تکلیف کارگران در تعطیلی کرونایی کارگاه ها چیست؟
رکنا: کارشناس حوزه اختلافات کارگری و کارفرمایی درباره تعطیلی کارگاهها در زمان کرونا و اخراج و تعلیق کارگران توضیحاتی داد.
اخراج کارگران/ به گزارش رکنا، وحید حاجی زاده کارشناس حوزه اختلافات کارگری و کارفرمایی اظهار کرد: سوال پرتکراری که این روزها کارگران و کارفرمایان دارند این است که در اوضاع شیوع ویروس کرونا اگر شرکت، سازمان یا موسسهای به واسطه بیماری کرونا کارگاه را تعطیل کند، تکلیف کارگران کارگاه چی میشود؟
او با بیان اینکه در این شرایط تعلیق انجام شده با توجه به ماده ۱۵ قانون کار خارج از اراده کارگر و کارفرما محسوب میشود، گفت: مطابق ماده ۱۵ قانون کار در مواردی که به واسطه قوه قهریه و یا بروز حوادث غیر قابل پیش بینی که وقوع آن از اراده طرفین خارج است، تمام یا قسمتی از کارگاه تعطیل شود و انجام تعهدات کارگر یا کارفرما به طور موقت غیر ممکن شود، قراردادهای کار با کارگران تمام یا آن قسمت از کارگاه که تعطیل میشود و به حالت تعلیق در میآید و تشخیص موارد فوق با وزارت کار است.
حاجی زاده افزود: در اینجا با توجه به اینکه تعلیق خارج از اراده طرفین خارج است دولت میبایست به استناد تبصره ۲ ماده ۲ قانون بیمه بیکاری حمایتهای بیمه بیکاری در خصوص کارگرانی که از کار خودشان تعلیق و تعدیل شدند را انجام دهد. صراحتا این قانون تکلیف را بر عهده دولت قرار داده است و حمایت ارتباط به کارفرمایان ندارد.
این کارشناس حوزه اختلافات کارگری و کارفرمایی با بیان اینکه تا زمانی که کارگاه از تعلیق درآید کارگرانی که کارگاه آنها به واسطه بیماری کرونا تعطیل شده است میتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند، تصریح کرد: بعد از پایان بحران کارفرما مکلف است کارگران را به کار قبلی برگرداند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر