فقط 374 مرکز مداخله و اورژانس اجتماعی در کشور فعالند/ بهزیستی باید در حوزه پیشگیری سرمایه‌گذاری بیشتری انجام دهد

عبدالرضا عزیزی نماینده مردم در دوره نهم و دهم مجلس شورای اسلامی و رئیس اسبق  کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت:  بنا بر اعلام سازمان بهزیستی  ۳۷۴مرکز  مداخله و اورژانس اجتماعی در کشور فعال است.

رئیس اسبق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود:در زمانی که در مسئولیت بودم تلاش کردیم در همه شهر ها و استان های بالای 50 هزار نفر و شهر های زیر 50 هزار نفر که آسیب های اجتماعی در آن زیاد است مرکز اورژانس اجتماعی راه اندازی  شود.

او در ادامه گفت: اختلالات روانی و افسردگی بالاترین آمار  بیماری های اعصاب و روان را در جهان دارند بنا به  آمار جهانی یک درصد از مردم  جهان اسکیزوفرنیا دارند و دیوانه  مطلقند و 1.5 درصدبای پولار و وی پولار و دیپریشن (روانی مزمن) هستند و در کل  2.5 درصد از جمعیت مردم دنیا  دچار بیماری روانی مزمنند.

عزیزی با توجه به آمار جهانی درباره آمار کشوری گفت:  به تناسب آمار جهانی ،2.5 درصد از مردم ایران هم دچار بیماری روانی مزمند و اما در کشور ما به دلیل  افزایش روز به روز مشکلات  معیشتی و اقتصادی که گریبانگیر خانواده هاست آمار بیشتر از این  باشد.

او درادامه افزود:افزایش چالش های اجتماعی و بگو مگوهای خانوادگی در ایران با فرار از منزل زنان و مردان ازخانه خود را نشان می دهد.

عزیزی در مورد اهمیت آگاهی مردم از وجود خدمات اورژانس اجتماعی افزود:اگر مردم از خدمات اجتماعی این مراکز آگاه باشند می توانند به موقع از عوارض منفی بروز حوادث پیشگیری کنند.

او با توجه به اهمیت پیشگیری مهمتر از درمان است افزود:پیشگیری مهمتر از درمان است و با اقدامات اولیه، ثانویه و ثالث در پیشگیری می توان عوارض آسیب های اجتماعی را کاهش داد.

هزینه های پیشگیری یک سوم درمان است

 این نماینده ادورا مجلس اضافه کرد: هزینه های پیشگیری یک سوم درمان است و راندمان پیشگیری  12برابر بیشتر از درمان است.مشاوره و ارتباط با  خانواده های آسیب دیه مستلزم امکانات و اطلاع رسانی است .با وجود کارشناسان کافی و مکفی هم در این زمینه می تواند از  عوارض آسیب های اجتماعی کاهش دهد.

عبدالرضا عزیزی گفت: در استان هایی که آمار بیکاری و مشکلات معیشتی بیشتر است چالش های روحی و روانی و مشکلات و آسیب ها ی اجتماعی بیشتر است.

رئیس اسبق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره حمایت گروه های تراجنسیتی در اورژانس اجتماعی گفت:اورژانس اجتماعی یکی از شاخه های پیراپزشکی است و به همه گروه ها باید به عنوان یک انسان نگاه کند و برایشان فرق نمی کند که او یک فرد عادی است یا تراجنسیتی به آنها به طور یکسان خدمات می دهند.

او  ادامه داد: مراکز نگهداری موقتی است و با مهیا شدن شرایط و خانواده ها این افراد به آغوش خانواده ها باز می گردانند ولی اگر به مواردی برخورند که امنیت جانی فرد تهدد می شود با احتیاط بیشتر فرد را تحت مراقبت های ویژه قرار می دهند تا زمینه باز گشت به خانواده مهیا نشود اقدام به بازگشت نمی کند.

 

 

وبگردی