چگونگی اجرای طرح زوج و فرد در مدارس

به گزارش رکنا، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در برنامه انتهای الوند اظهار کرد: بناست در 15 شهریور، سال تحصیلی را آغاز کنیم اما چند اصل را قائل شدیم و تلاشمان این است که این اصول را رعایت کنیم؛ سلامتی اولین اصل است به ویژه کسانی که نیاز به مراقبت دارند که دانش‌آموزان از آن جمله هستند پس هر تصمیمی که می‌گیریم، به رعایت سلامت آنها توجه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه اصل دوم، آموزش است، ادامه داد: آموزش هم یک حق جدی و تکالیف دولت‌ها نسبت به مردم است؛ وقفه آموزش با اختلات زیادی همراه است و نابرابری ایجاد می‌کند و ممکن است به ترک تحصیل منجر شود و از سوی دیگر بخش مهمی از مراقبت‌هایی که دانش‌آموزان در دوره مدرسه می‌بینند، در ایام تعطیلی آموزش ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و موجب آسیب‌های روانی شود، لذا آموزش تعطیل بردار نیست و باید ببینیم چطور با حفظ سلامتی، آموزش را داشته باشیم.

حاجی‌میرزایی اضافه کرد: اصل سوم این است که هیچ چیزی جایگزین آموزش حضوری نخواهد شد مخصوصا برای دانش آموزان ابتدایی؛ چرا که در مدرسه تنها کارکردمان آموزش نیست بلکه به دانش‌آموزان امکان مشارکت اجتماعی می‌دهد.

وی افزود: سال گذشته که مدارس تعطیل شد، معلمان دوم سوم آموزش‌ها را انجام داده بودند و نکته مهم اینکه معلم، دانش‌آموز را می‌شناخت و همچنین دانش‌آموزان با معلم آشنا بودند و ضمن اینکه معلم ارزیابی از دانش‌آموزانش داشت.

مدارس باید برای همه دانش‌آموزان طرح آموزشی داشته باشند

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بر این موضوع تأکید داریم که شناخت حاصل شود، گفت: یک اصل مهم دیگر نیز داریم که هیچ دانش‌آموزی نباید به دلیل اینکه در فلان منطقه محروم زندگی می‌کند از آموزش محروم شود.

وی تصریح کرد: مدارس خود را متعهد کردیم که برای همه دانش‌آموزان طرح آموزشی داشته باشند و باید کسانی که دسترسی به تلویزیون، ابزار هوشمند و هیچکدام از این امکانات را ندارند، مشخص شوند.

حاجی‌میرزایی اضافه کرد: 35 درصد مدارس در مناطقی هستند که تعداد دانش‌آموزان مدرسه کمتر از 50 نفر است و 5 هزار مدرسه داریم که زیر 5 دانش‌آموز دارند؛ برخی مدارس شرایطی دارند که در حیاط مدرسه و پیرامون آن می‌توان کلاس درس را برگزار کرد.

وی با بیان اینکه 110 هزار مدرسه در کشور داریم، گفت: مدارس در تمام مناطق کشور گستردگی دارند و طبیعی است که شرایط متفاوتی دارند؛ هیچ دو مدرسه‌ای شبیه هم نیستند از نظر فیزیک مدرسه تا دسترسی دانش‌آموزان به امکانات و بر همین اساس اصول را تعیین کرده و رعایت آن را به مدرسه تفویض کردیم؛ هر مدرسه شورایی متشکل از مدیر، نماینده اولیا و نماینده معلمان دارد که درباره وضعیت دانش‌آموزان تصمیم می‌گیرند.

چگونه مدارس زوج و فرد می‌شوند؟

وزیر آموزش و پرورش درباره زوج و فرد کردن مدارس، اظهار کرد: اگر ما اجازه داشته باشیم که دانش‌آموزان به مدرسه بیایند اما با این محدودیت مواجه باشیم که تعداد محدودی سر کلاس باشند، چون مساحت کلاس‌ها متفاوت است و باید با رعایت فاصله برگزار شود، اگر تعداد دانش آموزان بیش از حدی باشد که با رعایت فاصله بنشینند، باید مدارس را زوج و فرد کنیم.

وی به فعالیت معلمان در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: یکی از برگ‌های زرین نظام آموزشی ایران در دوره کرونا شکل گرفت؛ شاهدیم معلمان خیلی وقت گذاشتند مثلا معلمی که روی دیوار یخچال درس می‌نوشت یا معلمی که تدریس می‌کرد و همسرش فیلم می‌گرفت. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی