تصویب آییننامه حمایت از رشد و تربیت اوان کودکی در هیات دولت
وزیر آموزش و پرورش با اعلام خبر تصویب آییننامه حمایت از رشد و تربیت اوان کودکی در هیات دولت، گفت: این آییننامه به عنوان اولین سند رسمی جمهوری اسلامی ایران در اوان کودکی، زمینۀ انجام مطلوب وظایف سازمان تعلیم و تربیت کودک را فراهم خواهد کرد.
رضامراد صحرایی با بیان اینکه اوان کودکی محور اصلی تحول نیروی انسانی در همه کشورهاست، گفت: برگشتپذیری هزینههایی که دولتها در این دوره انجام میدهند با دیگر دورهها قابل مقایسه نیست.
وی افزود: اوان کودکی به حدی مهم است که امروزه یکی از شاخصهای توسعهیافتگی و تعالی جوامع، میزان اهمیت این دوره در نگاه حاکمیتهاست.
صحرایی با تأکید بر اینکه استقرار سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک یکی از افتخارات دولت سیزدهم است، ادامه داد: با ایجاد این سازمان ذیل وزارت آموزرش و پروش، بیش از هفت میلیون نفر به جامعه مخاطب این وزارتخانه افزوده شد. با این حال، کارنامهی وزارتخانه و سازمان در همین مدت اندک بسیار درخشان و آبرومند است. این سازمان در مدت اخیر، علاوه بر تصویب آییننامههای مختلف، به خوبی توانسته با تثبیت جایگاه خود در حاکمیت، وضعیت پیشین کودکستانها را مبتنی بر استانداردها و راهبردهای اساسنامه ساماندهی کند و همین عامل سبب شده که نگرانی خانوادهها تا حد بسیار زیادی رفع شود، زیرا مبانی تعلیم و تربیت اسلامی، پایه و اساس برنامهها، طرحها و محتواهای تولیدشده در این سازمان است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه پیش از استقرار سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک عملاً در حوزهی اوان کودکی هیچ نهاد متولی وجود نداشت و هیچ فعالیت فراگیر، منسجم و هدفمندی صورت نمیگرفت، خاطرنشان کرد: آییننامه حمایت از رشد و تربیت اوان کودکی اولین سند رسمی جمهوری اسلامی ایران در حوزه اوان کودکی است.
صحرایی با اشاره به ضرورت حرکت سازمانیافته و فراگیر در عرصۀ تمدنیسازی در گام دوم انقلاب اسلامی، جایابی و تثبیت جایگاه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در حاکمیت را اقدامی بنیادین و زیربنایی توصیف کرد و گفت: این سازمان به عنوان یکی از رویشهای گام دوم و دوران بلوغ انقلاب اسلامی، بنا به منویات و تأکیدات مقام معظم رهبری مدظلهالعالی و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و تأیید مجلس شورای اسلامی در حکمرانی کشور جایابی شده است.
وی تربیت نسل مولد در عرصه تمدنسازی نوین اسلامی را از مهمترین اهداف سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک دانست و افزود: این سازمان طبق اساسنامه، مرجعِ انحصاری راهبری، ساماندهی، صدور مجوز، هدایت و نظارت بر امور، فرایندها، محتواها و منابع انسانیِ شایسته برای تعلیم و تربیت کودکان زیر شش سال تمام در کودکستانها و سایر مراکز نگهداری و آموزش کودکان است و اهدافی نظیر تربیت نسل مولد در عرصهی تمدنسازی نوین اسلامی، ایجاد گفتمان ملی در حوزهی اوان کودکی، تولیگری و مدیریت یکپارچه این حوزه را محقق میکند.
صحرایی با اشاره به تصویب آییننامه حمایت از رشد و تربیت اوان کودکی، ادامه داد: این آییننامه به منظور طراحی راهکارهای دقیق و عملیاتی، نظارت بر حُسن اجرای برنامهها و همسو شدن اشتراکات هزینهای (مبتنی بر رشد همهجانبه دورهی حساس اوان کودکی)، طراحی و تدوین شده است.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ایجاد عزم و انسجام ملی، فراهمکردن بستر نقشآفرینی و تعامل حداکثری دستگاهها و نهادهای ذیربط و جلوگیری از اهمال و موازیکاری برای نزدیک به ۹ درصد جمعیت کشور (حدود هفت میلیون و صد هزار کودک) به انضمام جمعیت والدین، مربیان و فعالان این زیستبوم، از مهمترین اهداف آییننامه حمایت از رشد و تربیت اوان کودکی است.
وی در ادامه به برخی از وظایف سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اشاره و خاطرنشان کرد: «زمینهسازی برای انجام رسالت محوله در بدنهی حاکمیت اسلامی»، «تأکید بر ساماندهی و مدیریت یکپارچه»، «قاعدهگذاری برای کودکستانها و سایر مراکز مجاز جدید با دیدگاه مرکز آموزشی و تربیتی به جای مهد کودک مراقبتی» و همچنین «عدالتمحوری و فراهم آوردن زمینهی دسترسیِ عادلانه به فرصتهای تربیتی فراگیر برای همهی کودکان» از مهمترین وظایف این سازمان است.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: از دیگر مأموریتهای سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک میتوان به حفظ یکپارچگی، همسویی و هماهنگی تربیت دوره اوان کودکی با نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور، با محوریت سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، توجه به تفاوتهای فردی و فرهنگی و بهتبع آن رعایت اصل تنوع در روشهای تربیتی با رویکرد بومی (اسلامی و ایرانی) و البته ارتقای شایستگیهای تربیتی در راستای توانمندسازی خانوادهها و مربیان اشاره کرد.
صحرایی با بیان اینکه آییننامه حمایت از رشد و تربیت اوان کودکی زمینۀ انجام مطلوب وظایف سازمان تعلیم و تربیت کودک را فراهم خواهد کرد، یادآور شد: «مدیریت یکپارچهی نیازهای کودکان زیر ۷ سال و خانوادههای آنان در سایر دستگاههای متولی (با نظارت این سازمان)»، «توجه به سلامت جسمی و روانی کودکان و خانواده و مربیان»، «ایجاد عدالت در تخصیص بودجه مؤثر برای تأمین تغذیه، بهداشت، سلامت، حقوق اجتماعی در دوره اوان کودکان» و «ایجاد تسهیلات و حمایت از زیستبوم تربیت اوان کودکی و خدمات آن»، از تأثیرات مهم این آییننامه است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وزیر آموزش و پرورش در پایان تصریح کرد: «ارتقای شایستگیهای و خدمات تربیتی و توانمندسازی خانوادهها»، «تجهیز، تقویت و ایجاد زیرساختهای فرهنگی و تربیتی اماکن مرتبط با اوان کودکی»، «کودکستانها و مراکز تربیت کودک دارای مجوز سازمان ملی در چارچوب قوانین و مقررات»، «تأمین معیشت، امنیت شغلی و افزایش شاخصهای کیفیت رضایت از زندگی در مربیان»، «کیفیتبخشی و تأمین نیروی انسانیِ متخصص و علمی مورد نیاز دورهی اوان کودکی» و همچنین «تقویت دستگاههای برای حمایت از دوره اوان کودکی»، از دیگر نتایجی است که با اجرای این آییننامه حاصل خواهد شد.
لازم به ذکر است، آییننامه حمایت از رشد و تربیت اوان کودکی، سیزدهم تیرماه سال جاری به تصویب هیئت دولت رسید و به زودی ابلاغ میشود.
ارسال نظر