و یک فروند هواپیمای ایلوشین دارد  که در صورت بروز حادثه در اختیار نیروهای امدادرسان و آتش نشان ها  گذاشته است.

تمام دنیای به سمت اطفای حریق با کمک هوش مصنوعی رفته است

او با تاکید بر تامین تجهیزات و نوآوری های نوین در اطفای حریق برای حفاظت از منابع طبیعی کشور گفت:  تمام دنیا برای حفاظت از محیط زیست خود از به  سوی کاربری هوش مصنوعی و فناوری های نوین رفته اند از این طریق ،آتش سوزی ها  را می شود  با استفاده از فناوری های نو و هوش مصنوعی کنترل کرد.

در حال حاضر11 پهپاد فانتوم 4 در سطح کشور توزیع کردیم ؛ البته این مدل کاربردی نیست

  فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور ادامه داد:در حال حاضر11 پهپاد فانتوم 4  در سطح کشور توزیع کردیم ؛ البته این مدل کاربردی نیست، آن نوعی که مد نظر ما  بوده  نیست و زیرساخت های بکارگیریشان  در ایران فراهم نیست.

به  500 نقطه جانمایی دوربین در محیط زیست نیاز داریم اما فقط 60 دوربین داریم

تاکید داشت: در حال حاضر به  500 نقطه  جانمایی دوربین در محیط زیست نیاز داریم در حالی که به دلیل کمبود اعتبار فقط توانستیم 60 دوربین  تهیه و نصب کنیم تا محیط زیست در ستادها  توسط مانیتورها رصد شود.

به تمام استان ها ابلاغ کردیم آتش زدن مزارع توسط کشاورزان غیرقانونی است

او با تاکید بر غیر قانونی بودن آتش مزارع توسط کشاورزی گفت:به تمام  استان ها ابلاغ کردیم که آتش زدن مزارع توسط  کشاورزان غیر قانونی است و مراجع قضایی با آنها برخورد قانونی می کند.

80 درصد آتش سوزی های  غیر عمدی است

ملکی آهنگران با اشاره به دلیل آتش سوزی ها ادامه داد: 80 درصد آتش سوزی های  غیر عمدی است و به  صورت سهوی اتفاق می افتد .اما آتش سوزی لرستان  عمدی بوده که بیش از 3  نفر معرفی و شناسایی شده اند و تا کنون مراجع قضایی برای آنان حکمی صادر نکرده است.