تمام مشاغل و مراکز  160 شهرستان ایران تعطیل هستند / به جز مشاغل سطح یک + جزئیات کامل تعطیلی ها

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا ، سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه شهروندان نگران بودند که محدودیت های به خوبی اجرا نشود تاکید داشت : در جلسه با مقام معظم رهبری و تقسیم وظایف بین دستگاه های مختلف. مقام معظم رهبری فرمودند: "محدودیت ها را باید وزارت بهداشت پیشنهاد دهد و این روال صورت می گیرد." طبق این فرمایشات مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا عملی خواهد شد . نظارت عالی با وزارت بهداشت است، فرمانداری ها، تعزیرات و کمیته امنیتی مشخص شده است و نتایج آن را در ستاد ملی مبارزه با کرونا می بروند.

لیگ های ورزشی تعطیل

لیگ های ورزشی همه ممنوع هستند. با توجه به محدودیت ها مسابقات فوتبال کنسل و لغو می شود. با شرایطی که کشور دارد باید منافظ ابتلای کرونا را ببندیم که یکی از این منافظ ورزش و برگزاری مسابقات فوتبال است.

عمل زیبایی ممنوع

وی در پاسخ به این سوال که کلینیک های زیبایی و لیزر تعطیل خواهد شد یا خیر؟ گفت: مراکز بهداشتی درمانی دولتی و خصوصی در شغل یک هستند. اما به عنوان زیبایی نباید باز باشند.

آمار قطعی فوت شدگان کرونایی به حتم بیشتر از آمار رسمی است

سیما سادات لاری در پاسخ به این سوال که آمار واقعی کرونا و ابتلای دوباره به این بیماری در ایران چگونه است گفت: آنچه که ما به عنوان آمار اعلام می کنیم طبق شاخص های سازمان جهانی بهداشت است. 40 درصد احتمال دارد که بیماران آزمایش منفی ولی اسکن ریه مثبت دارند که در دسته محتمل قرار می گیرند. احتمال دارد بیماران مشکوک وجود داشته باشند یعنی علائم کرونا را داشته باشند. ممکن است به دلیل نداشتن کیت در اوایل شیوع این بیماری کم شماری داشته ایم. گاهی گزارش های روزانه برخی مرگ ها با تاخیر به ما می رسد. ما تمام این آمار را ثبت شده داریم. بیماری به دلیل مشکلات قلبی فوت می کند اما آزمایش کرونای او مثبت بوده ولی دلیل مرگ ایست قلبی است و در آمارهای قطعی عنوان نمی شوند. قطعا آمار کل (محتمل و مشکوک) از چیزی که به صورت مثبت قطعی اعلام می شود بیشتر است.

از هر 10 هزار کرونایی 4 نفر باردیگر مبتلا به کرونا می شوند

سخنگوی دوباره مبتلا شدن، تاکید کرد:از هر 10 هزار کرونایی 4 نفر باردیگر مبتلا به کرونا می شوند. این افراد 4ماه بعد دوباره مبتلا شده اند، یعنی آنتی بادی آنها 4 ماه بعد از بین رفته است.

50 درصد کرونایی هایی که به آی سی یو می روند فوت می کنند

حدود 50درصد افرادی که به آی سی یو می روند فوت می کنند. اما  در استان های مختلف متفاوت است چرا که برخی استان سن افراد پیرتر هستند.

جولان  دلالان داروهای بی اثر در درمان کرونا

سیما لاری در پاسخ به این سوال که آیا داروهای سنتی در درمان کرونا مورد تایید قرار گرفته اند؟ گفت: عده ای دلالان کرونا هستند و در داروهای شیمیایی و سنتی دنبال کاسبی خود هستند. اما وزارت بهداشت باید دارویی به مردم معرفی کند که زیان نداشته و موثر باشد. ما داروی قطعی نداریم اما استقبال می کنیم از داروهایی که زمان درمان را کاهش می دهد. طرح های داروهای خود را ارائه داده و کارآزمایی بالینی روی آنها صورت گرفته یکشنبه در کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا بررسی می شود و اگر اثبات شود که زمان درمان را کاهش دهند به داروهای درمانی وارد خواهد. هر کسی ادعایی در مورد دارویی دارد می تواند به مرکز طب سنتی ارائه کند. به عنوان مثال گفته شد که بخور جوش شیرین خوب است. نامه نوشتیم که باید کارآزمایی آن مشخص اثبات شود.

شماره خودرو کارمندان شیفت بندی شده باید اعلام شود

وی در پاسخ به این سوال که مشاغلی که شیفت بندی دارند چه شرایطی خواهند داشت؟ گفت: خودروهای این مشاغل باید هماهنگی شوند. چون محدودیت ها محکم است و دوربین ها از پلاک ها عکس می گیرد.

ورود کیت سریع تشخیص کرونا به ایران در هفته آینده

دکتر لاری تاکید داشت : اگر استفاده از کیت تست سریع شروع شود، هر فرد می تواند این کیت تست را خود  انجام دهد و کیت تست های سریع هفته آینده به کشور می آید.

پرداخت ۵۲ میلیون دلار برای پیش خرید واکسن

وی گفت: برای دسترسی به واکسن کووکس باید ۵۲ میلیون دلار پرداخت کنیم البته با این اعتبار حداکثر می توانیم ۱۰ درصد جمعیت کشور را واکسینه کنیم و احتمالا حدود ۱۰ درصد جمعیت را هم بتوانیم با پروژه مشترک با هندوستان واکسینه کنیم.

لاری گفت: در هر صورت برای واکسیناسیون مردم کشور بیش از هم به پروژه تولید در داخل متکی هستیم. احتمالا اوایل زمستان کارآزمایی بالینی اول واکسن روی ۱۰۰ نفر انجام می شود. نباید سمیت داشته باشد افرادی که انتخاب می شوند از نظر جنسیت، شرایط جسمی باید شرایط خاصی داشته باشند و تست کرونای آنها مثبت نباشد و خیلی و علمی کار پیش می رود و عجله ای در کار نیست.

وی افزود: برخی کشورها مثل آمریکا در کووکس نیستند اما احتمالا واکسن آنها در برنامه کووکس سازمان بهداشت جهانی عرضه می شوند؛ سازمان بهداشت جهانی به دنبال توزیع عادلانه واکسن است و هزینه واکسن برای کشورهای فقیر، متوسط و پولدار متفاوت خواهد بود.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در مورد پیش خرید واکسن، هم واکسن را باید تولید می کنیم هم باید در پیش خرید مشارکت می کردیم که مشارکت کردیم، از ۱۸۰ کشور که در کوواکس هستند برخی کشورهای ضعیف برخی متوسط هستند، کشورهای اروپایی هم هستند. ۸۴ کشور پیش پرداخت کرده اند از جمله ایران، ولی برخی کشورهای ضعیف پرداخت نمی کنند.

وی افزود: ۵۲ میلیون دلار برای پیش خرید واکسن باید پرداخت کنیم. رئیس جمهوری هم پیگیر هستند و اگر این واکسن به دست ما برسد می تواند ۱۰ درصد جمعیت کشور را پوشش می دهد. البته در مورد واکسن هنوز معلوم نیست چقدر ایمنی ایجاد می کند، چند ماه بعد باید دوزهای بعدی را بزنیم فعلا دو دوزه است باید بعد از ۲۸ روز دوز بعدی را بزنیم، بحث های جدی زیادی وجود دارد که در تولید و اکسن ایرانی باید دقت بیتشری به خرج دهیم.

لاری گفت: تاکید ایران برای تهیه وا کسن از خارج روی کووکس و برخی کشورها مثل هند با پروژه های مشترک است. با آمریکا به طور مستقیم ارتباطی برای خرید واکسن نداریم.

وی افزود: تاکید اصلی روی تولید واکسن در داخل است، اگر بخواهیم واکسنی را از خارج وارد کنیم باید تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را داشته باشد اما برای مصرف داخلی واکسن ایرانی فقط سازمان غذا و دارو باید تایید کند.

افراد پیاده جریمه نمی شوند

لاری درباره اعمال محدودیت های تردد گفت: دیگر رنگ های مشکی و سفید و سبز را ر رنگ بندی شهرها نداریم و کل شهرهای کشور در سه رنگ قرمز، نارنجی و زرد تقسیم بندی می شوند . محدودیت های هر شهر با توجه به وضعیت هر شهر اعلام می شود، جزئیات محدودیت تردد از ساعت ۹ شب نیز اعلام می شود.

وی افزود: مراکز بهداشتی و درمانی و امدادی مشمول این محدودیت ها نمی شود، خبرنگاران جزو مشاغل گروه اول نیستند اما سربازها جزو گروه اول هستند و تعطیل نمی شوند، تردد آنها نیز مجاز است، البته نمی خواهیم حکومت نظامی برقرار کنیم، کسی جلوی تردد افراد پیاده را نمی گیرد. قرار است فقط خودروها در زمان محدودیت اجازه تردد نداشته باشند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مراکز بهداشتی و درمانی در گروه یک هستند اما فقط کارهای اورژانسی را انجام می دهند، کلینیک های زیبایی و پوست هم تعطیل هستند چون جزو کارهای اورژانسی نیستند، شیفت های مشاغل هم محدود می شود و دوربین های پلیس خودورهای غیر مجاز را که اجازه تردد ندارند و پلاک آنها به پلیس اعلام نشده، جریمه می کنند.

وی افزود: حکومت نظامی نداریم، اگر کسی بخواهند پیاده تردد کند، مشکلی نیست با آدمها برخوردی نمی شود، مبالغ جرایم خودروها نیز بیشتر شده است، ۵۰۰ هزار جریمه خودروها تا یک میلیون تومان رسیده است و خودروهایی که در ساعات منع تردد، تردد داشته باشند، جریمه می شوند.

وی گفت: خبرنگاران بعد از ساعت ۲۱ با اعلام خبرگزاری و رسانه می توانند تردد داشته باشند، احتمالا خیلی محدود باشد، خودروهای دولتی هم اگر هماهنگ نکنند، مشمول جریمه می شوند. اگر لازم باشد باید پلاک خودروهای آنها به پلیس اعلام شود.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در مورد شرکت های حصوصی نگرانی داریم اگر محدودیت ها سخت اجرا شود همه باید نظارت شوند. واقعا فرآیند اجرایی پروتکل ها توسط کمیته های انتظامی ستاد کرونا پیگیری می شود، وظایف همه دستگاهها مشخص شده و وزارت بهداشت نظارت عالیه دارد.

وی گفت: در طرح جدید محدودیت های کرونا، تردد مردم با سامانه های هوشمند کنترل می شود. افرادی که تست آنها مثبت است تا ۱۴ روز امکان سفر با قطار و هواپیما را ندارند، حتی رانندگان تاکسی که تست مثبت داشته باشند نباید مسافرکشی کنند، با ورود کیت های تشخیص سریع که احتمالا از هفته آینده در داخل تولید می شود، تست گسترده در مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته وزارت بهداشت انجام می شود و افراد مثبت باید ایزوله شوند.

وی افزود: برای افرادی که در خانه امکان ایزوله شدن آنها وجود ندارد، قرار است با همکاری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برخی هتل ها و مسافرخانه ها برای اقامت آنها در نظر گرفته شود و با هزینه مناسب و پوشش بیمه ای از این اماکن برای قرنطینه و ایزوله بیماران استفاده شود.

لاری ادامه داد: نقاهتگاهها مورد استقبال مردم قرار نگرفت چون اجتماعات عمومی بود و فرد در این اماکن حریم خصوصی ندارد عده ای طالب هتل هستند قرار است میراث فرهنگی لیست هتل ها را به وزارت بهداشت بدهد و این خدمت مشمول بیمه شود، زنجان در این زمینه تجربیات خوبی دارد، در هر صورت عده ای می خواهند در دو هفته حریم خصوصی داشته باشند و با توجه به فرهنگ ایران مردم بیشتر تمایل به ماندن در خانه دارند.

انتقال ویروس از طریق هوا

وی گفت: در تابستان با افزایش موارد بیماری غافلگیر شدیم اما برای پاییز و زمستان انتظار افزایش بیماری را داشتیم. با تغییر فصل در اروپا هم انفجار رخ داد، اکنون در کشورهای دیگر هم وحشتناک بیماری بیشتر شده است. مساله تهویه هوا در خانه ها و آپارتمانها بسیار مهم است. در مورد قطرات تنفسی درشت تر که گفته می شود در انتقال موثر هستند باید سطوح تمیز شود اما میکرودراپهایی در فضا منتشر می شود افراد ناقل به وسیله افشانه ها اطرافیان را مبتلا می کنند.

لاری افزود: ابعاد خانواده در کشور ما زیاد است، در کشورهای دیگر خانه به خانه افراد را کنترل می کنند، در ایران آخر هفته ۲۰ نفر دور هم جمع می شنود، برادر و خواهر و پدر و مادر را به عنوان مهمانی حساب نمی کنند اما هر کدام یک خانواده جدا هستند و با افراد مختلفی در ارتباط بوده اند به همین علت انتقال خانوادگی در ایران بالاست

وی گفت: افراد مثبت بمب انتقال ویروس هستند و حتما باید خودشان و حداقل ۱۰ نفر از اطرافیانشان حتی اگر تست کرونا ندهند، ایزوله شوند، همه اینها سرعت انتقال ویروس را بیشتر کرده است، سرعت انتقال خوشه ای در خانواده ها بیشتر شده است، هم ویروس ووهان چین و هم ویروس ایتالیا در کشور ما در چرخش است.

تست کرونا ارزان می شود

وی گفت: تست سریع اگر وارد شود؛ ۵ دلار برای ما تمام می شود، اگر در داخل تولید شود حدود ۱.۵ تا سه دلار است البته برای تست مردم در مراکز دولتی رایگان است، تست های پی سی آر هنوز به قوت باقی است زیرا در مراحل بستری و پیشرفته تست های سریع نتیجه را خوب نشان نمی دهد.

لاری افزود: قیمت تست پی سی آر متعادل شد، برای تست جزهای مختلف تعریف شد. جزو ارزی و غیر ارزی جداگانه قیمت گذاری می شود، قیمت دولتی و خصوصی مشخص می شود.قیمت تست برای بخش خصوصی قطعا از ۵۵۰ هزار می شود، مصوبه را گرفته به زودی ابلاغ می شود.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: افزایش تست را عامل موفقیت ایران در کنترل کرونا می دانیم، تا یک ماه پیش ۱۷ تا ۲۰ هزار تست روزانه داشتیم که ۶.۵ میلیارد تومان هزینه داشت، دستگاههای تشخیصی هم مستهلک شده اند اما اکنون به ۴۰ هزار تست روز رسیده ایم.

وی گفت: تست سریع یک گشایش بزرگ در افزایش تشخیص بیماران است و در همه دنیا مورد استقبال قرار گرفته است، انجام تست پی سی آر قبلا فقط در برای سالمندان و افراد آسیب پذیر در بخش دولتی رایگان بود اما با ورود تست های تشخیص سریع می تواند عده زیادی را روزانه تست کنیم و با ایزوله کردن بیماران چرخش ویروس را در کشور کم کنیم.

افزایش نقش طب سنتی در مدیریت کرونا

لاری در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره افزایش نقش طب سنتی در درمان کرونا گفت: در طب سنتی اتفاقات خوبی می افتد، مردم مردم به این طب تمایل دارند بنابراین باید به آن بها داده شود زیرا از آن استفاده می شود البته عده ای دلال کرونا هستند، چه در داروهای شیمیایی و چه گیاهی که می خواهند سوء استفاده کنند و کاسبی کنند، با اینها کاری نداریم اما وزارت بهداشت داروهای گیاهی یا شیمیایی را که زیان نداشته باشد و موثر باشد، و تایید شود که در بهبود علایم بیماری یا کاهش دروه بستری موثر است، در اختیار مردم قرار می دهد.

وی افزود: هنوز هیچ داروی سنتی و شمیمایی که به طور قطع درمان قطعی کووید باشد نداریم اما کمیته علمی ستاد ملی کرونا هفته آینده تاثیر چند داروی سنتی و گیاهی را که از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته برای ورود به پروتکل درمان کرونا بررسی می کند، یکشنبه آینده این داروها بررسی می شوند.

سخنگوی ستاد ملی کرونا گفت: وزارت بداشت باید دقت کند؛ مردم فریب نخورند؛ وزارت بهداشت با وسواس هر کس ادعایی داشته باشد آن را بررسی می کند، مثلا برخی متخصصان طب سنتی درباره اثر بخور جوش شیرین، نظراتی داشتند که با وسواس بررسی مشود، هیچ مقاومتی برای بررسی ادعاهای که در طب سنتی هست، نداریم و همکاری نزدیکی بین سازمان غذا و دارو، مرکز طب سنتی وزارت بهداشت و کمیته علمی ستاد ملی کرونا با فعالان طب سنتی وجود دارد.

وی افزود: در مورد داروهای گیاهی چهار دارو مطرح است اول اسپری دهان phr۱۶۰ است که به بهبود علایم ریوی کمک می کمند، دوم شربت موکوزیف، برای کمک به بهبود علایم خستگی و بی اشتهایی سوم شربتی که هنوز نام آن تایید نهایی نشده اما گفته می شود برای کاهش دوران بستری موثر است و چهارم شربت آنوال است که آن هم هنوز تایید نشده است اما گفته شده به بهبود عوارض کووید کمک می کند.

لاری گفت: همه این ادعاها با منابع علمی و بین المللی تطبیق داده می شود و اگر تایید شد به صورت محدود تولید می شود تا سایر فرآیند را انجام دهند، بعد برای ورود به پروتکل درمان کرونا در کمیته علمی ستاد ملی کرونا بررسی می شود.

وی از تدوین و ابلاغ گایدلاین یا راهنمای جدید درمان کرونا در هفته آینده خبر داد و گفت: نسخه نهم پروتکل درمان کرونا یکشنبه آینده در کمیته علمی ستاد ملی کرونا تصویب می شود، در این پروتکل جدید احتمالا داروهای جدیدی وارد می شود.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در مورد تجویز بیش از حدی برخی داروها توسط پزشکان نگرانی هایی وجود داشت که با همکاری بیمه ها در این زمینه نظارت بیشتری صورت خواهد گرفت. همچنین داروهای رمدسیویر و فاویپیراویر هم احتمالا وارد پروتکل درمان کرونا وارد می شوند و تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.

۶۰ درصد اعتبار یک میلیارد دلاری دریافت شد

لاری ادامه داد: تاکنون از محل اعتبار یک میلیارد دلاری که مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی به وزارت بهداشت برای مدیریت کرونا دادند حدود ۶۰ درصد و معادل ۱۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان پرداخت شد.دکتر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز اعلام کرد که ۵۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت معوقات پرسنل واریز می شود. از این میزان ۲۶۰۰ میلیارد برای معوقه کارانه در دانشگاهها توزیع شد و بقیه منتظر دستورالعمل ابلاغی است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: اکنون درآمد اختصاصی بیمارستانها کم شده است، بر اساس طرح قاصدک با توجه به میزان درآمد اختصاصی بیمارستانها به پرستاران و پرسنل کارانه پرداخت می شد اما اکنون چون بیشتر بیماران کووید هستند و عمل های الکتیو و غیر اورژانسی دیگر نیست، سختی کار همکاران بیشتر و درآمدشان کمتر شده است.

وی گفت: البته افزایش درآمد سالانه مشمول پرستاران شده است. با این حال برای بهبود پرداخت به پرستاران کارانه از اضافه کار جدا شد تا اضافه کار را سریعتر دریافت کنند، اکنون با پرداخت ۲۶۰۰ میلیارد تومان به دانشگاههای علوم پزشکی تعویق پرداخت اضافه کار پرستاران به سه ماه کاهش پیدا کرده است، فوق العاده ویژه هم به عنوان یک مبلغ دائمی وارد حکم پرستاران می شود و برنامه هایی برای پرداخت مبالغی به عنوان پاداش هم وجود دارد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.