دهها هزار امضا برای توقف کشتار و آزار حیوانات
رکنا : مسئولان اصل ماجرا را تکذیب میکنند اما همه میدانند واقعیت چیز دیگری است. کشتار سگها و حیوانات ولگرد در شهرهای ایران به یک روش عادی برای کنترل جمعیت آنها تبدیل شده است. روشی که حامیان حقوق حیوانات سالهاست در حال مبارزه با آنند و حالا چندین کارزار اینترنتی برای جلوگیری از آن به راه افتاده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در سالهای اخیر تصاویر و فیلمهای زیادی از کشتار سگها به وسیله ماموران شهرداری در شهرهای مختلف ایران منتشر شده است. در برخی موارد این کشتار با روشهای غیرانسانی مانند تزریق اسید انجام شده، روشی که حتی باورکردن آن هم دشوار بود تا اینکه آرش میلانی، عضو شورای شهر تهران تایید کرد که پیمانکار شهرداری این کار را انجام داده است.
او مرداد ماه پارسال در توییتی نوشته بود که موضوع را پیگیری خواهد کرد و مقصران این فاجعه در مجموعه شهرداری و پیمانکاران آن، با برخورد جدی سازمانی و قضایی مواجه خواهند شد.
مشخص نیست آیا پیمانکار شهرداری برای کشتار بیرحمانه سگها به قوه قضاییه معرفی شد یا نه اما شهردار تهران همان روزها با این ادعا که فیلم کشتار سگها مربوط به سال ۹۶ است گفته بود اما شهرداری «برای کاهش حساسیت» پیمانکار جمع آوری سگها را از مسئولیت خلع کرده است.
اما این تنها باری نیست که شهرداری تهران و بقیه شهرهای ایران برای کشتن حیوانات ولگرد از روشهای غیرانسانی استفاده میکنند. چند سال پیش از تهران کشتار سگها به وسیله اسید در شیراز خبرساز شده بود که به تجمع و اعتراض حامیان حقوق حیوانات مقابل اداره کل حفاظت از محیط زیست استان فارس منجر شد.
در بسیاری از کشورهای دنیا به جای کشتار سگها و گربهها در خیابانها، این حیوانات به صورت گسترده جمعآوری و با روشهای بدون درد و منطبق بر حقوق حیوانات عقیم میشوند و دوباره به شهرها بازگردانده میشوند. این روش به صورت موثری باعث کاهش جمعیت حیوانات در شهرها میشود.
حالا حامیان حقوق حیوانات در ایران هم خواستار بکارگیری این روش به جای کشتار حیوانات هستند. بر همین اساس کارزارهای متعددی به راه افتاده که خواستار دستکشیدن شهرداریها از کشتار حیواناتند. این کارزارها در مجموع دهها هزار امضا جمعآوری کردهاند اما همچنان شهرداریها به این خواست عمومی عمل نمیکنند.
در برخی از شهرها که شهرداریها اقدام به جمعآوری و عقیمسازی حیوانات کردهاند، شرایط نگهداری آنها مورد اعتراض قرار گرفته است. مکانهای نامناسبی که هیچ امکاناتی برای نگهداری از حیوانات در آنها وجود ندارد و بیش از آنکه به مرکز نگهداری از حیوانات شباهت داشته باشند به بیابانهایی محصور شبیهاند که حتی یک سایهبان برای حیوانات ندارند.
این بدرفتاریها با حیوانات برای برخی دیگر از حامیان حقوق حیوانات نشاندهنده مشکل بزرگتری است: نبود قانون برای حمایت از حقوق حیوانات. بر همین اساس کارزار دیگری به راه افتاده که از روسای قوه قضاییه و مجلس میخواهند قانونی برای حمایت از حیوانات تصویب کنند.
امضاکنندگان این کارزار که تعدادشان به نزدیک هفت هزار نفر رسیده میگویند در شرایطی که هر روز در جامعه ما شاهد حیوان آزاریها به وسیله اشخاص عادی و حتی مرگ با تزریق اسید و خوراندن سم به جای آب و زنده به گور کردن آنها به وسیله نهادهای دولتی و عمومی هستیم، باید قانونی در حمایت از حیوانات تصویب شود که بازدارنده رفتارهای آسیبزننده انسانها باشد.
هرچند در دولت لایحهای برای حمایت از حقوق حیوانات آماده شده اما همچنان این لایحه برای تصویب به مجلس ارائه نشده است. تا آن زمان حامیان حقوق حیوانات از مسئولان شهرداری و وزارت کشور به عنوان نهاد دولتی ناظر بر کار شهرداریها میخواهند به کشتار و آزار سیستماتیک حیوانات در شهرها پایان دهند و به جای آن به روشهای امتحانشدهای مانند عقیمسازی حیوانات رو بیاورند.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر