فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در گفت و گو با رکنا خبر داد
سرهنگ عباس نژاد: آتش سوزی جنگل های زاگرس در سه استان کشور / عدم تخصیص بودجه لازم برای اطفای حریق در سال 1400+ فیلم
رکنا: فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها از مهار آتش سوزی پهنه های جنگلی زاگرس در استان ایلام و تداوم آتش سوزی ها در استان های کهگیلویه و بویراحمد و فارس خبر داد و گفت: در روزهای اخیر یک فروند بالگرد به استان فارس و دو فروند بالگرد به استان کهگیلیویه و بویراحمد عزام شده، اما مشکل اصلی ما این است که با وجود افزایش نسبتا مناسب بودجه لازم برای تهیه ملزومات اطفای حریق جنگل ها در سال 1400، هنوز این بودجه تخصیص پیدا نکرده است.
با وجود این که مطابق آمار رسمی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ، مساحت جنگل های طبیعی سوخته شده در ایران در سال 99 با کاهشی 6.5 درصدی نسبت به سال 98 از 3 هزار و 905 هکتار به 3 هزار و 650 هکتار رسید، اما کاهش حدود 40 درصدی متوسط میزان بارندگی در کل کشور در سال آبی جاری براساس آخرین اعلام سازمان هواشناسی ، هشدار افزایش حجم آتش سوزی جنگل ها در سال 1400 را می دهد؛ خطری که جلوگیری از آن، توجه بیشتر دولت به لزوم تجهیز نیروهای یگان حفاظت سازمان جنگل ها برای مقابله با اطقای حریق جنگل ها را می طلبد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، سه روز است که مجددا آتش به جان جنگل های زاگرس افتاده و بلوط های زاگرس میانی و زاگرس جنوبی در حال سوختن هستند. این آتش سوزی عصر پنجشنبه از جنگل های سیاه کوه دهلران در استان ایلام آغاز شد و رفته رفته به جنگل های شهرستان لار در استان فارس کشید و از ظهر جمعه نیز آتش به جان جنگل های واقع در شهرستان باشت استان کهگیلویه و بویراحمد افتاده است.
البته از همان آغاز شعله ور شدن موج جدید آتش سوزی ها در جنگل های زاگرس ، نیروهای یگان حفاظت سازمان جنگل ها و سایر نیروهای امدادی برای اطفای حریق اقدام کردند و تعدادی بالگرد، دمنده و سایر تجهیزات لازم به منطقه اعزام شد، اما هنوز در برخی نقاط جنگل های زاگرس شعله های پراکنده آتش خاموش نشده است. این موضوعی است که سرهنگ علی عباس نژاد ، فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها در گفت و گو با رکنا از آن خبر داد و عنوان کرد: آتش سوزی جنگل ها در استان ایلام مهار شده است، اما این آتش سوزی در استان های کهگیلویه و بویراحمد و فارس ادامه دارد.
وی درباره تجهیزات اعزام شده به منطقه برای اطفای حریق جنگل ها توضیح داد: در روزهای اخیر یک فروند بالگرد به استان فارس و دو فروند بالگرد به استان کهگیلیویه و بویراحمد عزام شده است. اما با توجه به صعب العبور بودن منطقه و شیب تند آن، اطفای حرق به صورت کلی در این منطقه دشوار است و همکاران ما همچنان مشغول خاموش کردن آتش در این مناطق هستند.
فرمانده جنگل بانی کشور در پاسخ به این سوال که چند هکتار از جنگل های زاگرس در روزهای اخیر دچار حریق شده اند، گفت: تا زمانی که آتش سوزی خاتمه نیابد و کارشناسان سازمان جنگل ها برای برآورد مساحت سوخته شده به منطقه اعزام نشوند، نمی توان رقم دقیقی را درباره مساحت جنگل های سوخته شده اعلام کرد.
عامل انسانی در آتش گرفتن زاگرس نقش داشته است
عباس نژاد در بخش دیگری از صحبت هایش درباره علت وقوع آتش سوزی های اخیر در جنگل های زاگرس توضیح داد: با گرم شدن هوا، تشدید وزش باد و البته بی ملاحظگی برخی مردم، وقوع آتش سوزی در منطقه زاگرس بخصوص زاگرس میانی و جنوبی دور از انتظار نیست.
وی در ادامه تاکید کرد: زمینه اصلی حریق های اخیر را نیز بی توجهی برخی افراد محلی فراهم کرده است و بنده بارها اعلام کرده ام که بار اصلی 90 تا 95 درصد آتش سوزی جنگل های کشور روی دوش عامل انسانی قرار دارد.
همکاری بسیج و همیاران طبیعت برای اطفای حریق جنگل ها
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها با تاکید بر این که کاهش 40 درصدی متوسط بارندگی های کل کشور در سال آبی جاری می تواند به افزایش آمار آتش سوزی جنگل ها منجر شود، درباره تمهیدات این یگان جهت کاهش میزان آسیب آتش سوزی های احتمالی به پهنه های جنگلی کشور اظهار داشت: ما از دو ماه قبل اقداماتی نظیر تکمیل آموزش نیروها، برگزاری مانورهای مختلف و تشکیل جلسات ستاد مدیریت بحران استان ها برای مقابله با آتش سوزی در جنگل ها را پیگیری کردیم.
وی با اشاره به همکاری بین پرسنل جنگل بانی و نیروهای بسیج برای اطفای حریق جنگل ها گفت: در دو ماه اخیر سعی کردیم ضمن تعامل با نیروهای سازمان بسیج ، همیاران طبیعت در استان های مختلف را نیز ساماندهی کنیم. همچنین سازمان جنگل ها بخشنامه ای را تنظیم کرده است که براساس آن ما قراردادی را با نیروهای بسیج در استان های مستعد آتش سوزی امضا کنیم و کار دیدهبانی حریق را به آنها بسپاریم.
خرید 300 دمنده برای اطفای حریق جنگل ها
عباس نژاد درباره اقدامات انجام شده برای تقویت تجهیزات اطفای حریق نیروهای یگان حفاظت سازمان جنگل ها توضیح داد: از سال های گذشته تجهیزات مختلفی در این خصوص خریداری شده و در یک ماه گذشته نیز مجددا تجهیزاتی نظیر دمنده، کفش و لباس مخصوص برای اطفای حریق را از سایر کشورها وارد کرده ایم که قرار است در همین هفته برای سراسر استان های جنگلی کشور ارسال شود.
وی با اشاره به خرید 300 دمنده توسط یگان حفاظت سازمان جنگل ها در روزهای اخیر عنوان کرد: بخشی از این دمنده ها روز پنجشنبه از گمرک ترخیص شد و بخش دیگری از آنها نیز در روزهای آتی ترخیص خواهد شد. همچنین ما تعدادی کفش و لباس مخصوص اطفای حریق نیز برای همیاران طبیعت تهیه کرده ایم تا نیروهای داوطلب هم بتوانند با امکانات کافی، نیروهای ما را در جهت مقابله با آتش سوزی جنگل ها یاری کنند.
فرمانده جنگل بانی کشور از عدم تخصیص بودجه تعیین شده برای تهیه تجهیزات اطفای حریق در سال جاری انتقاد کرد و گفت: بودجه لازم برای تهیه ملزومات اطفای حریق جنگل ها در سال 1400 تا حد مناسبی افزایش یافته است، اما مشکل ما این است که با وجود گذشت نزدیک دو ماه از آغاز سال، هنوز این بودجه ابلاغ نشده و سازمان جنگل ها، مبلغ لازم برای تهیه همین تجهیزاتی را که اخیرا خریداری شده، از سایر منابع تامین کرده است.
عباس نژاد ادامه داد: البته بخشی از این تجهیزات نیز از سال گذشته خریداری شده بود که به دلیل مشکلات گمرکی نتوانسته بودیم آنها را وارد کشور کنیم و بخشی دیگر از این امکانات از جمله تجهیزات دفاع شخصی ویژه نیروهای یگان حفاظت سازمان جنگل ها را امسال خریداری کرده ایم و هر وقت این تجهیزات به دست ما برسد، آن را برای استان ها ارسال خواهیم کرد.
وی ضمن ابراز امیداوری نسبت به تخصیص بودجه مربوط به سال 1400 تهیه تجهیزات اطفای حریق در روزهای آتی گفت: در سال جدید پیش بینی های خوبی برای افزایش بودجه لازم جهت تهیه لوازم مقابله با آتش سوزی جنگل ها انجام شده است و ما امیدواریم این بودجه محقق شود تا بتوانیم امکانات بیشتری را برای اطفای حریق جنگل ها در اختیار نیروهایمان قرار دهیم.
کاهش آمار حریق، اولویت اصلی سازمان جنگل ها
عباس نژاد در ادامه تاکید کرد که بروز پدیده خشکسالی در سال آبی جاری می تواند به افزایش حجم آتش سوزی جنگل ها در سال 1400 منجر شود و نیروهای تحت امر او در یگان حفاظت جنگل ها تلاش می کنند در حد امکان جلوی وقوع این اتفاق را بگیرند. فرمانده جنگل بانی کشور در این باره تصریح کرد: ما سعی می کنیم که با حضور بیشتر نیروهایمان در میدان و تجهیز مناسب تر پرسنل یگان حفاظت به امکانات لازم برای اطفای حریق، آمار آتش سوزی جنگل ها را کاهش دهیم.
وی با تاکید بر این که کاهش آمار حریق پهنه های جنگلی جز اولویت های اصلی سازمان جنگل هاست، عنوان کرد: هنوز تجهیزاتی که برای اطفای حریق در اختیار نیروهای سازمان جنگل ها قرار دارد، تغییر محسوسی نسبت به سال گذشته پیدا نکرده است و امکاناتی هم که خریدار شده، در طول همین هفته به استان ها ارسال خواهد شد که طبیعتا این امکانات در کاهش آمار آتش سوزی جنگل ها تاثیرگذار خواهد بود.
بالگردها با تاخیر به جنگل های سوخته شده اعزام می شوند
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها درباره نحوه اجرای تفاهم نامه امضاشده میان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت دفاع برای تامین بالگردهای مورد نیاز جهت اطفای حریق جنگل ها توضیح داد: براساس تکلیف هیات دولت، وزارت دفاع مسئول هماهنگی برای تامین بالگرد در مواقع ضروری است و این وزارتخانه می تواند بالگردهای مورد نیاز ما را از هلال احمر، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران، هوانیروز ارتش و سایر ارگان هایی که بالگرد در اختیار دارند، تامین کند.
وی در پایان تصریح کرد: روال کلی تامین بالگردهای مورد نیاز ما این است که وزارت دفاع هماهنگی های لازم برای تامین بالگرد را انجام می دهد، اما متاسفانه گاها این هماهنگی ها با تاخیر انجام می شود؛ مثلا در همین آتش سوزی های اخیر جنگل های زاگرس، ما از جمعه شب برای اطفای حریق جنگل های کهگیلیویه و بویراحمد به وزارت دفاع درخواست تامین دو بالگرد دادیم، اما این بالگردها روز شنبه ساعت 12 ظهر به یاسوج اعزام شد. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر