شهرداری تمام تلاش خود را در جهت زنده گیری حیوانات انجام می دهد/ تمام دستگاه ها پای کار بیایند

به گزارش خبرنگار رکنا، یعقوب هوشیار در گفت و گو با خبرنگار این رسانه، علت اصلی هجوم سگ ها به داخل شهر و مناطق مسکونی را دخالت انسان در چرخه زندگی حیوانات عنوان کرد و افزود: مدت طولانی است که عده ای از افراد در جامعه سعی کرده اند در چرخه زندگی سگ ها دست ببرند و تعادل طبیعت را بر هم بزنند که بیشتر از طریق غذا دادن های غیر مدیریت شده از جانب همین افراد بوده است. 

وی با بیان اینکه شهرداری اقدام به احداث پناهگاه در ضلع جنوبی مرکز دفع بهداشت تبریز کرده است تصریح کرد: این پناهگاه در وسعت هشت و نیم هکتار احداث شده است که ۳۶۰ مترمربع آن به کلینیک در جهت انجام اموراتی مانند واکسیناسیون حیوان، عقیم سازی و...‌ و نیز ۶ هزار مترمربع جهت ریکاوری حیوان در نظر گرفته شده و مابقی فضای خالی است که حیوان در آن زندگی می کند.

شهردار تبریز با اشاره به اینکه ساخت این پناهگاه از دو سال قبل آغاز شده است افزود: این پناهگاه بزرگترین پناهگاه موجود در کشور خواهد بود و تمام عملیات آن به پایان رسیده و تنها تجهیز دستگاه های خاص باقی مانده که تا یک ماه آینده به طور کامل آماده بهره برداری است.

وی با بیان اینکه این اقدامات چاره کار نیست خاطرنشان کرد: چاره کار عدم دخالت در چرخه زیستی حیوانات است؛ برخی افراد با اقدامات نابجا و غذا دادن های مدیریت نشده حق و حقوق حیوان را پایمال می کنند.

هوشیار با تاکید بر اینکه باید جایگاه خودمان را در چرخه زیستی بشناسیم نوع هم زیستی را مشخص و خط قرمزها را رعایت کنیم اظهار کرد: اگر انسان ها به حیوانات غذا ندهند آن ها داخل شهر نمی شوند و وارد چرخه زندگی انسان ها نمی شوند؛ چرا که آنان به طور غریزی در جست و جوی غذا خواهند رفت و غذای خود را تأمین خواهند کرد.

وی ادامه داد: به طور متوسط هر سگ سالانه دو بار زاد و ولد می کند و در هر زاد و ولد ۹ توله به دنیا می آورد که با ترحم برخی افراد و غذا دادن آنان، تمام توله ها زنده می مانند و به صورت تصاعدی افزایش پیدا می کنند. 

شهردار تبریز با بیان اینکه سگ های ولگرد تبدیل به معضل جدی نه تنها در تبریز بلکه در کل کشور شده است گفت: این معضل اگر کنترل نشود تبدیل به بحران خواهد شد، بحرانی که گریبان همه را خواهد گرفت.

وی اصلی ترین اشتباه برخی افراد را وارد شدن آنان به چرخه زندگی حیوانات عنوان کرد و اذعان داشت: وقتی فردی اقدام به غذا دادن به سگ می کند، این حیوان در ذهن خود یک موجود دو پا را شناسایی می کند که برای او غذا تامین می نماید، به عنوان مثال وقتی سری بعد با یک کودک مواجه می شود از آنجا که کودک نیز یک موجود دو پا محسوب می شود و در ذهن او برای یک کودک یا یک بزرگسال هیچ تفاوتی نیست، حیوان از کودک نیز انتظار غذا را دارد و به دنبال کودک می افتد تا به او غذا دهد؛ کودک نیز پا به فرار می گذارد و متاسفانه حوادث بعدی تکرار می گردد.

شهرداری تمام تلاش خود را در جهت زنده گیری حیوانات انجام می دهد

شهردار تبریز در ادامه سخنان خود به هزینه های سرسام آور واکسیناسیون اشاره کرد و افزود: قیمت هر واکسن هفت الی هشت میلیون تومان است و وارد کردن این واکسن، باعث خروج ارز زیادی از کشور می شود.

وی با تاکید بر اینکه حتی در صورت یک خش هم باید واکسیناسیون انجام شود ادامه داد: برخی از سگ ها و گربه ها حامل ویروس خطرناک هاری هستند که در صورت گزش انسان و انتقال ویروس به او عدم واکسیناسیون، مرگ حتمی است.

هوشیار افزود: حتی فضولات حیوانات نیز باعث کیست هیداتیک می شود.

وی تصریح کرد: ما حتی فراخوان دادیم برای NGO ها که اگر داوطلب باشند می توانند مدیریت پناهگاه را عهده دار شوند که هیچ کدام پای کار نیامدند و هیچ استقبالی از خود نشان ندادند! 

تمام دستگاه ها پای کار بیایند

شهردار تبریز با بیان اینکه در تبریز بیش از ۱۰ دستگاه در کارگروه مدیریت پسماند شهر عضو هستند خاطرنشان کرد: نهادهایی مانند اداره بهداشت، صدا و سیما، دامپزشکی، فرمانداری، آموزش و پرورش، نیروی انتظامی و... در این کارگروه عضو هستند اما تمامی آنان شهرداری را در این امر تنها گذاشتند و وظیفه را تنها به شهرداری موکول نمودند.

وی با تاکید بر اینکه باید تمام دستگاه های مسئول در این راستا به وظایف خود عمل نمایند ادامه داد: شهرداری تمام تلاش خود را در جهت زنده گیری این حیوانات انجام می دهد.

هوشیار با اشاره به اینکه شهرداری نیز در این حوزه با موانع زیادی مواجه هست و مسائل دست و پا گیر زیادی وجود دارد ادامه داد: ورود افراد غیرمتخصص و دخالت نابجای آنان در این حوزه از جمله موانع جمع آوری سگ های ولگرد است.

وی با بیان اینکه متاسفانه از سایر شهرها سگ های ولگرد را جمع آوری و آن را در تبریز رها می کنند،  افزود: مسئله مهمی که در این راستا شهرداری با آن مواجه است کمبود شدید کتامین است، کتامین جهت بیهوشی حیوان قبل از جمع آوری الزامی است.

خبرنگار: فاطمه قلی پور گنجه لو

وبگردی