حرکت طوفان ورشکستگی  / مرگ  اقتصاد و سلامت قشر متوسط با کرونا

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا ؛قشر بزرگی از افراد جامعه که اکثرا از کسبه متوسط و کارگران و کارمندان قشر متوسط بودند با ورشکستی و پایین رفتن پله به پله از طبقات فقر مواجه شده اند.

در ادامه صحبت های صاحبان مشاغل و  کارگران و کارمندانشان را می خوانیم:

کسبه پوشاک: کرونا و تعطیلی هایی که فقط گریبان ما را می گیرد ما را ورشکست کرده است .اجاره میلیونی ما که قرار بود از حاصل فروش باشد چه کسی پرداخت می کند؟ چک های برگشتی ما را چه کسی پاس خواهد کرد که اعتبار ما در بازار با برگشت نخوردن این چک ها است که ماه هااست برگشت خورده است . اعتبار چک های برگشت خورده را پیش بانک ها و کسبه چه کسی به ما برمی گرداند؟

آرایشگرهای زنانه و مردانه: مالک آرایشگاه ها مدعی هستند که اجاره و مخارج محل آرایشگاه را دیگر نمی توانند پرداخت کنند. آرایشگر ها نیز می گویند با اینکه بیمه هستند ولی حتی نمی دانند برای بیمه بیکاری باید به کجا مراجعه کنند و نهایت این بیمه بیکاری چه می شود؟ تاکید دارند که با کمک هزینه دولت حتی خرج یک روز خانه را نمی توانیم تامین کنند چه برسد به یک ماه. پرداخت بیمه های بیکاری هم سرانجام و نتیجه ای ندارد.

مالکان ، کارمندان باشگاه و استخرهای ورزشی : به ورشکستگی کامل رسیده ایم. استخرداران بیش از ده ماه است که کاملا بسته هستند و کمکی هم دریافت نمی کنند.باشگاه داران هم یا ورشکست شدند یا در مرحله ورشکستگی هستند. تاکید دارند که حتی مشتری خصوصی هم در این شرایط کرونایی نمی توانند داشته باشند.

رستوران داران : ضررهایمان از سود بیشتر است. ورشکسته هستیم به روی خود نمی آوریم. رستوران داران می گویند که از سیستم ارسال غذا و سفارش آنلاین استفاده می کنیم ولی همه رستوران ها آنقدر بزرگ نیستند که از این روش بتوانند جذب سفارش داشته باشند و آنهایی هم که سفارش دهنده دارند می گویند که تعداد مشتری ها آنقدر نیست که دخل و خرجشان را تامین کند.

کافه داران : اگر زیر زمینی و پنهانی کار نکنیم ورشکسته خواهیم بود! مجبوریم که با ارسال پیامک برای مشتری های ثابت به آنها اعلام کنیم که وقتی پشت در رسیدند با تلفن کافه تماس بگیرند که  در را باز و آنها وارد شوند. از ترس فقیر نشدن از سلامت گذشته ایم.

شرکت های مسافرتی : کامل ورشکسته شدیم. سفرهای خارجی با کرونا و افزایش نرخ دلار کاملا به تعطیلی رسیده است. کارمندان تعدیل و به اجبار بسیاری از شرکت های مسافرتی ، تغییر کاربری داده و مثلا  به تولید ماسک رسیده اند.

هتل داران و مسافرخانه داران : مسافر نداریم . مسافر نداشتن یعنی ورشکستی و کمک دولتی و حمایتی هم نداشتیم و کاملا در حال ورشکستگی هستیم و تنها هتل های زیر نظر نهادها توان ادامه خواهند داشت.

مدیران شرکت های خصوصی : با شرایط کرونایی حاکم بر جهان بسیاری از شرکت های خصوصی بزرگ با توقف تجارت و مراوده های کاری مواجه شده اند ، پروژه های کاری به خصوص پروژه های میان چند کشور به توقف رسیده است و حتی شرکت های بزرگ در حال ضررهای کلان هستند. شرکت های خصوصی کوچکتر در وضعیت بحرانی و تعدیل نیروهای اجباری و حتی تغییر ماهیت کاری هستند تا ورشکست نشوند.

تولیدی های کوچک و کارگاه ها : اکثرا به تعدیل نیرو، کاهش حقوق و حتی به تغییر کاربری رسیده ایم...

و اما مشاغل دیگر هم روزهای آرامی را  نمی گذرانند.

سوال از دولت

سوال 90 درصد کسبه ؛ مالکان کسب و کارهای بزرگ و کوچک همه مشترک است و آن اینکه:

ـ چه زمانی قرار است حمایت معقول انجام گیرد؟

ـ دولت واقعا فکر می کند که با این بسته های معیشتی و کمکی که آنهم تنها به یارانه بگیر ها داده می شود حتی زندگی آنها را می تواند تامین کند ؟

ـ چرا با توجه به تورم و ریزش قشرمتوسط به سمت قشر فقیر در لیست یارانه بگیر ها تجدید نظر نمی شود؟

ـ دولت برای این حجم پر تعداد افراد ورشکسته و بیکار شده چه برنامه ای دارد؟ از بیمه های بیکاری چه خبر؟

ـدولت فکر اجاره خانه و مغازه و تامین مخارج کارگر و کارمند و مخارج محل های کسب و کار را کرده است؟ موج ورشکستگی در کشور در حال بلند و بلند تر شدن است به این فکر کرده است ؟

ـ سوال اصلی این است که کمک های حمایتی دولت چه دردی را از چه قشری و چگونه باید حل کند؟

تحریم مقصر بزرگ نیست

 و اما کرونا یک حمله بزرگ ویروسی به کل جهان است ولی شرایط کشورهای جهان در برابر این حمله یکسان نیست. کمک هزینه های معیشتی در کشورهای مختلف باعث شده است که مردم احساس سرخوردگی کمتری در برابر این ویروس داشته باشند اما در کشور ایران کمک های معیشتی در حدی است که هیچ دردی را از هیچ قشری درمان نمی کند. به خصوص که اقشار دریافت کننده همین کمک هزینه یارانه بگیران هستند در حالیکه کرونا ضربه مهلکی به زندگی همه اقشار جامعه زده و بخصوص قشر متوسط را نابود کرده است . قشر متوسطی که اکثرا در لیست یارانه بگیران نیستند و نه تنها هیچ کمکی دریافت نمی کنند که هرروز بیکارتر و ورشکسته تر می شوند. کرونا در ایران همراه با اوج مشکلات اقتصادی برای مردم است که اگر از علم اقتصاد بدانیم به حتم نمی توان همه تقصیرها را گردن تحریم ها انداخت و که مدیریت داخلی اثرات مخرب تری بر بستر جامعه داشته است . مدیریتی که درمان اقتصاد کشور در این روزها بیشتر از درمان اقتصاد مردم فکر کرده است و دراین میان کمک های نهادهای ثروتمند کشور برای مردم کاملا نامشخص و غیرشفاف است.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی