جولان ریزگردها تا ۷۲ ساعت آینده در اصفهان/هواشناسی اصفهان هشدار سطح زرد صادر کرد

به گزارش رکنا، هشدار سطح زرد رنگ زمانی صادر می‌شود که رخداد پدیده‌ای جوی ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی ایجاد کند. هشدار زرد رنگ برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد، داشته باشند؛ همچنین از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی بیندیشند.

بر همین اساس اداره کل هواشناسی استان اصفهان ساعتی پیش با صدور سومین هشدار سطح زرد طی یک هفته اخیر درخصوص پدیده باد و گردوخاک، اعلام کرد که این شرایط از شامگاه امروز چهارشنبه ششم تیرماه تقویت شده و تا اواخر وقت روز شنبه نهم تیرماه ادامه خواهد یافت.

بنا بر اعلام اداره کل هواشناسی استان طی ۷۲ ساعت آینده، وزش باد به نسبت شدید تا شدید، کاهش دید و کیفیت هوا، بالا رفتن عدد شاخص آلایندگی هوا و توفان گرد و خاک محلی به ویژه در مناطق شمال و شرق و مرکز و جنوب استان اصفهان پیش‌بینی می‌شود.

بر پایه اطلاعیه امروز اداره کل هواشناسی استان اصفهان، باد شدید و گردوخاک مناطقی چون آران و بیدگل، اردستان، انارک، چوپانان، خور و بیابانک، برخوار (دولت آباد)، زواره، فرودگاه اصفهان، کاشان، کبوتر آباد، کوهپایه، لنجان (زرین شهر)، مبارکه، مهاباد، نائین، نجف آباد، نطنز، ورزنه و شاهین شهر و میمه را فرا می‌گیرد.

اداره کل هواشناسی استان اصفهان نسبت به کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن درختان، اختلال در تردد به سبب کاهش دید در محورهای مواصلاتی شرق استان هشدار داده و در ادامه توصیه کرده است که هموطنان به ویژه گروه‌های حساس جامعه (سالمندان، افراد دارای بیماری‌های تنفسی و قلبی، زنان باردار و کودکان کمتر از پنج سال) طی روزهای پیش رو از حضور در فضای باز اجتناب کنند.

در ادامه این اطلاعیه همچنین بر لزوم پرهیز از کویرنوردی، احتیاط در تردد جاده‌ای، عدم جابجایی با گلایدر و بالگرد، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه کاره و درختان کهن‌سال و اجتناب از محلول‌پاشی باغات و مزارع، استفاده از قیم برای نهال‌ها و بسته نگه داشتن درب سالن‌های پرورشی (دامداری‌ها و پرورش ماهی، گلخانه‌ها) تاکید شده است.