6 هزار هدیه عاشقانه برای هزار ویلچرنشین + فیلم
حجم ویدیو: 50.40M | مدت زمان ویدیو: 00:05:10

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، نیکان در ابتدا یک گروه خانوادگی بود. آنها تصمیم گرفتند برای محافظت از محیط زیست مانع نشر خرده پلاستیک هایی مانند درب نوشابه در محیط زیست شوند. گروه نیکان اقدام به ایجاد محفظه هایی کرد که افراد گروه قطعات پلاستیکی قابل بازیافت را در آن می ریختند. همچنان که آنها پلاستیک بیشتری را جمع می کردند، افراد بیشتری را با این اقدام مسئولانه همراه می کردند. تعداد آنها زیاد و میزان پلاستیک های بازیافتی بسیار زیاد شد. این زباله های ارزشمند درآمدزا شدند و آنها تصمیم گرفتند با این درآمد اقدامی خیر انجام دهند. بنابراین نیکان گروهی است از افرادی است فعالیت محیط زیستی را به فعالیت انسان دوستانه پیوند دادند. تاکنون آنها با جمع آوری پلاستیک ها توانسته اند برای 243 ویلچر تهیه کنند.

آرشام امیرانی، از اعضای گروه نیکان تعریف می کند که ما از سال 94 و فقط برای کمک به محیط زیست تصمیم گرفتیم زباله هایمان را تفکیک کنیم و آنها را به بازیافت ببریم. ما اینکار را با این منظور که پلاستیک ها از طبیعت دو بمانند انجام دادیم. اما بعد به این نتیجه رسیدیم که می توانیم با پول آن برای کسانی که نیازمند ویلچر هستند ویلچر تهیه کنیم.

تهیه ویلچر برای شهر های دور ایران

امیرانی گفت: یکی از بزرگترین مشکلات امروز کشور ما ( حتی نه فقط کشور ما) این است که پلاستیک ( بطری، مشمّا و سی دی و ... ) در محیط زیست رها می شوند. ما این پلاستیک ها را در همه جای طبیعت مثل جنگل و دریا و ... می بینیم. این پلاستیک هایی که در طبیعت رها می کنیم باعث آلودگی خاک و آب می شوند. این پلاستیک ها می توانند باعث مرگ و آسیب حیوانات شوند. این موضوع برای ما خوشایند نبود. دنبال راه حلی بودیم تا کمکی به این وضع بکنیم. توجه ما به این موضوع سبب شد الگوی مناسبی پیدا کنیم. در واقع این کار را اولین بار یک زن تبریزی انجام میداد. او این تکه های پلاستیک را جمع آوری می کرد و با پول آن برای نیازمندان ویلچر تهیه می کرد. ما الگوی او را پسندیدیم و ابتدا خودمان به این کار همت کردیم و پس از آن توانستیم افراد زیادی را با خود همراه کنیم. اکنون گروه نیکان توانسته است برای افرادی در شهرهای دور و بعضا محروم که نیازمند ویلچر بودند، ویلچر تهیه کند. این ویلچرها تنها از درآمد تفکیک زباله و واگذاری آن به بازیافت تهیه شده است. ما این کار را در تهران شروع کردیم و چون آن خانم هم ویلچر اهدا می کرد ما هم همان شیوه را پی گرفتیم.

با هدف 1000ویلچر برای توانخواهان

امیرانی ادامه داد : 98 درصد این ویلچرها به مناطقی رفتند که محروم بودند. شاید بپرسند که چرا فقط ویلچر؟ چون خیلی از افراد توانایی خرید آن را ندارند اما نیاز مبرم به آن دارند. سالمندان، بیماران، دانش اموزان و زنان زیادی بودند که به سبب همین ویلچرها توانستند به جامعه، مدرسه و محیط کار برگردند. این ویلچرها پای انسان هایی است که توانخواه نامیده می شوند. در برخی موارد ویلچرها به کسانی رسید که چون نتوانسته بودند از خانه خارج شوند، هم محلیانشان از آنها با خبر نداشتند. ما تا کنون برای 243 نفر ویلچر تهیه کرده ایم. هدف گروه تهیه هزار ویلچر است. ما این کار را تا روزی که هزار ویلچر را اهدا کنیم ادامه خواهیم داد. ما از همه کسانی که می توانند کمک کنند درخواست می کنیم به این کار بپیوندند. چرا که یک نفر می تواند ده در روز جمع کند و این یعنی 68 سال طول می کشد تا یک ویلچر تهیه کند. اما هر چه تعداد افراد بیشتر باشد، هم محیط زیست مصون می ماند و هم تعداد بیشتر ویلچر در زمان کوتاه تری تهیه می شود.

 

باهم برای تهیه 250 هزار درب بطری یا یک ویلچر

وی توضیح داد: برای خرید یک ویلچر نیاز به 250 هزار عدد در پلاستیکی یا 250 کیلو پلاستیک است که معادل 1 میلیون و صد هزار تومان می شود. این پول خرید یک ویلچر است. هر چه تعداد گروه نیکان بیشتر شود، ما می توانیم فراتر از ضایعات پلاستیک را جمع آوری کنیم. این بازیافت و جمع آوری برای کاغذ و فلزات هم ممکن است. همچنین ما می توانیم زودتر هزینه یک ویلچر را تهیه کنیم. افراد با پیوستن به نیکان می توانند ضایعات خود را جمع کنند و به ایستگاه های نیکان تحویل دهند و در این کار مشارکت کنند. از نیکان کمک های دیگر در زمینه های دیگر هم اهدا شده است اما تمرکز ما بر این نوع جمع آوری و این نوع کمک معطوف است.

تفکیک زباله توسط 6 هزار سفیر برای تهیه ویلچر

عضو گروه نیکان بیان کرد: ما برای کسانی که نیازمند ویلچر هستند، از سفیرانمان در شهرستان های مختلف استفاده می کنیم. آنها نیاز آنها را بررسی می کنند. اینگونه افراد در صف دریافت ویلچر قرار می گیرند. مدارکی که از سوی افراد یا سفیران ارسال می شود بررسی می شود. آنها که در نوبت قرار می گیرند، ویلچر به محض تهیه به دست آنها می رسد. همه دوستانی که در نیکان همکاری می کنند به ما در در دسترس قرار گرفتن این ویلچرها کمک می کنند. اولین بار چند ماه طول کشید تا ما بتوانیم اولین ویلچرها را به کهریزک تحویل بدهیم. ما سعی کردیم این رویه را ترویج کنیم و کسانی را پیدا کنیم که با ما همراه شوند. دعوت ما با همراهی آنان همراه شد. تعدادی نیکانی ها بیشتر و بیشتر شد. بعد از سه سال پیج نیکان در اینستاگرام راه اندازی شد. از زمانی که پیج نیکان باز شد تا امروز 6 هزار نفر هم گروه نیکانی جمع شده اند که در این راستا با ما همکاری می کنند.

امیرانی گفت: اولین پایگاه ما در شهرک اکباتان بود. پس از آن حدود ده پایگاه فعال در تهران ایجاد کردیم. بعد از آن توانستیم پایگاه های دیگری در استان های شیراز، اصفهان ، بندرعباس، مشهد، کرمان و چند شهر دیگر تاسیس کنیم. از سال گذشته به جز درب پلاستیکی به جمع آوری سی دی، قوطی فلزی، شیشه و کاغذ هم اقدام می کنیم. به این وسیله این زباله هایی که قرار بود در طبیعت رها شوند، به بازیافت می رسند و سبب می شوند که کسانی صاحب ویلچر شوند که از داشتن آن محروم بودند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.