در گفت و گو محمد حقانی با رکنا مطرح شد،
افزایش چشمگیر زباله گردی در تهران / مافیا نیست زد و بند در بیرون و درون شهرداری است
اجتماعی رکنا: درست دقیقا روز 16 اسفند سال گذشته بود که دادستانی نه برای جمع آوری زباله گردی بلکه برای کنترل کرونا دستور ممنوعیت زباله گردی را صادر کرد.
زباله گردی/ به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، اما دستور دادستانی مورد توجه قرار نگرفت. اواخر خردادماه بود که شهردار تهران نیز دستور ممنوعیت بچه ها و نوجوانان را در زباله گردی را صادر کرد. انگار پیمانکاران و کسانی که زباله گردها را کنترل می کنند تا این دستورها داده شود و زباله گردی را بیشتر از پیش اشاعه کنند. قبلا اگر در تاریکی شب و کوچه، پس کوچه ها شاهد زباله گردی بودیم این روزها زباله گردی دیگر خیابان فرعی و غیرفرعی، شب و روز و ساعت ندارد. پایتخت نشینان هر روز و هر لحظه یک نفر را سر کوچه ها می بینند که تا کمر در مخازن زباله خم شده اند و بازیافتی ها می گردند. سوال اینجاست که ماشین های مکانیزه جمع آوری زباله چه چیزی را با خود حمل می کنند؟ زباله گردها آنچه طلای کثیف می خوانند را از صبح تا حمل زباله از مخازن ربوده اند. چرا زباله گردها افزایش یافته اند؟ محمد حقانی، عضو سابق شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار رکنا به این سوال پاسخ داده و تاکید کرد: یکی از علل افزایش زباله گردها در پایتخت بی تدبیری مدیریت شهری است. من بارها گفتم که باید مخازن زباله را جمع آوری کنند.
قانون پسماند در مجلس تصویب شد اما اجرا نشد
وی با اشاره به این که تعبیه مخازن زباله در معابر خلاف قانون پسماند است، افزود: قانون و آیین نامه اجرایی پسماند که در سال 83 و 84 در مجلس به تصویب رسیده است بر تفکیک از مبدا تاکید می کند. با این وجود مدیریت شهری در دوره سابق هزینه بسیار هنگفتی کرد تا 80-90هزار مخزن را سر کوچه ها و معابر بگذارد. شهرداری هزینه های گزافی برای شست و شو، سم پاشی، خرید، تعمیر و نگهداری این مخازن متحمل می شود. تا زمانی که شهرداری این هزینه ها را انجام می دهد و مخازن در معابر وجود دارد زباله گردی از بین نخواهد رفت. اگر از روز اول تفکیک از مبدا انجام می شد با معضلی به نام زباله گردی مواجه نبودیم. اگر شهرداری هر منطقه را به بخش خصوصی (نه مافیایی که اکنون در پسماند وجود دارد) محول می کردند، چرا که بخش خصوصی تواند زباله ها را تفکیک شده از مبدا دریافت کنند. این بی تدبیری مدیریت شهری در گذشته بود که طبق قانون رفتار نکرد و همچنان نیز حاضر نیستند مخازن زباله را جمع آوری کنند.
مافیا نیست زد و بند در بیرون و درون شهرداری است
محمد حقانی در پاسخ به این سوال که می گویند مافیای پسماند اجازه جمع آوری مخازن را نمی دهد، گفت: اگر شهرداری و مدیریت شهری مصمم باشد این افراد کوچک تر از آن هستند که در جمهوری اسلامی بتوانند اسم خودشان را بگذارند مافیا. آنها آدم های کوچکی هستند که در درون و بیرون شهرداری زد و بند می کنند، اسم خودشان را هم مافیا گذاشته اند. آنها در سطوح بسیار پایینی هستند که با برخی از مسئولان و آدم ها زد و بند می کنند تا کار خودشان را پیش ببرند. بنابراین مخازن زباله در راستای اجرای قانون باید جمع آوری شود.
حاشیه نشینی در اطراف تهران بالای 3 میلیون نفر
عضو سابق شورای شهر تهران با اشاره به افزایش تعداد زباله گردها افزود: عده ای بیکار هستند و حاشیه نشینی در اطراف تهران به بیش از 3میلیون نفر رسیده است. در شرایط خاص کنونی در اقتصادی و شیوع کرونا مردم دنبال نان درآوردن است. اما مافیا در این بخش از پسماند شکل می گیرد. آنها بچه های مردم را اجیر می کنند و با دستمزدهای بسیار کم بچه ها را روانه مخازن زباله می کنند. این بچه ها نیز در شرایط بسیار غیربهداشتی زباله ها را از مخازن تفکیک می کنند.
شهرداری نظارتی بر زباله گردی ندارد
محمد حقانی با بیان این که در هر کاری باید نظارت وجود داشته باشد، گفت: شهرداری در مناطق، نواحی و... نظارتی بر پسماند ندارد. رئیس و معاون خدمات شهری مناطق باید بر جمع آوری پسماند نظارت داشته باشد وقتی نظارتی وجود ندارد زباله گردی هم بیشتر می شود.
جمع آوری مخازن زباله تنها راه مبارزه با زباله گردی
وی با اشاره به این که امروزه همه معقوله ها علمی پیش می رود و در مورد مسائل تصمیم گیری می شود، تاکید کرد: در هر حوزه باید طرحی مطرح شده و تحقیقات و مطالعات روی آن طرح انجام شود. درباره زباله گردی در دوره گذشته مدیریت شهری تحقیقات کاملی انجام شده است ولی این تحقیقات به مرحله اجرا نرسیده است. باز هم تاکید می کنم تنها راه مبارزه با زباله گردی، جمع آوری مخازن زباله است.
خدمات شهری باید در شب صورت گیرد
محمد حقانی با تاکید بر این که در گذشته خدمات شهری در شب صورت می گرفت، افزود: نباید در روز زباله تفکیک، حمل یا جمع آوری شود. باید از 9 شب تا صبح کارکنان خدمات شهری باید رفت و روب شهر را انجام دهند. ولی وقتی برنامه و سیاست مدیریت شهری اشتباه است کار زحمت کشان خدمات شهری نیز به چشم نمی آید. خدمات شهری باید مانند نیمه دوم دهه 70 در طول شب انجام شود، خودروی حمل زباله نباید پشت چراغ قرمز و در ترافیک در طول روز معطل شود و شیرابه آن روی زمین بریزد و مشکلات بهداشتی را به وجود می آورد. از سوی دیگر هزینه های گزافی را به شهر تحمیل می کند. کاری که خدمات شهری در کل طول روز انجام می دهد می تواند در طول شب و طی 5ساعت انجام دهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر