واکسیناسیون هپاتیت B، الزامی حیاتی حتی در بحران کرونا
رکنا: با توجه به آسیب پذیر بودن نوزادان در برابر هپاتیتB، دسترسی مادران باردار و نوزادان به واکسن این ویروس حتی در دوران شیوع کووید 19 نیز بسیار مهم است.
هپاتیت / تخمینهای جدید سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان میدهد شیوع هپاتیت B در کودکان زیر پنج سال تا پایان سال 2030 باید به ۰.۱ درصد برسد.
به گزارش رکنا، ویروس هپاتیت B چالشی جدی است که میتواند در نوزادان مشکلاتی ایجاد کند، اگر این ویروس در دوران بارداری از مادر به نوزاد منتقل شود، احتمال ابتلای نوزاد به فرم مزمن هپاتیت B افزایش می یابد. به همین علت در دوران شیوع کووید 19 نیز باید نسبت به دسترسی مادران و نوزادان به واکسن هپاتیت B اطمینان داشته باشیم.
در حال حاضر کاهش چشمگیر موارد آسیب کبدی و سرطان کبد در نسل های بعد، به عنوان یک نقطه عطف شناخته میشود.
در روز جهانی هپاتیت در سال 2020، سازمان جهانی بهداشت خواستار اقدامی یکپارچه و پلهای برای دستیابی به دستاوردی مهم از طریق تلاشهای گسترده برای جلوگیری از انتقال ویروس از مادر به کودک به وسیله آزمایش زنان باردار و پیشگیری ضد ویروسی برای افراد نیازمند و حفظ آن است.
این در حالیست که در حال حاضر بیش از 250 میلیون نفر با عفونت مزمن هپاتیت B در جهان زندگی میکنند.
نوزادان در برابر این ویروس بسیار آسیب پذیرند و حدود 90 درصد از کودکان آلوده به این ویروس در اولین سال زندگی خود به ناقل هپاتیت B مزمن تبدیل می شوند. HBV به کبد حمله میکند و سالانه جان نزدیک به 900 هزار نفر را می گیرد.
سزمان جهانی بهداشت توصیه میکند همه نوزادان در اولین فرصت هر چه سریع تر پس از تولد ترجیحاً در 24 ساعت نخست، واکسن هپاتیت را دریافت کنند. گسترش دسترسی به دوز واکسن هپاتیت B به موقع هنگام تولد، سنگ بنای تلاش برای جلوگیری از انتقال هپاتیت B از مادر به کودکان است.
یک راه دیگر برای محافظت از کودکان، ارائه درمان ضد ویروسی به زنان باردار برای کاهش انتقال هپاتیت B از مادر به کودک است، در این راستا سازمان جهانی بهداشت انجام آزمایشهای معمول همه زنان باردار را برای عدم ابتلا به HBV، HIV و سفلیس در اسرع وقت در دوران بارداری توصیه می کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر