عضو شورای شهر تهران در گفت و گو با رکنا :
1000 مدرسه تهران ناایمن است / 20درصد دانش آموزان از تحصیل مجازی باز می مانند
اجتماعی رکنا: چند روز تا آغاز سال تحصیلی 99 بیشتر باقی نمانده است. سال تحصیلی متفاوت از تمام آغاز مهر ماه های یک قرن گذشته.نه تنها ایران که کل جهان درگیر جنگ با ویروسی هستند که چاره ای جز فاصله و رعایت اصول بهداشتی برای زنده ماندن را باقی نگذاشته است.در این میان اولین مراکزی که با شیوع کرونا به تعطیلی کشانده شدند، مدارس بودند.
بازمانده از تحصیل/ به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، قرار نیست کرونا آمار بی سوادی در جهان را افزایش دهد. باید چاره ای اندیشید. یکی از راه ها مدرسه آنلاین ، استفاده از اینترنت و گوشی برای آموزش بود. راه دیگر در ایران آموزش تلویزیونی بود. هر دوی این مسیرها با توجه به کمبود بستر و لازم و آماده نبودن زیرساخت های به بن بست خورد و مناطق محروم کشور و حاشیه شهرها بیشتر با تغییرات اجباری آموزش در دوره شیوع بیماری کرونا به مشکل برخوردند.
حاشیه تهران، کودکان حاشیه نشین سال تحصیلی 99 را چگونه آغاز خواهند کرد؟ برای رسیدن به پاسخ آن به عضو شورای شهر تهران گفتگو داشتیم که مشخص کرد حاشیه تهران در بحث آموزش مجهزتر از تهران است. سیدحسن خلیل آبادی، عضو شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا تاکید کرد: برخی از خیرین مدرسه ساز و سازمان نوسازی مدارس وزارت آموزش و پرورش در حاشیه شهرها ساخته می شود.
1000 مدرسه در تهران ناایمن است
وی با بیان این که مشکل مدارس فقط به حاشیه مدارس مختص نمی شود، گفت: ما در مناطق مختلف شهر تهران کمبود مدرسه داریم. تعداد مدارس در حاشیه شهرها قابل قبول است. اتفاقا مشکل کمبود مدارس در مرکز تهران بیشتر از حاشیه شهرهاست. حداقل 1000 مدرسه در تهران دچار مشکلات ایمنی هستند و ناایمن هستند، قدمت زیادی دارند، استیجاری یا موقوفه هستند و به ایمن سازی و تقویت نیاز دارند.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات اقتصادی برای تهیه گوشی هوشمند افزود: این آفت تحصیل است. بسیاری امکانات اولیه هم ندارند چه برسد به این که یک گوشی هوشمند داشته باشد و بتوانند آموزش های مجازی را دریافت کنند. البته خیرین و مدارس برای بعضی از دانش آموزان گوشی تهیه می کنند. بعضی از خانواده ها نیز مجبورند با قرض و سختی برای دانش آموزان گوشی تهیه می کنند. از سوی دیگر نمی توان مدرسه را باز کرد. من فکر می کنم یکی از آسیب های جدی کرونا به جامعه آسیب به آموزش و شرایط تحصیل است.
زمانی 5میلیون بازمانده از تحصیل داشتیم
خلیل آبادی در پاسخ به این سوال که به نظر شما چند دانش آموزش از تحصیل جا می مانند؟ تاکید کرد: همه ساله برخی از دانش آموزان از تحصیل باز می مانند. بازماندگان از تحصیل دو بخش هستند. برخی بازمانده از شروع تحصیل هستند و برخی دیگر در حین تحصیل مثلا ابتدایی و اول دبیرستان ترک تحصیل می کنند. این افراد را هم جزو بازماندگان از تحصیل می دانیم. موقعی بازماندگان از تحصیل به 5میلیون در کشور رسید. یعنی بچه های ایرانی تا 5 میلیون بازمانده از تحصیل هستند. به نظر من حداقل 20درصد از دانش آموزان در تهیه تجهیزات آموزش آنلاین مشکل حاد دارند و عدم دسترسی به تجهیزات ورود به تحصیل مجازی باعث بازماندگی از تحصیل آنها خواهد شد. به همین دلیل خواهش می کنم صدا و سیما امکاناتی تدارک ببیند که محصلانی که به هیچ وجه نمی توانند به تحصیل مجازی دسترسی پیدا کنند به صورت دو طرفه به درس و تحصیل بپردازند. یعنی همین تدریسی که در صدا و سیما انجام می شود با سوال دانش آموزان همراه شود و دانش آموزان بتوانند سوالات خود را همان لحظه مطرح کنند و پاسخ بگیرند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر