کارشناس مامایی در گفت و گو با رکنا مطرح کرد
90 درصد سرطان های حلق مربوط به ویروس HPVاست/ واکسنHPVباید جزو واکسیناسیون ملی باشد/ واکسن های غیردولتی امن نیست
کارشناس مامایی گفت: یکی از مهم ترین مسائل و معضلاتی که امروزه با آن درگیر هستیم، ویروس اچ پی وی است. با توجه به نبودن بستر آمارگیری صحیح در ایران، آمار رسمی در این خصوص وجود ندارد؛ بنابراین با توجه به تجربه شخصی این ویروس در پایین ترین سن تا 16 سال دیده شده است. در صورت ابتلا و پیشرفت ویروس، سرطان دهانه رحم ایجاد می شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، با توجه به کاهش سن روابط جنسی و گسترش روابط متعدد؛ همچنین نبودن آمار رسمی ابتلا به ویروس اچ پی وی، مطابق با آمارهای غیررسمی این ویروس در حال افزایش است. رابطه جنسی اصلی ترین عامل ابتلا به این ویروس است. با روند افزایشی و خطراتی که می تواند جامعه را درگیر خود کند، پیشنهاد راه یابی واکسن اچ پی وی به واکسیناسیون ملی مطرح می شود که می تواند به بهبود سلامت جنسی فردی و اجتماعی جامعه کمک زیادی کند.
دکتر لی لی رز طزری کارشناس مامایی، در گفت و گو با رکنا، در توضیح ویروس اچ پی وی، گفت: یکی از مهم ترین مسائل و معضلاتی که امروزه با آن درگیر هستیم، ویروس اچ پی وی است. با توجه به نبودن بستر آمارگیری صحیح در ایران، آمار رسمی در این خصوص وجود ندارد؛ بنابراین با توجه به تجربه شخصی این ویروس در پایین ترین سن تا 16 سال دیده شده است. در صورت ابتلا و پیشرفت ویروس، سرطان دهانه رحم ایجاد می شود.
رابطه جنسی مهم ترین عامل ابتلا به ویروس اچ پی وی است
او با اشاره به انواع روش های ابتلا به ویروس، گفت: مهم ترین عامل ابتلا به ویروس اچ پی وی رابطه جنسی است و این روابط می توانند دهانی، مقعدی و تماس پوستی ناحیه تناسلی باشند. توجه داشته باشید که روابط جنسی محافظت شده هم نمی توانند از ابتلا به ویروس جلوگیری کنند. لیزرهایی که به صورت رول هستند و روی پوست بدن فرد کشیده می شوند درصورتی که بدون استریل شدن برای دیگران هم مورد استفاده قرار بگیرند، امکان انتقال ویروس را بالا میبرند. تحقیقات نشان داده است در دستگاه های اندوسکپی یا سونوگرافی که به صورت واژینال انجام می شوند در صورت استریل نشدن می توانند ناقل اچ پی وی باشند. توجه داشته باشید وسایل بهداشتی در مراکز درمانی معمولا استریل می شوند؛ لذا بیشترین شیوع ویروس از طریق روابط جنسی و لیزرهای ناایمن است.
این کارشناس با اشاره بر اینکه سویه 16 و 18 اچ پی وی خطرناک ترین سویه این ویروس است، افزود: سویه 16 و 18 تا 70 درصد احتمال سرطان دهانه رحم را به دنبال داشته و تقریبا 90 درصد سرطان های ناحیه حلق مربوط به سویه 16 اچ پی وی است. سویه 6 و 11 در افرادی که رابطه دهانی داشته اند، زگیل در ناحیه تناسلی و حلقی را به همراه خواهد داشت.
واکسن اچ پی وی باید جزو واکسیناسیون ملی باشد
دکتر طزری در ارتباط با اهمیت واکسن در جلوگیری از شیوع اچ پی وی، گفت: با توجه به کاهش سن روابط جنسی و افزایش احتمال ابتلا به ویروس اچ پی وی لازم است این ویروس، مثل بسیاری از ویروس های دیگر که با انجام واکسیناسون ریشه کن شدند، تحت واکسیناسیون ملی قرار گیرد تا از بحران سلامت، که ممکن است در آینده با آن مواجه شویم جلوگیری شود. در کنار واکسن های خارجی با مبالغ بالا کشور ما واکسن دو سویه این ویروس، که برای جلوگیری از ابتلا به سرطان است، را تولید کرده است که ایمنی بدن شخص را به نسبت فردی که هیچ واکسنی تزریق نکرده است بالا می برد. واکسن های ایرانی کمتر از یک میلیون تومان است. در حال حاضر قیمت واکسن های خارجی 4 سویه حدود 4 میلیون تومان و 9 سویه حدود 8 میلیون تومان است. با توجه به اینکه فرد مبتلا به اچ پی وی در روند درمان هزینه های خیلی گزافی را در زمینه آزمایش اچ پی وی، قیمت داروهای مکمل و واکسیناسون باید پرداخت کند و این هزینه ها به مدت دوسال برای فرد ادامه داشته و استرس زیادی را برای فرد به همراه دارد؛ وزارت بهداشت و درمان می تواند با انجام واکسیناسیون ملی از بروز مشکلات فردی و اجتماعی جلوگیری کند.
مهم ترین راه جلوگیری از آن تک پارتنری است
او با توصیه به تک پارتنری و اشاره به تابو بودن واکسن های اچ پی وی در ایران، افزود: با توجه به آمار غیر رسمی رو به افزایش ابتلا به ویروس اچ پی وی مهم ترین راه جلوگیری از آن تک پارتنری است. هرچند نمی توان پیشینه پارتنر را در خصوص روابط جنسی تضمین کرد و بر همین اساس تمامی افراد در معرض (مردان و زنان) ابتلا به این ویروس قرار دارند. یکی از باورهای اشتباه، که باعث می شود از واکسیناسون ملی این ویروس جلوگیری شود، در خصوص تزریق واکسن است. عموم مردم فکر می کنند با تزریق واکسن های اچ پی وی راه برای روابط جنسی گسترده و متعدد باز خواهد شد. در حال حاضر با توجه به کاهش سن رابطه جنسی و شیوع روابط جنسی متعدد این روابط به صورت کلی وجود دارند. با تزریق این واکسن امنیت و سلامت جنسی جامعه بیشتر شده و جامعه ای دچار مشکلات متعدد وابسته به این ویروس نخواهیم شد.
اکثر واکسن های موجود در بازار توسط مردم عادی وارد کشور شده است
وی با تاکید بر اینکه لازم است نظارت بیشتری بر واکسن های موجود در بازار صورت بگیرد، گفت: بخشی از واکسن های گارداسیل توسط دولت وارد شده و دارای بارکد و تاییدیه نظام پزشکی هستند، که در داروخانه توزیع شده و به صورت آزاد یا دولتی به فروش می رسند. بخش زیادی از واکسن های گارداسیل موجود در بازار دارویی ایران توسط مردم عادی وارد کشور می شوند. این مسئله مشکلات زیادی را برای نظام سلامت میتواند در پی داشته باشد؛ چرا که مشخص نیست واکسن توسط چه کسی و به چه طریقی وارد کشور شده است. این واکسن های وارد شده با قیمت های نجومی در بازار به فروش می رسند و مردم با توجه به نیازشان به واکسن به این هزینه ها تن می دهند.
آموزش و پرورش و آگاهی رسانی در کنترل و کاهش این بیماری بسیار مهم است
این کارشناس با اشاره به افرادی که درمورد این بیماری اطلاعات کافی ندارند، گفت: بسیاری از افراد بعد از ابتلا به ویروس و در مراحل پیشرفت متوجه بیماری می شوند و درمان خود را پیش می برند. مبتلایان به ویروس اچ پی وی هیچ نشانه ای ندارند اما ناقل این بیماری هستند. آموزش و پروش نقش مهمی در افزایش اگاهی رسانی مخصوصا در میان نوجوانان دارد و می تواند با همکاری وزارت بهداشت در مورد احتمال بروز بیماری، راه های درمان، جلوگیری و تشویق مردم به سمت واکسیناسیون موفق عمل کند.
تا 46 سالگی فرصت واکسن زدن دارید!
طزری در خصوص آگاهی رسانی این ویروس، نقش ترس، و سن واکسن، گفت: فرد مبتلا به ویروس اچ پی وی اگر اقدام به درمان ویروس نکند؛ در صورت داشتن سیستم ایمنی قوی، بدن به صورت خود محدود شونده ویروس را در عرض دوسال از بین خواهد برد. ترس بدترین عامل برای افراد مبتلا به این ویروس است چرا که سیستم ایمنی بدنشان را ضعیف کرده و راه را برای غلبه ویروس مهیا می کند. قوی نگه داشتن سیستم ایمنی با استفاده از عدم مصرف دخانیات و الکل، سبک زندگی سالم، انجام چکاپ ها و مصرف مکمل های سیستم ایمنی صورت می گیرد. از 9 الی 46 سال فرصت تزریق واکسن های اچ پی وی وجود دارد وشرط اصلی تاثیرگذاری آن در هر سنی این است که بهتر است قبل از رابطه جنسی یا در زمانی که فرد روابط جنسی متعدد نداشته است واکسیناسون صورت گیرد.
ارسال نظر