در گفتوگوی رکنا با فریدون عباسی مطرح شد؛
عباسی: قطعی برق در کشور مشکوک است/ روحانی در قرارداد نیروگاه هسته ای گفت "کج دار و مریز" کار کن+ صوت
رکنا: عضو کمیسیون انرژی مجلس توضیحاتی در رابطه با علل قطعی های برق متوالی ارائه کرد. او ریشه مشکلات موجود در قطعی برق و سایر حوزه های انرژی را وابسته به مبانی نظری غلط دولت می داند.
قطعی برق باعث گلایه های مردم شده است. روز گذشته رئیس جمهور بابت قطعی برق از مردم عذرخواهی کرد. عده ای قطعی برق را در کشور به صورت هدفمند می پندارند. از روزهای قبل تعداد زیادی از شخصیت های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نسبت به قطعی برق در کشور واکنش نشان داده اند. فریدون عباسی دوانی از جمله شخصیت هایی بود که نسبت به قطعی برق واکنش نشان داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، مدتی است که قطعی های مکرر برق باعث اعتراض مردم شده است. البته گرمای هوا و وقوع خشکسالی در کشور نیز مزید بر علت شده است و بر سوءمدیریت دولت در سال های اخیر برای تامین انرژی اضافه می کند.
قطعی برق آن هم بدون اطلاع قبلی و بر افروختن احساسات مردم باعث شده است تا بسیاری احتمال دهند این اقدامات با هدف گسترش اعتراضات مردم صورت می گیرد. با این حال چیزی که مشخص است آن است که با وجود گرمای هوا و وقوع خشکسالی در کشور، بهتر است مردم چند صباحی را بیش از پیش در مصرف انرژی صرفه جویی کنند.
سوء مدیریت در قطعی برق به مبانی نظری دولت بر می گردد
دکتر فریدون عباسی در مورد عدم مدیریت اولاً به مبانی نظری که دولت به آن معتقد است بر می گردد. به عبارتی باید گفت مبانی نظری که در اقتصاد لیبرالیست دولت وجود دارد موجب گرانی ها و سود بردن یکسری افراد شده است. علاوه بر این ها نرخ ارز و قیمت طلا به صورت لجام گسیخته بالا رفته است، بنابراین نمی توان فقط راجع به برق صحبت کرد، چون وقتی نرخ ارز بالا می رود روی تعهدات نیروگاه ها به وام های بانکی که گرفتند اثر می گذارد. به عبارتی آن ها تجهیزات نیروگاه را با یک نرخ ارز وارد کرده اند و به تولید برق پرداخته اند و به وزارت نیرو داده اند، با این حال وزارت نیرو پولی به نیروگاه ها نداده است و این موضوع که چگونه در مدت اخیر به تولید برق پرداخته اند، به نوبه خود مسئله ای قابل بررسی است. اکنون جای سوال است که چگونه نیروگاه ها هزینه کارکنان شان را تامین کرده اند؟ چگونه به تعمیر تجهیزات شان پرداخته اند و راندمان خودشان را بالا برده اند؟
چرا پول آب و برق مردم به وزارت نیرو داده نشد؟
وی در انتقاد از عملکرد دولت ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه کشور باید پاسخگو باشد که چرا پول آب و برقی که مردم پرداخت اند را به هدفمندی یارانه برده است و به وزارت نیرو نداده است. چگونه می شود که به مردم آب و برق بفروشیم اما هزینه آن را به تولید کننده ندهیم؟ به راستی تولیدکنندگان چگونه باید هزینه های خود را تامین کنند؟ این موضوعات کلاف سردرگمی می شوند که با بررسی آن ها می توانیم دریابیم در مبانی نظری که دولت داشته مشکل وجود دارد. اکنون ما با قطعی مواجه هستیم و چاره ای برای آن نداریم. در حال حاضر در اوج مصرف و فصل تابستان و هوای گرم قرار داریم و این حق مردم است که از انرژی که خدا به آن ها داده است، استفاده کنند.
قطعی برق در کشور مشکوک است
عضو کمیسیون انرژی مجلس در خصوص شبهه عمدی بودن قطعی برق به بهانه افزایش سطح اعتراضات گفت: می توان به موضوع قطع عمدی برق به بهانه معترض کردن مردم مشکوک بود. اکنون سوال است که چرا باید در برهه کنونی، کارکنان شرکت نفت برای حقوق شان دست به اعتراض بزنند، در حالی که قبلاً نیز می توانستند اعتراض کنند؟ همچنین چرا اکنون کسی دولت را هدف قرار نمی دهد؟ این موارد جای سوال دارد که چرا پس از انتخابات چنین اتفاقاتی می افتد؟ دستگاه های امنیتی موظفند تا بررسی دقیق تری در این باره داشته باشند، مثلاً چگونه یکسری عوامل روی نیروگاه ها تاثیر می گذارند که از شبکه خارج شوند؟
دولت بسیار راحت می توانست برق هسته ای پایدار تولید کند و نکرد!
عباسی در ادامه گفت: دولت باید پاسخ دهد که چرا به نیروگاه هسته ای توجه نکرده است؟ اگر دولت خوش فکری داشت، 2000 مگاوات برق هسته ای می توانست به مدار آید، زیرا همه کارهای آن را دولت دهم کرده بود و قرارداد آن را باید با روسیه امضا می کرد، 8 سال برای ساخت دو نیروگاه برق هسته ای کافی بود و بسیار راحت می توانستیم برق هسته ای پایدار تولید کنیم که در زمستان و تابستان سوخت فسیلی مصرف نکنیم. قوه قضائیه در این جا باید وارد شود و دستگاه های امنیتی ما نیز باید بررسی کند تا چه کسی در سیستم دولتی نفوذ کرده است و مبانی فکری همه را اینگونه تنظیم کرد.
روحانی در مورد قرارداد نیروگاه هسته ای به من گفت "کج دار و مریز" کار کن
وی در مورد گفت و گویش با حسن روحانی در زمانی که رئیس جمهور منتخب شده بود، اظهار داشت: زمانی که روحانی منتخب بود، در مورد نیروگاه های هسته ای پس از شروع دولت اش گفتم که باید برای نیروگاه های هسته ای قرارداد ببندیم اما وی گفت که کج دار و مریز کار کنم، لازم به ذکر است که در آن زمان هنوز مسئولیت سازمان انرژی اتمی را بر عهده داشتم و به ایشان گفتم به صورت کج دار و مریز نمی توان نیروگاه هسته ای را اداره کرد. نتیجه آن شد که 4 سال قرار داد تاسیس نیروگاه هسته ای را به تعویق انداختند، اکنون نیز برای جلو رفتن کار نیروگاه های هسته ای پول نمی دهند. این موضوع در مورد سایر نیروگاه ها نیز حکمفرماست، چرا دولت بخش خصوصی را تضعیف و له کرده است؟ بخش خصوصی از کدام منابع می تواند هزینه تعمیراتش را تامین کند؟
روحانی و جهانگیری نتوانستند وزارتخانه های اقتصادی را با یکدیگر هماهنگ کنند
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در مورد عملکرد ضعیف دولت خاطرنشان کرد: اکنون وزارتخانه های اقتصادی دولت با یکدیگر هماهنگ نیستند و آقای روحانی و جهانگیری نیز نتوانسته اند آن ها را با یکدیگر هماهنگ کنند. ضمناً در خصوص حوزه انرژی وقتی مجلس شورای اسلامی وارد میدان شد، همکاری خوبی با وزارت نیرو داشت، حال آن که دولت چه چیزی می خواست تا مجلس برایش فراهم نکرده معلوم نیست! اکنون می توان از وزیر نیرو سوال کرد که مجلس شورای اسلامی تا چه اندازه با آن ها همکاری داشته است؟ ما پیش بینی می کردیم که خاموشی ها ادامه داشته باشد، بنابراین تذکرات مان را هم داده ایم اما مسئولیت اجرایی کردن برنامه ها بر عهده ما نیست.
حل مشکلات به دست مردم است نه دولت
فریدون عباسی در پایان و خطاب به رسانه ها گفت: به مردم بگویید که همه چیز دست خودتان است و دست دولت نیست. ضمناً از دولت جدید نیز نباید انتظار داشت، زیرا دولت جدید باید 2 یا 3 سال کار کند تا عقب افتادگی موجود را جبران کند. مردم هیچ راهی جز صرفه جویی در مصرف برق و گاز ندارند، همچنین از الان باید خودشان را برای فصل زمستان آماده کنند، زیرا بخاری هایشان را باید استاندارد کنند. در حال حاضر از وزارتخانه صمت دولت جدید درخواست می کنم تا به استاندارد سازی وسایل مصرف خانگی توجه کند و به مردم این امکان را بدهند تا با اقساط دراز مدت بتوانند وسایل استانداردی را برای زندگی شان تامین کنند، در این صورت است که می توانیم امسال از پس بحران های موجود و احتمال بر آییم.
ارسال نظر