نحوه  استفاده از ماسک های سه لایه و پارچه ای / زدن ناصحیح ماسک، به ریه ضرر می رساند

ماسک صورت، در این روزهای کرونایی وظیفه محافظت دارد، باعث می شود ویروس پخش نشود و از ورود ویروس کشنده کرونا به بدن شما جلوگیری می کند، با این حال ، اگر از ماسک ها بدون فکر استفاده شوند ، می توانند عوارض جانبی ناخواسته ای نیز ایجاد کنند.

این عوارض چیست و چگونه می توان از آنها جلوگیری کرد. در این مطلب به آن پرداخته ایم.

دکتر حمید سهراب پور – متخصص ریه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا در توضیح نحوه درست استفاده از ماسک در این روزهای کرونایی گفت: در این دوره کرونایی ، به هر کجا می رویم و با افراد در ارتباط هستیم نزدیک هستیم ، باید ماسک بزنیم. این باید مربوط به همه اماکن است . چه در خودرو هستیم چه در محل کار ، چه در فروشگاه، هر کجا که جمعیت است و انسان ها هستند و ما در فاصله کمتر از دومتر و نیم از آنها قرار می گیریم باید طرفین ماسک داشته باشند.در این شرایط هم ما باید ماسک بزنیم و هم طرف مقابل باید مجهز برصورت ماسک بزند.

کجا نیاز نیست ماسک بزنیم

دکتر سهراب پور در مورد اینکه در چه فضاهایی می توان از ماسک استفاده نکرد و به تنفس مجال نفس کشیدن راحت بدون مانع را داد گفت : وقتی در خودرو تنها نشسته ایم نیازی به ماسک نیست. در فضاهای باز که فاصله ما با دیگران زیاد است نیاز به استفاده از ماسک نداریم. درخیابان های خلوت که تردد افراد کم است و با هم فاصله دارند نیاز به استفاده از ماسک نیست. در پارک ها با رعایت فاصله با دیگران می توان ماسک را برداشت. هرجایی که انسان های دیگر در فاصله کمتر از دو متر با ما قرار دارند استفاده از ماسک تاکیدی و واجب است.

فاصله دومتری را رعایت کنید

دکتر سهراب پور در مورد اینکه در طول شبانه روز از چه زمانی بیشتر استفاده از ماسک می تواند به ریه و مغز ضرر برساند چنین توضیح داد: ویروس کرونا از سوی افرادی که مبتلا هستند چه افرادی ابتلای آنها به این ویروس با نشانه است و چه افرادی بی نشانه بارز مبتلا به این ویروس هستند گسترش می شود. ویروس کرونا از طریق تنفس منتشر می شود. وقتی افراد در حالت صحبت کردن هستند، اگر مبتلا به کرونا باشند بیشتر افراد اطراف خود را درگیر کرونا می کنند.اگر افراد مبتلا سرفه یا عطسه کنند مقادیر بیشتری موجب ابتلای دیگران می شوند. با سرفه و عطسه ، ویروس در فضا پخش می شود و دیگران این ویروس را استنشاق می کنند و مبتلا می شوند. بنابر با توجه به اینکه مبتلایان با نشانه و بی نشانه در اطراف ما قرار دارند باید این تصور را کنیم که همه اطرافیان احتمال ابتلا به کرونا را دارند پس باید رعایت کنیم. هر جایی که ما معرض دیدار و ملاقات افراد هستیم و فاصله آنها از ما کمتر از دو یا دومتر و نیم است باید ماسک استفاده شود.

ماسک چگونه به ریه ضرر می رساند؟

دکتر سهراب پور در خصوص اینکه آیا استفاده از ماسک در زمان طولانی مدت به ریه و مغز آسیب می زند یا خیر اینگونه بیان داشت : ماسک اگر سالم و بدون نقص باشد هیچ مشکلی برای ریه ایجاد نمی کند. بزرگترین خطری که ماسک می تواند ایجاد کند در شرایطی است که ماسک آلوده باشد و فرد از آلوده بودن آن مطلع نباشد و با استفاده از آن به خود ضرر برساند. وقتی از ماسک آلوده استفاده می شود ابتلا به کرونا و ویروس بالا می رود و فرد دچار بیماری می شود.

وی در خصوص انواع ماسک گفت : یک نوع ماسک مخصوص جراحی است که سه لایه است که در طول روز می توانیم تا 6 ساعت بدون وقفه از آنها استفاده کنیم و مشکلی برای ریه ایجاد نمی کنند. ولی باید دقت کنیم که ماسک نباید خیس و مرطوب شود. اگر در طول این 6 ساعت استفاده از ماسک های سه لایه، به هر دلیل ماسک مرطوب شوند قدرت بازدارندگی خود را از دست می دهند. ماسک سالم سه لایه را حداکثر تا 6 ساعت می توانیم استفاده کنیم و بعد از آن باید ماسک به دور انداخته شود و ماسک جدید مورد استفاده قرار گیرد. باز تاکید می کنم اگر ماسک به هر دلیلی چه به دلیل نوع تنفس خودمان یا هر دلیل دیگر مرطوب شد باید بلافاصله دورانداخته شود و مورد استفاده قرار نگیرد.

نحوه درست استفاده از ماسک پارچه ای در برابر کرونا

دکترسهراب پور درمورد نحوه استفاده از ماسک های پارچه ای نیز تاکیدداشت : ماسک های پارچه ای باید حتما روزانه شسته شوند.جنس پارچه ماسک ها نباید حساسیت زا باشد. بهترین روش استفاده از ماسک پارچه ای این است که اول یک ماسک سه لایه کاغذی زیر آن زده شود و سپس ماسک پارچه ای روی آن قرار گیرد تا مانع کاملی در برابر ویروس باشد. باز تاکید می شود که ماسک های پارچه ای باید روزانه شسته شوند وگرنه ویروس روی آنها می ماند و خطرابتلا را افزایش می دهند. بهتر است حداقل دو ماسک پارچه ای داشته باشیم و هر شب ماسک را شسته و از ماسک دیگر روز بعد استفاده کنیم و بدین ترتیب یک روز درمیان سراغ ماسک هایمان برویم.

آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.