وزیر آموزش و پرورش:
سال تحصیلی قطعا ۱۵ شهریور ماه آغاز می شود
رکنا: وزیر آموزش و پرورش گفت: قطعاً شروع سال تحصیلی ۱۵ شهریور ماه است، اما اینکه در ۱۵ شهریور آغاز سال تحصیلی را چگونه برگزار کنیم، بستگی به شرایط دارد.
سال تحصیلی / گرچه پیش از این اعلام شده بود زمان آغاز سال تحصیلی ۱۵ شهریور ماه است اما پس از آن و به دنبال شدت گرفتن شیوع کرونا در کشور این گمانه مطرح شد که ممکن است بار دیگر این زمان تغییر کند.
به گزارش رکنا، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اینکه آیا ۱۵ شهریور زمان قطعی آغاز سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ است، گفت: قطعاً شروع سال تحصیلی ۱۵ شهریور ماه است اما اینکه در ۱۵ شهریور آغاز سال تحصیلی را چگونه برگزار کنیم، بستگی به شرایط دارد. شرایطی که امروز نه وزارت بهداشت و نه هیچکس در هیچ جای دنیا نمیتواند آن را پیش بینی کند.
وی افزود: ما سه سناریو را طراحی کردهایم و با هر وضعیتی که پیش بیاید این سناریوها را از ۱۵ شهریور پیاده میکنیم. یکی از این سناریوها این است که شرایط سفید باشد که تقریباً غیرمحتمل ترین شرایطی است که قابل پیش بینی است که در این صورت سال تحصیلی با حضور دانش آموزان در مدارس آغاز میشود.
حاجی میرزایی گفت: سناریوی دوم که محتملتر است این است که با شرایط زرد روبرو شویم که در این صورت میتوانیم حضور دانش آموزان در مدارس را داشته باشیم اما با رعایت پروتکلهای دقیق بهداشتی و تعداد کنترل شده دانش آموزان در کلاسهای درس و رعایت کامل فاصله فیزیکی. از همین رو تعطیلی ۵ شنبه را لغو کردیم تا بتوانیم مدارس را در این شرایط به صورت زوج و فرد میان تعداد دانش آموزان کلاس تقسیم کنیم. دانش آموزانی که روزهای زوج در مدارس حضور دارند در روزهای فرد میتوانند به صورت غیر حضوری به تکالیفشان برسند و یا از آموزشهای غیر حضوری بهره بگیرند.
هیچ درسی را در شیوه آموزش متمایز نکردیم
وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: ما برای آموزش در سال آینده هیچ درسی را متمایز نکردهایم به این معنا که همه درسها از نظر ما ارزش یکسانی در پروسه آموزش دارند. بنابراین اگر درسی مانند ریاضی و فیزیک در هفته ۴ ساعت باشد و مثلاً سه ساعت حضوری و یک ساعت به صورت غیرحضوری تقسیم شود همه دروس دیگر نیز به همین نسبت حضور و غیر حضور در برنامه درسی میگنجد.
حاجی میرزایی افزود: ما همه تلاش خود را میکنیم که ارتباط حضوری را با دانش آموزان قطع نکنیم چرا که قاطعانه معتقدیم هیچ چیز جایگزین حضور نمیشود.
وی با اشاره به سناریوی سوم گفت: در شرایطی که ما اجازه نداشته باشیم در مقاطعی از سال تحصیلی، حضور دانش آموزان سر کلاس را داشته باشیم، سناریوی سوم را اجرا میکنیم که آموزش کاملاً مجازی است. حال ممکن است این مقاطع یک ماه یا یک هفته باشد و یا در برخی مناطق این محدودیت گذاشته شود و در منطقه دیگر محدودیتی نباشد. ما آمادگی داریم در وضعیتهای مختلف در مناطق مختلف طبق این سناریوها اقدام کنیم.
ارتقای میانگین نمرات پایه دوازدهم نسبت به سال گذشته
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ممکن است سوال والدین این باشد که آیا در شیوه دوم و سوم آموزش به دانش آموزان منتقل میشود، گفت: ما معتقدیم آموزش در سناریوهایی که از بستر فضای مجازی و آموزش مکمل استفاده میکنیم به دانش آموزان منتقل میشود. نمونه اش اینکه امتحانات نهایی پایه دوازدهم که در خرداد برگزار شد گزارش گیری شده است. اول اینکه تعداد شرکت کننده ها تفاوت معناداری با سال قبل ندارد و حتی متوسط نمرات ۳۰ تا ۴۰ صدم درصد ارتقا داشته است. این نشان میدهد فرآیند آموزش خوب بوده است.
وی گفت: نکته دیگر که میخواهم به آن اشاره کنم این است که ما متعهد هستیم آموزش را به همه دانش آموزان ارائه دهیم چه به فضای مجازی دسترسی داشته باشند و چه نداشته باشند. ما نمیخواهیم هیچ خانوادهای را به زحمت بیندازیم که در این شرایط بحران اقتصادی گوشی هوشمندی تهیه کند. بنابراین جایی که بتوانیم آموزش حضوری بدهیم این کار را میکنیم. از راهبران آموزشی، بستر تلویزیون و رادیو، بستههای آموزشی و… و. استفاده میکنیم. به تک تک مدیران گفتهایم هر مدیر باید برنامه پوشش همه دانش آموزانش را با توجه به شرایط دانش آموز به طور مشخص تا ۱۵ شهریور مشخص کند و به ما بگوید که به طور مثال از ۵۰۰ دانش آموزی که در مدرسه دارد، برای کدام تعداد چگونه میخواهد آموزش آنها پیگیری کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر