عضو هیئت مدیره اتحادیه و انجمن صنفی کسب وکارهای مجازی در گفت و گو با رکنا مطرح کرد؛
برخورد گازانبری با اینستاگرام و شبکه های اجتماعی به خودمان آسیب می زند
رکنا: چند ماهی است که طرح ساماندهی فضای مجازی در مجلس مطرح شده است. تعدادی از افراد گمان می کنند که ساماندهی فضای مجازی به معنای فیلترینگ یکسری سایت ها و برنامه های کاربردی در کشور است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، چند ماهی است که طرح ساماندهی فضای مجازی در مجلس مطرح شده است. تعدادی از افراد گمان می کنند که ساماندهی فضای مجازی به معنای فیلترینگ یکسری سایت ها و برنامه های کاربردی در کشور است. از آن جایی که مسئولین زیربط در حال بررسی این طرح هستند و اطلاعات بیشتری در این خصوص نمی دهند این گمانه زنی ها قوت یافته است.
رضا الفت نسب، عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری و انجمن صنفی کسب و کارهای مجازی در مورد طرح ساماندهی که مجلس در حال بررسی آن است به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: در سال های گذشته ساماندهی در حوزه کسب و کارهای آنلاین بر اساس ماده 87 قانون، نظام صنفی نوشته شد که براساس آن اعلام شد جواز کسب باید گرفته شود و اخذ نماد و ساماندهی ارشاد لازم است که صورت گیرد. با این حال این که نمایندگان در حوزه ساماندهی فضای مجازی می خواهند چه تصمیمی بگیرند چندان واضح نیست ولی پیشنهاد می شود که بیشتر در حوزه رگولاتوری فضای مجازی کار شود. بهتر است یک نهادی را در حاکمیت مشخص کنند که موضوع تنظیم کردن کسب و کارهایی که مربوط به حاکمیت و قانون است مشخص شده باشد، این گونه تکلیف در بخش خصوصی هم مشخص است، قانون نظام صنفی اعلام کرده که باید اتحادیه به وجود آید که الان هم اتحادیه با 2000 عضو شروع به کار کرده است. مشکل کار اینجاست که 15 یا 16 نهاد دیگر به حوزه ای ورود پیدا کرده اند که ضوابط و نظارت های خاص خود را دارند و یک جاهایی در این مورد موازی کاری می شود. به نظر می رسد موضوعاتی از این قبیل باید حل و فصل شود و کلمه ساماندهی کلمه ای بسیار بزرگ است که باید از آن اطلاعات بیشتری بدست آوریم.
با فیلترینگ ضربه ای بر پیکره مشاغل مجازی زده ایم
الفت نسب در مورد بحث فیلترینگ برخی نرم افزارها و شبکه های اجتماعی و تبعات آن در اقتصاد مشاغل مجازی گفت: اگر قرار باشد در موضوع ساماندهی فضای مجازی بحث فیلترینگ شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام را مطرح کنیم، با این اقدام ضربه ای بر پیکره ی کسانی زده ایم که در این حوزه در حال کار کردن هستند. در هر صورت موضوع شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام و توئیتر که بعضی افراد معتقدند شبکه هایی خارجی و غیررسمی هستند و ممکن است از بعضی لحاظ برای کشور آسیب رسان باشند، باید از مدت ها پیش به آن فکر می کردیم، یعنی زمانی که آن ها می خواستند در بازار ایران ورود پیدا کنند، باید در همان زمان پیوست های امنیتی، فرهنگی و نمایندگی آن ها را در اینجا ایجاد می کردند. بنابراین الان که میلیون ها نفر در آن عضو هستند، نمی توان به دلیل یکسری سلایق و اختلافات و حتی جرایم این پلتفرم را مسدود کنیم، اکنون بحث طرفداری از یک نرم افزار نیست زیرا تعداد زیادی از افراد جامعه از طریق همین پلتفرم ها ارتزاق می کنند و کسب و کارهایشان را توسعه می دهند.
می توانیم در کنار اینستاگرام اپلیکیشنی ایرانی مانند آن داشته باشیم
عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری و انجمن صنفی کسب و کارهای مجازی در مورد چگونگی ساماندهی شبکه های اجتماعی گفت: اکنون می توانیم فضای شبکه های اجتماعی را ساماندهی کنیم که کار سختی است زیرا شبکه های اجتماعی هیچ ارتباطی با ما ندارند، اما حداقل می توانیم از طریق بخش خصوصی ساماندهی کلی در این زمینه داشته باشیم که کلاه مردم برداشته نشود. در کنار این موضوع می توانستیم با حمایت و بدون سنگ اندازی در راه ایجاد پلتفرم های ایرانی تلاش کنیم، اکنون اپلیکیشنی ایرانی مثل اینستاگرام را داریم ولی شناخته شده نیست، ما می توانستیم بهتر از آن را به کمک بخش خصوصی راه اندازی کنیم و در کنار آن اینستاگرام را هم بدون فیلتر شدن داشته باشیم. در واقع باید به مردم اجازه انتخاب دهیم و در یکسری مسائل از اتفاقاتی که در آن ها می افتد سخت گیری نکنیم، چرا که این پلتفرم ها همانطور که از اسمشان پیداست شبکه ای اجتماعی هستند. واقعیت این است که نباید فکر کنیم شبکه های اجتماعی مثل خیابان و بزرگراه های ماست و بایستی حتماً از خط کشی های آن عبور کنیم، البته این بسترها آسیب های خودشان را دارند که باید به آن دقت شود، مثلاً کسی که در آن جا فساد می کند باید به طور قاطع مجازات شود اما محدودیت های بیش از حد نیز ممکن است آن ها را از حالت اجتماعی بودن درآورد.
برخورد چکشی با اینستاگرام به ضرر خودمان تمام می شود
رضا الفت نسب با ذکر مثالی در خصوص برنامه ریزی در حوزه شبکه های اجتماعی ایرانی گفت: گاهی بحث هایی شنیده می شود که مثلاً در شبکه های اجتماعی داخلی اگر چنانچه فردی از خارج از کشور مایل بود که کانالی تشکیل دهد، بایستی از وزارت ارشاد مجوز بگیرد، طبعاً بسیاری از افراد تن به این کار نمی دهند و وارد شبکه های اجتماعی دیگر خواهند شد و این موضوع اثری نامطلوب در پی خواهد داشت. بنابراین برخورد چکشی در برابر اینستاگرام و امثالهم باعث اثرات منفی و ضربه زدن به فعالیت های خودمان است. افرادی در این فضا علاوه بر سرگرمی در حال ارتزاق از آن هستند و برای خود کارآفرینی و اشتغال ایجاد کرده اند.
اینترنت ملی در مواقع ضروری ایجاد می شود
الفت نسب در مورد راه اندازی اینترنت ملی در کشور بیان کرد: به نظر می رسد این تصور اشتباه باشد که اینترنت ملی، اینترنت جهانی را مخدوش می کند، بسیاری از افرادی که در این زمینه صاحب نظر هستند، این موضوع را تایید نکرده اند. اینترنت ملی بنا به مقتضیات و اتفاقاتی که در کشور می افتد می تواند مورد استفاده قرار گیرد، بعضی افراد تصور می کنند اگر اینترنت ملی راه اندازی شود دیگر سایت گوگل در ایران باز نمی شود یا مواردی از این قبیل قرار است رخ دهد، در حالی که واقعیت اینگونه نیست و عقل سلیم نیز چنین چیزی را نمی پذیرد. بنابراین از جزئیات این موضوع اطلاعات بیشتری در دست نیست و باید در خصوص ساماندهی فضای مجازی و راه اندازی اینترنت ملی منتظر اقدامات مسئولان زیربط بمانیم. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر