حمید مستخدمین حسینی در گفت و گو با رکنا مطرح کرد
حس امنیت مهمترین نیاز جامعه ایرانی/ثبات اقتصادی پیش نیاز احساس امنیت/تا برآورده نشود نه می شود و نه میتوان به دیگر نیازها اندیشید
رکنا:جامعه ایرانی هنوز به سه عنصر اساسی تشکیل دهنده امنیت انسانی یعنی "رهایی از ترس"رهایی از نیازمندی" و امکان زندگی سربلند" که از طرف کمیسیون امنیت انسانی سازمان ملل بیان شد دست نیافته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا،حس امنیت مهمترین نیاز جامعه ایرانی است.امنیت شاخههای مختلف دارد.نیازهای زیستی،نیازهای امنیتی و جانی،احترام،امکان خودشکوفایی و خودانگیزشی...ثبات اقتصادی پیش نیاز احساس امنیت است.تابرآورده نشود نه میشود و نه میتوان به دیگر نیازها اندیشید
رشد شاخص قیمت همواره وجود داشته است، روزنامه همشهری در شماره 7572 خود در نگاهی به اوضاع اقتصادی سال 1373 وضعیت افتصادی آن زمان را مشابه سال 1397 میداند و بانک جهانی در چشم انداز خود از اقتصاد ایران بیان میکند که به دلیل کاهش ارزش پول و افزایش تورم احساس 19 رضایت نسبی که در سال 2016 ایجاد شده بود در سال 2018/2017 کاهش پیدا میکند )بانک جهانی ، 2018( بر همین اساس میتوان بیان داشت که در زمینه شاخصهای امنیت انسانی جامعه ایرانی همواره با مخاطره و تهدید و به نوعی نگرانی روبه رو بوده است.
حمید مستخدمین حسینی مدرس دانشگاه در این باره به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: هرم مازلو از جمله مواردی است که مرتبط با توسعه و نیازهای فردی است و در زندگی جمعی و گروهی می شود در مورد آن بحث کرد.
این مدرس دانشگاه با توجه به تامین نیازهای اولیه انسانی ادامه داد:تامین نیازهای فیزیولوژیک مرحله اول تامین نیازهای انسان ها است و مرحله دوم تامین امنیت است.
مستخدمین حسینی افزود: تامین نیازها و امنیت برای هر فردی معنای خودش را دارد. ثبات در شرایط اقتصادی جامعه یکی از بسترهایی است که احساس امنیت را تامین می کند.
این استاد دانشگاه با اشاره به مشکلاتی که در این باره مطرح است می گوید:یکی از مشکلات جامعه ما در حوزه خلاقیت جمعی است.نیازهای جامعه در مراحل اول و دوم تامین نمی شود ولی احتمال اینکه در مرحله بعدی نیازی تامین شود وجود دارد.
او تاکید دارد:البته در این باره در کشور مطالعه منسجم وکاملی نداریم و برای رسیدن به این نتایج باید داده های تمام دستگاهها ارزیابی شوند. نمی توان نیازهای یک جامعه را به مثابه فرد و بالعکس دانست.
مستخدمین حسینی گفت:البته برخی از نظریه پردازان معتقدند تامین نیازهای مازلو سلسله مراتبی نیست و تامین یکی از این نیازها پیش نیاز تامین نیاز دیگری نیست.
او تاکید دارد:در ادامه به این نکته پی می بریم که احساس امنیت یک نیاز درونی است که تا برآورده نشود نه می شود و نه میتوان به دیگر نیازها اندیشید.هدف مازلو، از هرم، نشان دادن سلسله مراتب نیازها و اشاره به این نکته دارد که نیازهای در مراحل اولیه باید قبل از نیازهای دیگر تامین شود تا بتوان به سطح بالاتر نیاز توجه کرد.
او معتقد است: با توجه به تغییر مفهوم امنیت در دهه های اخیر، رفتارهای اجتماعی افراد در برابر تهدیدهای امنیتی و شرایط اقتصادی می توان این مرحله از نیاز انسانها را دسته بندی کرد.
این استاد دانشگاه افزود: تاثیر محیط بر تامین احساس امنیت سابق همردمانی که در نقاط مرزی و پرخطر زندگی می کنند احساس امنیت کمتری نسبت به مردمانی که در مرکز کشور زندگی می کنند دارند.مردم مرزی اولین نیازشان احساس امنیت است.
او افزود:براساس بررسی های صورت گرفته مردم جوامعی که در سطوح پایین هرم نیازها و هرم امنیت انسانی باقی ماندندو نمیتواند به سطوح بالاتر دست یابند همواره بر اساس الگوی ذهنی خود به دنبال تهیه مایحتاج اولیه زندگی خود هستند.
مستخدمین حسینی با ارائه این تعریف گفت:امنیت انسانی همان گونه که ذکر شد بدین معنی است که افراد مطمئن باشند فرصتی که امروز دارند فردا از دست نخواهد رفت اما در جامعه شاهدیم که مردم برای خرید یک کال احاضر به ایستادن در صف های طولانی هستند چرا که مطمئن نیستند فردا نیز بتوانند همین کالا را تهیه کنند.
ارسال نظر