عوارض جانبی واکسن کرونا

واکسن کووید ۱۹ یکی از نیازهای جدی بشر برای نجات از بیماری کروناست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، واکسیناسیون راهی برای آموزش به سیستم ایمنی بدن است که چگونه یک عامل خارجی را شناسایی کند و از بین ببرد. همچنین واکسیناسیون شکل مهمی از پیشگیری اولیه است که می توانند فرد را از مریض شدن محافظت کنند.

تا کنون براساس تحقیقات و گزارشات اعلام شده، اثربخشی واکسن کرونا بیش از عوارض آن بوده و همه مسئولان بهداشتی در کشورهای مختلف جهان به مردم سفارش می کنند تا بدون توجه به عوارض واکسن ها آن ها را تزریق کنند.

گزارش هایی مبنی بر سردرد و تب و لرز در کسانی که واکسن کرونا تزریق کرده اند به صورت موقتی ارائه شده است. لازم به ذکر است عوارض جانبی واکسن کرونا به صورت خفیف گزارش شده و در بسیاری از موارد هیچ گونه عوارضی گزارش نشده است. بیشترین علامت هایی که از عوارض واکسن کرونا گزارش شده است به شرح زیر است:

تشنج

تب

سردرد

خستگی

ضعف عضلانی

اختلال در خواب

از دست دادن حافظه

درد، قرمزی یا تورم در محل تزریق

کاهش شنوایی یا از دست دادن آن

فلج کامل عضلات در نواحی خاص بدن

گفته می شود افرادی که دارای علائم زیر هستند با تزریق واکسن کرونا عوارض بیشتری تجربه می کنند:

بیماری در هنگام تزریق واکسن

داشتن سیستم ایمنی ضعیف یا سرکوب شده

داشتن سابقه خانوادگی یا شخصی حساسیت به واکسن

گفتنی است بسیاری از کشورهای دنیا در حال تولید و توزیع واکسن کرونا در کشور خود و سایر کشورها هستند.

چین

یکی دیگر از پیشگامان تولید واکسن کووید-19 شرکت داروسازی سینوواک در چین است. واکسن کرونای ابداعی این شرکت موسوم به کروناواک یک واکسن غیرفعال‌ شده است که از ذرات ویروسی کشته ‌شده استفاده می‌کند تا دستگاه ایمنی را در معرض پروتئین‌های ویروسی قرار دهد بدون آنکه خطر بیماری جدی فرد را تهدید کند.

شرکت‌های مدرنا و فایزر واکسن‌های mRNA هستند که در آنها بخشی از رمز ژنتیکی کروناویروس به داخل بدن تزریق می‌شود و بدن به ساختن پروتئین‌های ویروسی- اما نه همه ویروس- واداشته می‌شود و این پروتئین‌ها برای تحریک دستگاه ایمنی کافی هستند.

کروناواک از یک روش سنتی ‌تر تولید واکسن استفاده می‌کند که به طور موفقی در بسیاری از واکسن‌ها مانند واکسن هاری استفاده شده است.

سینوفارم یک شرکت داروسازی دیگر در چین است که در زمینه تولید واکسن کرونا پیشگام محسوب می شود. این شرکت روز ۳۱ دسامبر بدون ارائه جزئیات اعلام کرد اثربخشی واکسن تولیدی‌اش به نام BBIBP-CorV بر اساس آنالیز مقدماتی داده‌های کارآزمایی بالینی مرحله سوم آن ۷۹.۳۴ درصد است.

سازمان ملی بهداشت چین می‌گوید میزان کلی عوارض جانبی این واکسن شبیه سایر واکسن‌های غیرفعال‌شده است و میزان بروز عوارض جانبی شدید مانند آلرژی بسیار اندک و در حد دو در میلیون است.

شرکت چینی «کان‌سینو بیولوژیک» نیز حق ثبت تولید واکسن کرونای خود را از دولت این کشور دریافت کرد. واکسن کرونای این شرکت که «Ad۵-nCOV» نام دارد اکنون در سطحی گسترده از جمله در کشورهای عربستان سعودی و روسیه آزمایش می شود.

روسیه

واکسن اسپوتنیک وی نخستین واکسن کرونا در روسیه است که آن را «مرکز پژوهشی همه‌گیرشناسی و میکروبیولوژی گاملیا» وابسته به وزارت بهداشت روسیه با همکاری وزارت دفاع روسیه می سازد و تاکنون دو میلیون دوز از این واکسن تولید شده است.

روسیه همچنین از واکسن کرونای دیگری به نام EpiVacCorona رونمایی و اعلام کرد که واکسن سومی در این کشور در حال ساخت است که به جای تزریق از طریق استنشاق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

علاوه بر این ۲ واکسن، متخصصان در دانشگاه فدرال Vernadsky هم از تولید واکسن جدیدی برای کرونا خبر داده‌اند که به جای تزریق می‌توان آنرا از طریق بینی استنشاق کرد. این نمونه هنوز فازهای آزمایشی را پشت سر نگذاشته است.

هند

کشور هند نیز در این کارزار از سایر کشورها عقب نماند و از تولید واکسن بومی این کشور که توسط شرکت زیست‌فناوری «بهارات بایوتک» و با همکاری شورای تحقیقات پزشکی هند (ICMR) ساخته ‌شده است، خبر داد.

سازمان نظارت و کنترل بر داروهای هند به واکسن شرکت هندی بهارات بایوتک مجوز استفاده اضطراری داد. رییس سازمان نظارت و کنترل بر داروی هند اعلام کرد که نتایج آزمایش انسانی واکسن‌ شرکت بهارات بایوتک نشان می‌دهند، داروی آنها بی‌خطر است.

به گفته این مقام مسئول، این واکسن ۱۰۰ درصد ایمن است و عوارض جانبی مانند تب خفیف ، درد و آلرژی برای هر واکسن شایع است.

ایتالیا

ایتالیا نیز با آغاز آزمایش‌های انسانی یک واکسن بالقوه برای کووید-19 در روز ۲۴ اوت (سوم شهریور) به تلاش‌های جهانی در این زمینه پیوست.

این واکسن بالقوه به نام GRAd-COV۲ با بودجه عمومی توسط شرکت بیوتکنولوژی ایتالیایی ReiThera و توسط محققان انستیتوی ملی بیماری های عفونی (INMI) در بیمارستان Spallanzani مستقر در شهر رم، ساخته شده است.

آلمان

در آلمان نیز صرف‌نظر از همراهی شرکت بایون‌تک با شرکت آمریکایی فایزر، ۲ شرکت دیگر نیز در عرصه تولید واکسن کرونا فعالیت دارند.

شرکت کورواک توبینگن آلمان مرحله نخست آزمایش کلینیکی خود را آغاز کرده است. شرکت آلمانی بایولوژیکا نیز بر روی یک پروژه تولید واکسن کرونا کار می‌کند. تولید این شرکت هنوز در مرحله پیش از آزمایش کلینیکی است.

استرالیا

محققان دانشگاه کوئینزلند در استرالیا نیز از این تلاش جهانی برای تولید واکسن کرونا عقب نماندند و از تولید یک کاندیدای واکسن کرونا برای مقابله با کووید-۱۹ خبر دادند. واکسن مذکور با همکاری شرکت CSLو دانشگاه کویینزلند توسعه یافته است.

آزمایش بالینی این واکسن در «بریزبن» و «هلند» بر روی ۱۲۰ داوطلب صورت گرفته است؛ آزمایشات این واکسن بر روی حیوانات نیز با موفقیت همراه بوده است.البته استرالیا چندی بعد توسعه این واکسن را متوقف کرد زیرا پس از تزریق آن، دریافت کننده به اشتباه مبتلا به ایدز تشخیص داده می‌شد.

گفتنی است مراحل ساخت واکسن های ایرانی را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

واکسن های ایرانی

آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی