زنان باردار و شیرده چگونه واکسن کرونا بزنند؟

دکتر مسعود مردانی ، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا توضیحاتی را درباره واکسیناسیون زنان باردار و شیرده ارائه کرد.

به گزارش رکنا، دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اطلاعات کافی در زمینه ایمنی واکسن کرونا در زنان شیرده وجود ندارد از آن جا که واکسن های کرونا زنده هستند به نظر نمی رسد خطری برای نوزاد داشته باشند.

وی اظهار داشت: واکسن های سینوفارم ، کووکسین و اسپوتنیک به دلیل محدود بودن اطلاعات در شیردهی منع مصرف دارند و از بین برندهای موجود در ایران واکسن آسترازنکا بصورت محدود در زنان شیرده تزریق شده است؛ در صورتی که زنان شیرده در ریسک بالا برای ابتلا به کرونا قرار و با ریسک فاکتور برای تشدید بیماری در آنها وجود داشته باشد با صلاحدید پزشک معالج می تواند واکسن آسترازنکا را تزریق کند و بعد از تزریق این واکسن نیازی به قطع شیردهی نیست.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: زنان باردار در مقایسه با سایر افراد در معرض خطر بیشتری برای بیماری کرونا قرار دارند و زنان باردار مبتلا به کرونا ممکن است در مقایسه با سایر زنان باردار در معرض خطر بیشتر عواقب نامطلوب مانند زایمان زودرس باشند.

مردانی تصریح کرد: مطالعات محدودی در خصوص ایمنی واکسن کرونا در زنان باردر انجام شده، تصمیم گیری در این زمینه نیاز به هماهنگی پزشک معالج و زنان باردار دارد تا با در نظر گرفتن میزان شیوع بیماری کرونا در جامه ریسک ابتلا به بیماری و اطلاعات محدود در زمینه واکسیناسیون زنان باردار تصمیم گیری شود.

مردانی افزود: در صورتی که فرد واکسینه شده قصد بارداری داشته باشد نیازی به تاخیر در اقدام به بارداری وجود ندارد، شواهدی در رابطه با اینکه بارداری ریسک بروز عارضه بعد از تزریق واکسن را به دنبال داشته باشد موجود نیست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: لازم است موارد تزریق واکسن زنان باردار در سامانه سلامت مادران وزارت بهداشت ثبت شود تا دسترسی ثبت برای کارشناسان آسان باشد.