این پیرمرد‌ها هیچ وقت بازنشسته نمی شوند! + عکس

بازنشستگان / به گزارش رکنا ، روی جدول کنار خیابان نشسته بودند و نمی‌گذاشتند کسی خودرویش را پارک کند، ابزاری همچون لنگ، سطل، چکمه، تی، و… داشتند که گویا ابزار کارشان بود.

تهران- یک شنبه ساعت ۴ عصر. برای انجام یک کار اداری گذرم به خیابان اسدآبادی خورد، اما مسئله مهم قبل از انجام کارم پیدا کردن جای پارک برای ماشین بود. خیابان را چند باری بالا و پایین رفتم و یکی دو باری هم مجبور شدم دور میدان اسدآبادی را بچرخم، اما در این خیابان و خیابان‌های اطراف انگار خبری از جای پارک نبود. البته چندجایی چشمم به جای پارک خورد، اما گویا استفاده از آن برای هرکسی ممکن نبود.هربار که راهنما زدم و خواستم در این مکان‌ها پارک کنم فردی روی جدول نشسته بود و اشاره میکرد اینجا نه! اما انگار آن چیزی که می‌دیدم با واقعیت کمی فرق داشت. این افراد نه تنها روی جدول نشسته بودند و نمی‌گذاشتند کسی پارک کند بلکه ابزاری همچون لنگ، سطل، چکمه، تی، دستمال و…هم داشتند که گویا ابزار کارشان بود. بله درست متوجه شدید ابزار کارشان بود! این‌ها یکی دوتا نبودند بلکه در این خیابان سر هرکوچه‌ای یک نفر ایستاده بود و یک کارواش سیار داشت.

بالاخره یک جایی برای پارک ماشین پیدا کردم. اما آنقدر فهمیدن جزئیات این موضوع برایم جالب شده بود که تصمیم گرفتم اول با مسئولان این کارواش‌های سیار صحبت کنم و بعد سراغ کار خودم بروم. نزدیک یکی از این افراد که پسر جوانی بود، شدم و پرسیدم: «چقدر برای شستن ماشین می‌گیری؟» خودش که مشغول شستن خودرویی بود گفت: خانم ماشینت چیه؟ بعد از اینکه فهمید یک ۲۰۶ دارم گفت: برای شست وشوی بیرون و داخل ماشین ۳۰ تومن می‌گیرم. سرش شلوغ بود و ترجیح دادم سرکوچه‌ی بعدی سراغ فرد دیگری بروم.

پرسیدن سوالاتی همچون چقدر می‌گیری؟ و چه ساعت‌هایی اینجا هستی؟ باعث شدن مجال صحبت کردن با ماشین شور سیار خیابان اسدبادی بیشتر فراهم شود. او می‌گفت: ۳۰ سال است مشغول همین کار هستم. از ۸ صبح تا ۱۰ و ۱۱ شب همینجا هستم تا مشتری به کارم بخورد. خودش و همکارانش جوان نبودند ولی می گفت حالا که عروس دار و داماد دار شدم خرج زندگیم بیشتر شده و باید به هر شکلی درآمدی داشته باشم، هر چند این کار هم پول زیادی برایم ندارد.

بازنشستگان

از مظنه‌ی بازار پرسیدم، اما انگار طبق مصوبه مشخصی نبود بلکه اسم ماشین و مدل آن قیمت شست و شوی آن را مشخص می‌کرد. او می‌گفت: بالاخره باید بین فردی که پراید سوار است با فردی که بنز دارد فرق هایی باشد، بار‌ها شده که قیمت شست و شوی ماشین ۳۰ هزار تومان بوده، اما صاحب ماشین تا ۷۰ هزار تومان نیز داده است؛ و از طرفی هم بارها شده ماشین راننده تاکسی که پراید داشته است را شسته ام و ۱۵ هزار تومان دریافت کردم.

نکته قابل توجه آن بود که علاوه بر ابزار کارش که همگی را خود تهیه کرده بود اصلی‌ترین ابزار کارش آب بود که از چاه بغل خیابان تأمین می‌شد. این ماشین شور‌ها صبح به صبح چاه را باز می‌کنند و با انشعابات شهری درآمد کسب می‌کنند. پرسیدم شهرداری و پلیس تاحالا برخوردی با شما نداشته؟ گفت: «برای من که تاحالا مشکلی پیش نیومده، اما شنیدم بار‌ها با همکارا از طرف پلیس برخورد‌هایی به وجود اومده و حتی کار تا دادگاه و زندان هم کشیده شده، اما بعد از یکی دو ساعت با گرفتن تعهد، بچه‌ها رو رها کردند و آن‌ها باز فردا سرکار اومدن (باخنده).»

به هرحال آن‌ها نه تنها به تابلوی «پارک ممنوع» بالای سرشان اعتقادی نداشتند بلکه اگر تابلوی «شست وشوی خودرو اکیدا ممنوع» را نیز بالای سرشان نصب می‌کردند باز هم عملشان خلاف آن بود. فضای چیزی که مشخص بود این بود که خیابان آنقدر باریک است که تنها در حد یک صف خودرو عبور می‌کند و شغل این افراد گا‌ها باعث تشکیل ترافیک در خیابان می‌شود.

چیزی که توجهم را به خود بیشتر جلب کرد آن بود که در روز‌هایی که وضعیت شیوع کرونا روز به روز بدتر می‌شود و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از همه چیز مهم‌تر است این ماشین شور‌های سیار نه تنها ماسک نداشتند بلکه با لوازمی که حتی ضدعفونی نمی‌شد ماشین‌های مختلف را می‌شستند. حتی آب‌هایی که با کف قاطی بود دوباره به چرخه آب و فاضلاب برمی‌گشت و این درحالی است که آلودگی خودرو‌های کثیف در راستای ایجاد چرخه‌ای از مواد آلوده و ویروس‌های مختلف به محیط زندگی اجتماعی برمی گردد.

از آن جایی که سال هاست در این خیابان کارشان همین است دیدن این افراد که حالا تبدیل به کارواش‌های سیار محله شدند و به شست وشوی خودرو‌های دیگران می‌پردازند، تبدیل به صحنه‌ای عادی برای شهروندان نیز شده است.

با این وجود شستن خودرو در کنار خیابان‌های تهران در حالی صورت می‌گیرد که در محلات مختلف شهر، کارواش‌های نیمه مکانیزه و دستی فعال هستند. در کارواش‌های نیمه مکانیزه، هزینه شستن خودرو بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان است که با تمیزکردن داخل خودرو و صندوق عقب به ۳۰ هزار تومان می‌رسد.

عواقب این اتفاق ناخوشایند علاوه بر نازیباکردن چهره خیابان‌های شهر در بیشتر موارد، ازدحام خودرو‌ها در معابر و ترافیک و کندی حرکت وسایل نقلیه را نیز رقم می‌زند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی