برگزاری نخستین همایش استانداردهای جهانی روابط عمومی
رکنا: نخستین همایش استانداردهای جهانی روابط عمومی که با حضور متخصصان، صاحبنظران، اساتید و علاقهمندان حوزه روابط عمومی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد، ساعتی پیش به کار خود پایان داد.
روابط عمومی ها در همایشی با موضوع استاندارد های جهانی روابط عمومی شرکت کردند.
به گزارش رکنا، در این همایش که با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با حضور تعداد معدودی از اساتید و صاحبنظران به صورت حضوری و تعداد پرشماری به صورت آنلاین برگزار شد، سخنرانان بر اهمیت تخصصی شدن روابط عمومیها برای پیشبرد اهداف سازمانها در کشور تاکید کردند.
دکتر داوود زارعیان استاد دانشگاه در نخستین همایش استانداردهای جهانی روابط عمومی در سخنانی بر لزوم تعریف ساختارها پس از تعیین فرآیندها در روابط عمومی تاکید کرد و گفت: تعیین دقیق فرآیندها به انتخاب صحیح نیروی انسانی در روابط عمومیها میانجامد که این اصل مهم از هدر رفت انرژی و هزینه جلوگیری کرده و زمینهساز برنامهریزی ارتباطی و بالندگی سازمانها میشود.
وی با مهم ارزیابی کردن تعیین فرآیندها افزود: استاندارسازی روابط عمومی جایی اهمیت پیدا میکند که ساختارهای صحیح بنابر فرآیندها شکل گرفته باشد.
زارعیان با انتقاد از اینکه در ساختار روابط عمومیهای کشور شایسته سالاری مورد توجه قرار نمیگیرد، خاطرنشان کرد: تا زمانی که فرآیند و ساختار یک روابط عمومی مطلوب را ترسیم نکنیم، به موفقیت نمیرسیم.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر شاهد تحول در ساختار روابط عمومیهای کشور بودیم اظهار امیدواری کرد: با همین پشتکار و تلاش در آینده شاهد روابط عمومیهای موفق و حرفهای باشیم، روابط عمومیهایی که مدیران و کارشناسان آن بر اساس تجربه، تخصص و سالها زحمت انتخاب شده باشند.
در ادامه این همایش دکتر حمیدرضا شُعیری متخصص نشانهشناسی در سخنانی "گفتمان" را بنیان روابط عمومی توصیف کرد و گفت: روابط عمومی یعنی بهترین آیندهنگری و بهترین برنامهریزی برای آینده. چنین روابط عمومی در هر جایی میتواند موفق باشد.
وی که درباره "ارتباط و تعامل موثر در سایه خلاقیت حضور" سخن میگفت، ایجاد اطمینان، امنیت، مفیدبودن و حس کنجکاوی را از شاخصههای روابط عمومی موثر دانست.
شُعیری افزود: ارتباط موثر، ارتباطی است که گفتمان اداری را شکل دهد و روابط عمومی موثر از منظر نشانه شناسی باید گفتمانی جالب، جذاب و منحصر به فرد داشته باشد و همانطور که ارتباط خلاق به جزئیات میپردازد، روابط عمومی هم باید جزئیات را در نظر داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه زبان ارتباط، زبان "ما"ی جمعی است، خاطرنشان کرد: اگر این ویژگی در روابط عمومیها لحاظ شود، ما میتوانیم به سمت ارتقا همدلی، هم فهمی و همآوایی برویم.
شُعیری تصریح کرد: روابط عمومی موفق، روابط عمومیای است که این باور را در مخاطب ایجاد کند که پیگیر امور بر اساس منفعت مخاطب است و با همه مخاطبان خود با شفافیت و روشنی برخورد کند.
در ادامه نخستین همایش استانداردهای جهانی روابط عمومی حمید شکریخانقاه دبیر کل این همایش در سخنانی با تاکید بر لزوم توجه به تخصصگرایی و شایستگیها در انتخاب نیروهای روابط عمومی گفت: روابط عمومیهای ما به واسطه نداشتن جایگاه شایسته، بیمار هستند و راه حل رفع این بیماری داشتن نقشه راه، نظام حرفهای، اعتبار و بودجه مستقل و نظام صنفی است.
وی استفاده از الگوهای موفق بینالمللی همچون برنامه مهارت سنجی ESCO را به عنوان راه حل میان مدت پیشنهاد کرد که میتواند به رفع مشکلات روابط عمومیها در آینده نزدیک کمک کند.
شکری خانقاه بر نقش روابط عمومیها به عنوان مدیر برنامههای ارتباطی سازمانها تاکید و خاطرنشان کرد: روابط عمومی, مدیریت هوشمندانه نظام ارتباطات سازمان است و نه اطلاع رسان سازمانها و برای رسیدن به این مدیریت هوشمند، باید بومی سازی مدلهای جهانی و موفق روابط عمومی را در دستور کار قرار دهیم.
در بخش دیگری از این همایش و پس از قرائت پیام رییس دانشگاه MGUniversity فرانسه، دکتر حمیدرضا کمالی مدیر عامل موسسه نشانآور و مجری انحصاری برنامه مهارت سنجی بر پایه استاندارد ESCO در ایران درباره آینده شغل روابط عمومی در پساکرونا گفت: پیش بینی ESCO این است که هرچند جایگاه روابط عمومی در پروسه تصمیمسازی ارتقا خواهد یافت اما تعداد پستهای روابط عمومی و همه فرآیندهای سنتی آن، برون سپاری خواهد شد و اشتغال فارغ التحصیلان در شرکتهای خدمات تخصصی میسر میشود.
وی با اشاره به اینکه بنابر بررسیها و مطالعات ESCO اپیدمی کوید ۱۹ غافلگیر کنندهترین رویداد یک قرن اخیر است که همچون زلزله ای کسب و کار جهان را تحت تاثیر قرار داده، افزود: انتظار میرود پس از این در حوزه روابط عمومی شاهد دو تغییر مهم باشیم.
نخست؛ تغییر نگاه به سازمان. بدین معنا که تصور سازمان از قلعهای با خندقهای پیرامونی به قایقی در رود خروشان تبدیل میشود و لذا رویکرد روابط عمومیها از زیباسازی و حفاظت باید به انعطاف و پویایی تغییر کند
و دوم تغییر در مفهوم اعتبار سازمان از حفظ اعتماد مشتری نسبت به کیفیت کالا و خدمات به حس انتفاع از همکاری و تعامل با سازمان.
کمالی تصریح کرد: پیشبینی ESCO این است که جایگاه روابط عمومی در پروسه تصمیمسازی ارتقا خواهد یافت در حالی که پُستهای رسمی آن کم میشود و همه فرآیندهای سنتی روابط عمومیها برون سپاری شده و اشتغال فارغ التحصیلان به شرکتهای خدمات تخصصی سپرده میشود.
وی خاطرنشان کرد: وظیفه روابط عمومی در سازمان علاوه بر مشاوره به مدیریت در حوزه دیپلماسی رسمی، به پیوستنگار ارتباطی ارتقا مییابد. یعنی دیگر؛ وظیفه اصلی روابط عمومیها گزارشگری نیست بلکه روابط عمومیها بخش مهمی از طراحان و هادیان پروژهها و فرآیندهای سازمانی خواهند بود لذا مهارت پیوستنگاری و شغل پیوستنگار ارتباطی فرهنگی، مورد تقاضای جدی قرار میگیرد.
کمالی تاکید کرد: اطمینان داریم با عنایت به ظرفیتهای اجتماعی و فرهنگی موجود و توان علمی و مهارتی نیروی انسانی کشور با استفاده از ابزار ESCO میتوانیم هم به بِهگزینی در جذب و استخدام و هم به شایسته سالاری در انتصابات برسیم و در مدیریت منابع انسانی به مرکز توسعه منطقه ای تبدیل شویم و نیروی ماهر و خلاق ایرانی، نه تنها در حوزه تمدنی فارس زبان، که در حوزه cis و اوراسیا و اقصی نقاط خاورمیانه بدرخشند و برای خودشان مزیت و درآمد و برای کشور افتخار بیافرینند.
در این همایش همچنین از "کتاب مرجع لغات و اصطلاحات سوادرسانهای" به عنوان کتابی که برای نخستین بار واژگان کاربردی سوادرسانهای را استانداردسازی کرده است، رونمایی شد. این کتاب به قلم محمد سلطانیفر، سیدهسارا میرقاسمی، سیما میربخش، ناصر اسدی و نوید احمدزاده از متخصصان رشته علوم ارتباطات برای استفاده مدرسان و پژوهشگران حوزه سواد رسانهای وارد بازار نشر شد.
دکتر محمد سلطانیفر استاد دانشگاه و از نویسندگان کتاب مرجع لغات و اصطلاحات سوادرسانهای در سخنانی انتشار این کتاب را نخستین گام درستی عنوان کرد که از زمان ورود سوارد رسانهای به کشور در این حوزه برداشته شده است.
وی گفت: متاسفانه در هر حوزه علمی جدید عجولانه وارد میشویم و این باعث میشود که این حوزه از مسیر اصلیاش منحرف شود و به جاهای دیگری برود.
سلطانیفر تصریح کرد: تولید محتوای هر موضوعی باید از بستر ادبیات آن آغاز شود و با بستر ادبیاتی آن به خوبی آشنا شویم. در قدم بعدی شناخت نسبت به هر یک از واژگان و ترمینولوژیهایی است که در آن وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه در کشور نیاز به پژوهش عمیق داریم گفت: از این پس و با نگارش و انتشار کتاب "مرجع لغات و اصطلاحات سوادرسانهای" تولید محتوا در حوزه سواد رسانهای، علمی و تخصصی خواهد بود. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر