مهاجرت اجباری جوانان تحصیلکرده، معضل امروز و آینده کشور / کشور دچار استهلاک فزاینده در بخش های مختلف است

خروج نیروی انسانی و جوانان از کشور از جمله دغدغه های دوست داران ایران است. نیروی انسانی کارآمد و جوانان ، از دارایی های گران بها در هر کشوری است. کارشناسان عمده ترین دلیل خروج جوانان و نخبگان از کشور را بهتر کار کردن می دانند. علاوه بر این بهره گیری از دانش و علم کسب شده در مقاطع تحصیلی مختلف در درجه بعدی علل خروج جوانان، نخبگان از کشور محسوب می شود. با مدیریت و برنامه ریزی در ظرفیت های موجود اقتصادی و علمی در کشور می توان از نیروی انسانی موجود در کشور که اغلب آن ها متشکل از جوانان هستند استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار رکنا، بر کسی پوشیده نیست که سرمایه های انسانی و نیروی جوان هر کشور ارزشی کمتر از سرمایه های مالی و اقتصادی آن کشور ندارد و بلکه ارزش آن نیز ممکن است بیشتر از آن باشد.

متاسفانه در سال های اخیر به بهانه های مختلف شاهد مهاجرت جوانان به خارج از کشور هستیم. به گفته کارشناسان یکی از مهمترین دلایل خروج سرمایه های انسانی به خارج از کشور کمبود ظرفیت های شغلی و عدم به کارگیری آن ها در عرصه های مختلف اقتصادی است. جوانان مایل اند تا با توجه به مدارک و مدارج تحصیلی که سال ها کسب کرده اند در شرایطی قرار بگیرند تا بتوانند از دانش و علمی که کسب کرده اند بهترین استفاده را ببرند.

مصطفی هاشمی طبا، معاون اسبق ریاست جمهوری و کارشناس مسائل اقتصادی و سیاسی در مورد خروج نیروی انسانی از کشور برای کار کردن و یا سپری کردن زندگی با رکنا گفت و گویی کرد که در زیر می خوانیم.

کشور با استهلاک فزاینده در بخش های مختلف ایجاد شده است

سید مصطفی هاشمی طبا در تشریح وضعیت خروج سرمایه های انسانی از کشور به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: به نظر می رسد کشور ما دچار استهلاک فزاینده ای در بخش های مختلف شده است. بخشی از این استهلاک مربوط به مسائل سرزمینی، آب های زیرزمینی، رودخانه ها، دشت های کشاورزی، نیروگاه ها و تجهیزات مربوط به آن می شود. طبیعتاً کشوری که با چنین شرایطی روبرو شده باشد و نتواند به سازندگی و نوسازی بپردازد و شغل جدید ایجاد کند، جوانان از آن کشور خارج می شوند تا بتوانند در بیرون از آن کشور بهتر کار کنند.

جوانان برای بهتر کار کردن به خارج از کشور پناه می برند

وی با بیان اینکه جوانان بیش از همه برای بهتر کار کردن به خارج از کشور پناه می برند، افزود: اولویت جوانان خوب کار کردن است. کسی که مدارج بالای علمی دارد، مایل است تا از علمی که کسب کرده استفاده کند و سودی به دیگران برساند. حال وقتی این امکان در جامعه وجود نداشته باشد، افراد به جاهایی مهاجرت می کنند تا بتوانند بهتر کار کنند. بنابراین این مسئله هم گریبان جوانان و هم گریبان ایران را گرفته است.مهاجرت اجباری جوانان معضل امروز و آینده کشور است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال 96 به لزوم تشویق جوانان و سرمایه های انسانی برای ماندن در کشور اشاره کرد و گفت: اینجانب در دوره گذشته انتخابات ریاست جمهوری با شعار حفظ ایران پا به میدان گذاشتم و معقتدم که اگر ما در این جهت حرکت نکنیم به قول معروف قافیه را خواهیم باخت.

از پیشنهاد برای انتخاب وزیران به آقای رئیسی معذورم

هاشمی طبا در پیشنهاد به انتخاب وزیران در دولت سیزدهم برای وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و شرح وظایف آن ها در شرایط کنونی گفت: پیشنهادی نمی توان به دولت بعدی داد، زیرا افرادی که در دولت سیزدهم حضور خواهند داشت دارای سلیقه های منحصر به فرد و علایق شخصی خود هستند. بنابراین از پیشنهاد به دولت بعدی برای انتخاب وزیران معذورم زیرا این کار فایده ای ندارد. افرادی در کنار آقای رئیسی مشغول به کار و بررسی هستند و به ایشان پیشنهاد های مختلفی می دهند که اغلب افراد شناخته شده ای هستند.

ادغام وزارت صنعت و بازرگانی در یکدیگر اشتباه بزرگی بود

وزیر اسبق صنعت در پایان با انتقاد از ادغام وزارتخانه های صنعت و بازرگانی گفت: اکنون به قدری در وزارت صمت، فشار بخش تجارت و بازرگانی بر دوش وزارتخانه است که کمتر به حوزه صنعت رسیدگی می شود. باید توجه داشت که یکی از مشکلات کشور ما همین ادغام و تفکیک کردن های مکرر است، حال آن که با این اقدامات و تصمیم گیری ها، مشکلی از مشکلات کشور حل نخواهد شد. معتقدم ادغام وزارت صنعت و بازرگانی با یکدیگر اشتباه بزرگی بود که متاسفانه علی رغم اینکه دولت نیز 3 بار به مجلس لایحه فرستاده است، این لایحه توسط نمایندگان پذیرفته نشده است.

وبگردی