حل مشکلات تهران با یک صدم مبلغ انتقال پایتخت / انتقال پایتخت امکان پذیر نیست

انتقال پایتخت/ به گزارش رکنا «محسن هاشمی رفسنجانی» رئیس شورای شهر تهران درباره تغییر پایتخت سیاسی و اداری اظهارداشت: از دولت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تا به امروز انتقال پایتخت همیشه مطرح بوده و در جلسات هم هر زمان این موضوع به طور جدی مطرح شده، رد شده است.

وی افزود: در جلسه آخری که با حضور آقای اسحاق جهانگیری به عنوان رئیس شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکززدایی از تهران این بحث انجام شد، همه اعضا این امر را نپذیرفتند؛ دلایل زیادی هم مطرح شد ولی نمی‌دانم چرا به جای اینکه به اصل مشکل بپردازیم و مسائل تهران را حل کنیم بحث انتقال پایتخت و پس از آن انتقال مرکز اداری سیاسی کشور مطرح می‌شود.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه با این انتقال مخالف است و تاکنون بحث‌های زیادی در شورای شهر تهران و هیات دولت و وزارت مسکن و شهرسازی در این خصوص مطرح شده، بیان کرد: بیش از چهار هزار هکتار بافت فرسوده داریم و اگر به جای اینکه مبالغ زیادی صرف شود تا پایتخت اداری و سیاسی منتقل و دوباره ساخته شود، می‌توان در همین بافت فرسوده تهران این کار را انجام داد.

هاشمی تصریح کرد: محل جدید به عنوان پایتخت باید شرایط ویژه‌ای از نظر شرایط طبیعی، پهنه و زمین داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه انفجار جمعیت در تهران وجود ندارد، بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تهران حدود ۹ میلیون نفر را در خود جای می‌دهد که در حال حاضر هشت میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

وی با اشاره به شهرهای اقماری اطراف تهران اضافه کرد: صبح‌ها عده‌ای از ساکنان این شهرها برای خدمت‌رسانی و کار به تهران می‌آیند که اگر خدماتی مثل بیمارستان‌ها و مدارس و سرویس‌دهی اداری در این شهرها به وجود بیاید، رفت و آمد به تهران هم کمتر می‌شود و مشکلی از نظر جمعیت نخواهیم داشت.

«محسن هاشمی» با مطلوب خواندن جمعیت تهران ادامه داد: آب شهر تهران از پنج سد تامین می‌شود؛ تهران مشکلات زیادی همچون وارونگی هوا و عدم تخلیه هوا و وزش باد ملایم دارد که اگر یک صدم مبلغی که برای انتقال پایتخت نیاز است، صرف مشکلات تهران شود تهران شهری بسیار مطلوب برای زندگی خواهد بود.

رئیس شورای شهر تهران افزود: اگر خطوط مترو تهران به ۱۲ خط و ۲۵۰ ایستگاه برسد، حمل و نقل عمومی در تهران مشکل نخواهد داشت؛ ضمن اینکه اتوبوس‌های تهران باید به تعداد 9 هزار دستگاه برسد؛ تهران ۵۰۰ کیلومتر بزرگراه دارد که اگر حمل و نقل عمومی درست شود، بسیاری از این بزرگراه‌ها حتی اضافه هم است.

هاشمی افزود: شبکه‌های آب و گاز و برق در تهران باید بهینه شود و آب و برق اضطراری در تهران نیاز است؛ شبکه گازرسانی باید پویا شود که در موقع زلزله به سرعت قطع شده و مشکل ایجاد نکند.

وی با اشاره به اینکه در تهران حدود ۳۰ هزار ساختمان غیرایمن وجود دارد، خاطرنشان کرد: این ساختمان‌ها نیز باید مقاوم‌سازی شود.

هاشمی با تاکید بر اینکه انتقال پایتخت فرآیندی کوتاه مدت نیست، افزود: کشورهای مختلفی این کار را انجام دادند به عنوان مثال کشور برزیل با ۳۰ سال تلاش باز هم در این امر موفق نبود؛ با انتقال پایتخت تهران را هم از دست خواهیم داد و کاری هم به درستی پیش نمی‌رود.

وی با اشاره به نامه قرار گاه خاتم‌الانبیاء با ادعای ساخت بدون هزینه پایتخت جدید عنوان کرد: از نظر من اینکار باید بررسی شود و فعلا تغییر پایتخت را نخواهیم داشت.

قرارگاه خاتم الانبیا طی ماه‌های گذشته اعلام کرده بود که حاضر است طرح مطالعاتی انتقال پایتخت را انجام دهد و هزینه را بپردازد که به دنبال این موضوع مسئولان در جایگاه های مختلف واکنش های متفاوتی نسبت به طرح انتقال پایتخت نشان دادند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.