شرایط مرخصی های استحقاقی و استعلاجی کارگران در قانون
رکنا: برخی کارگران از حق خود در مورد مرخصی اطلاعات کاملی ندارند.
یک کارشناس حوزه کار و کارگر درباره قوانین مربوط به مرخصی استعلاجی و استحقاقی برای کارگران توضیحاتی داد.
حمید حاج اسماعیلی کارشناس حوزه کار و کارگر درباره مرخصی استحقاقی و استعلاجی کارگران اظهار کرد: مرخصی، قانون و حق کارگر است. کارگر واجد برخورداری از حق مرخصی استحقاقی و استعلاجی است. در صورت توافق با کارفرما، کارگر مشمول برخورداری از مرخصی بدون حقوق نیز خواهد بود.
حاج اسماعیلی با بیان اینکه مرخصی استعلاجی را پزشک تعیین میکند، گفت: اگر پزشکی تأیید و تأکید کند که فردی مریض است، به او مرخصی استعلاجی تعلق میگیرد و میتواند با عذر موجه بعد از پایان بیماری به کارگاه بازگردد.
این کارشناس حوزه کار و کارگر با بیان اینکه حقوق روزهایی که به عنوان مرخصی استعلاجی برای کارگر رد شده است را سازمان تأمین اجتماعی پرداخت میکند و پرداخت آن بر عهده کارفرما نیست، گفت: کارفرما باید عذر کارگر را در این شرایط موجه بداند.
حاج اسماعیلی ادامه داد: کارگر در تمام سال ۲۶ روز میتواند از مرخصی استحقاقی استفاده کند که اگر از آن تا پایان سال استفاده نکند، امکان ذخیره آن وجود ندارد.
او با بیان اینکه بر اساس ماده ۶۶ قانون کار، کارگر نمیتواند بیش از ۹ روز از مرخصی سالانه خود را ذخیره کند، افزود: طبق ماده ۶۹ قانون کار تاریخ استفاده از مرخصی استعلاجی باید طبق برنامه ریزی و توافق کارگر و کارفرما باشد.
حاج اسماعیلی ادامه داد: اگر کارگر و کارفرما در این زمینه دچار اختلال شوند، باید برای حل مشکل خود به اداره کار مراجعه کنند و در این شرایط نظر اداره کار شرط است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر