«امید» به سیبری برگشت

امید درنایی که هر پاییز به ایران می آید و پایان زمستان هر سال به سیبری بر می گردد پرواز خود را به در مسیر بازگشت آغاز کرد.

به گزارش رکنا،محمد سالار رییس محیط زیست شهرستان فریدونکنار خبر بازگشت امید به سیبری را صبح امروز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا تایید کرد و گفت: در ۲ روز گذشته محیط بانان مجموعه تالاب فریدونکنار نشانه‌ای از حضور امید نیافتند که گمان می‌رود این تک درنای سیبری سفر بهاره خود را آغاز کرده تا به زادگاه اصلی اش در سیبری بازگردد.

رییس محیط زیست شهرستان فریدونکنار افزود: امید سال گذشته نیز در هشتم اسفند ماه مازندران را به مقصد سیبری ترک کرد که همین مسئله گمانه بازگشت را برای امسال نیز تایید می‌کند.

تک درنای سیبری امسال ۱۴ آبان ماه برای سیزدهمین سال به تالاب فریدونکنار آمده بود که حدود ۱۱۵ روز از فصل زمستان گذرانی را در مازندران سپری کرد.

درنا‌های سفید سیبری که امید آخرین بازمانده آن‌ها در مهمانی طبیعت ایران به شمار می‌رود، از چند دهه پیش از زیستگاه زادآوری خود در سیبری از مسیر روسیه، قزاقستان و آذربایجان به فریدونکنار مازندران مهاجرت می کردند و حدود چهار ماه از سال را با تغذیه در محدوده دامگاه‌های سنتی ازباران و سرخرود و فریدونکنار زمستان گذرانی می‌کردند.

نسل درنای سفید از میان ۱۵ گونه درنای موجود، در حال انقراض است. این گونه درنا‌های سیبری بجز سال‌های ۸۸ و ۹۴ در تمامی نیم قرن گذشته مازندران را مقصد زمستان گذرانی خود انتخاب کرد.

دُرنای سیبری که امید از گونه آنهاست و با نام علمی 'گروس لئوکوجرانوس Grus leucogeranus ' شناخته می‌شود، پرنده‌ای در معرض خطر انقراض از خانواده درناهاست که قدی نزدیک به یک و نیم متر دارد و فاصله دو بال آن بیش از ۲ متر است. این درنا بدنی یکدست سفید با پا‌های بلند سرخ رنگ دارد و منقار بلند سیاهی روی صورت قرمز رنگ آن نشسته است.

درنای سیبری به طور تاریخی به سه جمعیت اصلی شرقی، غربی و مرکزی تقسیم می‌شود. جمعیت مرکزی این گونه منقرض شده است و جمعیت غربی هم به گفته کارشناسان محیط زیست در صورت مرگ امید به طور قطعی منقرض خواهد شد.

جمعیت شرقی درنای سیبری که در واقع تنها گروه باقی مانده از این گونه است، تابستان را در شرق سیبری زادآوری کرده و برای زمستان‌گذرانی به شرق چین می‌رود. از اعضای این گروه بیش از سه هزار قطعه باقی‌مانده است. زیستگاه زمستانی تقریبا تمامی جمعیت این گونه دریاچه ' پویانگ ' در چین و اطراف آن است.

همه ساله در زمستان ۱۵۰ گونه پرنده زمستان گذران با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار بال به تالاب و آببندان‌های مازندران از جمله تالاب میانکاله و فریدونکنار می‌آیند که جمعیت کثیری از این پرندگان که قو‌های فریاد کش بودند، هفته گذشته مازندران را ترک کردند.

آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

 

وبگردی