مثبت اندیشی / اثرات و راهکار رسیدن به آن
رکنا:مثبت اندیشی یک رویکرد ذهنی و عاطفی است که بر درخشندگی زندگی تمرکز دارد. کسی که مثبت میاندیشد، شادی، سلامتی و موفقیت را پیش بینی میکند و معتقد است که میتواند بر هر مانع و دشواری غلبه کند.
مثبت اندیشی / به گزارش رکنا، بسیاری از افراد به مفهوم مثبت اندیشی اعتقاد نداشته و آن را بی تأثیر میدانند. بر عکس، برخی از افراد از مثبت اندیشی استفاده کرده و آثار مطلوب آن بر زندگیشان را حس میکنند. شاید شما هم در دورههای مختلف زندگی خود تلاش کردهاید که مثبت اندیش باشید، اما بعد از چندی مشکلات آن چنان به شما فشار میآورند که نمیتوانید تفکرات منفی را از خود دور کنید. در این مطلب ابتدا به آثار مثبت اندیشی و بعد راههای برای رسیدن به این مهارت میپردازیم.
مثبت اندیشی چه فواید و اهمیتی دارد؟
مثبت اندیشی از جمله مهمترین مهارتهای زندگی است که ارتباط مستقیمی با برآورده شدن خواستهها و رسیدن به موفقیت دارد. در بسیاری از تحقیقات قدرت افکار بر ابعاد مختلف زندگی فردی مشخص شده است. بیماران سرطانی که با تفکر مثبت توانستهاند از مرگ نجات یابند، به ما نشان میدهند با غلبه بر فکر میتوان به غیر ممکنها نیز دست یافت. در ادامه علتهای اهمیت مثبت اندیشی را بررسی کردهایم.
1. رسیدن به خلاقیت و ارتقا از فواید مثبت اندیشی
منفی بینی و منفی سازی علاوه بر این که ذهن را مسموم میکند، قدرت عملکرد مفید و مؤثر را از فرد میگیرد. هر گونه اهمال کاری یا تنبلی یا نداشتن اقدام برای تغییر، ریشه در همین پیش ذهنیتهای منفی به امور دارد. تغییر نگرش و کسب دیدی مثبت توان پیدا کردن راه حلهای خلاقانه برای ارتقا و رشد را فراهم میکند. اگر میخواهید در رسیدن به اهداف و برنامههایتان با قدرت بیشتری به پیش روید و احتمال کسب موفقیتها را برای خود بالا ببرید اولین مرحله داشتن نگرشی مثبت است.
2. بهبود عملکرد
مثبت اندیشی قدرت انگیزه را بالا میبرد. انگیزه بالا توان رویارویی با مسائل را فراهم میآورد. برای رویارویی با مسائل، تنها مثبت اندیشی است که میل به ترمیم و امید به توان ایجاد تغییر را ممکن میسازد. قدرت تصمیم گیری، اقدام به عمل و میل به پیشرفت کارها و در نهایت بهبود هر گونه عملکردی در گرو داشتن نگرشی مثبت است.
3. اهمیت مثبت اندیشی در کاهش استرس
هر چه ذهن به تغدیه از افکار منفی عادت کرده باشد بیشتر دستخوش تجربیات استرس زا میشود. برداشت منفی از رویدادها و پیش ذهنیت منفی نسبت به آنها فرد را مرتبا در جایگاه ضعف قرار میدهد. با این روش فرد اغلب قدرت اراده خود را نادیده گرفته و کنترل اوضاع را در دست امور بیرونی میداند. پیشنهاد میکنیم در این زمینه مقاله افکار منفی را مطالعه کنید.
این شرایط همراه با تجربیات تنش زا خواهد بود. اما فرد مثبت نگر انتظارات مثبتی هم از پیشامدها دارد و هم بر توان خود برای پیشبرد کارها امیدوارتر است. به علاوه همین انتظار، سطح استرس او را نسبت به امور کنترل ناپذیر پایین میآورد. برای درمان اضطراب کلیک کنید.
4. بهبود وضعیت جسمانی از آثار مثبت اندیشی
هر چه ذهن در وضعیت آرامش و ثبات باشد و کمتر دستخوش نوسانات هیجانی شود وضعیت سلامت جسمانی هم مناسبتر خواهد بود. در تعقیب دستاورد مثبت اندیشی در جهت کاهش استرس سیستم دفاعی بدن هم با کیفیت بهتری عمل میکند و علاوه بر آن آرامش جسمانی و روانی بیشتری را برای فرد به دنبال دارد. برای اطلاع از راههای رسیدن به آرامش کلیک کنید.
5. تاب آوری
یکی از مهمترین دستاوردهای مثبت اندیشی تاب آوری است. انتظارات مثبت و نگرشهای مثبت، ذهن را آماده تجربیات بهتر قرار میدهد. همین جهت گیری ذهنی تاب آوری در برابر رویدادهای سخت و ناگزیر را بدون تحمل فشار زیاد، فراهم میکند.
6. اهمیت مثبت اندیشی در زندگی شاد
زمانی میتوانید معنای حقیقی شادی را تجربه کنید که بپذیرید سختیهایی در زندگی هست؛ اما شما میتوانید از آنها عبور کرده و شرایط بهتری را رقم بزنید. امید به تغییرات در سایه داشتن نگرش مثبت یک زندگی پویا و پر دستاورد میسازد که میتواند زمینه ساز تجربه یک زندگی شاد شود. زمانی که مثبت اندیشی و خوش بینی سلامت روان شما را تأمین میکند و به دنبال آن شرایط رسیدن به خوشحالی و شادی در زندگی را فراهم میکند.
7. داشتن روابط موفق تر
گوش به زندگی در روابط و منفی نگری نسبت به این که دیگران آسیب زننده هستند امکان ساخت یک رابطه موفق را میگیرد. هر گاه یاد بگیرید که نسبت به آدمها خوش بین باشید و با همین خوش بینی هم اقدام به ایجاد روابط کنید؛ کمتر دستخوش سوء تفاهمها هم خواهید شد.
8. معنی داری زندگی
شما نمیتوانید برای زندگی تان معنایی خلق کنید مگر این که زندگی را به عنوان صحنه هنرمندی خود باور کنید و با مثبت اندیشی هایتان به جنبههای مختلف آن رنگ دهید. معنای هر کسی در زندگی معطوف به دید روشنی است که او با مثبت نگری میتواند بسازد.
راههای افزایش مثبت اندیشی در زندگی
ذهن به دو بخش خود متفکر و خود مشاهده گر تقسیم میشود. به این معنی که شما نمیتوانید جلوی ورود افکارتان را بگیرید، خود متفکر دائم در حال پخش داستانهای مختلف در درون ذهن شماست. اما شما با خود مشاهده گر میتوانید انتخاب کنید که به کدام افکار توجه کنید. برای رسیدن به چنین مهارتی نیاز به تمرین دارید. مثبت اندیشی به نوعی توجه به افکار و رویدادهای خوشایند تعریف میشود. در ادامه به برخی راههایی که به مثبت اندیشی کمک میکند پرداختهایم:
1. جملات تاکیدی صبحگاهی و شبانه
افکار ما با کلمات و جملات ساخته میشود. جملات منفی فضای ذهن را مسموم میکند. هر چه یاد بگیریم ذهن را با دادههای مثبت تغذیه کنیم شیوه عملکرد آن را تقویت خواهیم کرده ایم. برای این منظور دقایق اولیه بیداری و شبها پیش از خواب که ذهن در حالت پذیرش و تلقین پذیری بیشتری است جملات تاکیدی مثبت را تکرار کنید؛ مثل «امروز روز درخشانی خواهد بود؛ من قادر به انجام هر کاری که تصمیم بگیرم هستم؛من توانمندم».
2. معاشرت با مثبت اندیشان
نشست و برخاست با افرادی که پر از واگویههای منفی نیستند و بالعکس با شیوههای نگرش مثبت فعالیت دارند؛ بر نوع عملکردهای انتخابی و تصمیم گیریهای زندگی شما تاثیر دارند. فضاهای مثبت میتواند از یکی به دیگری انتقال یابند و از راه یادگیری مشاهده ای سبک زندگی مثبت نگرانه ای را رقم زنند.
3. شکرگزاری مهمترین چیز در پرورش مثبت اندیشی
این که نسبت به آن چه دارید حس قدردانی داشته باشید و این حس را در خصوص کل زندگی و روابطتان حفظ کنید در کسب یک چشم انداز مثبت به وقایع موفق خواهید بود. هر چه را که جزء برکات و نعمات زندگی خود میدانید، هر روز با خود مرور کنید.
4. تصویر سازیهای مثبت
عملکردهای ما تحت تاثیر ذهنیات و احساسات ما خواهد بود. یکی از روشهای موثر برای داشتن نگرش مثبت دقت در تصویرسازیهای ذهنی است. در ذهنتان آنچه را میخواهید به تصویر بکشید و آن را پر از لحظات شاد و موفق کنید. این تصویر سازیها عملکرد ما را برای اقدامات موثر در جهت اهدافمان تنظیم میکند و آن را آماده پذیرش و جذب موقعیتهای مثبت میسازد.
5. تجربه زندگی در حال و رسیدن به مثبت اندیشی
اغلب استرسها و واگویههای منفی ذهنی حاصل زندگی در گذشته یا ترس از آینده است. تجربه گر زندگی جاری در لحظه حال بودن ما را از گذشته ای که دیگر وجود ندارد و آینده ای که هنوز محقق نشده میرهاند و نگرش مثبت را تقویت میکند. بسیاری از افراد هر چه تلاش میکنند نمیتوانند در حال زندگی کنند و افکار منفی را از خود دور کنند. در این زمینه پیشنهاد میکنیم از مشاوره روانشناسی کمک بگیرید.
6. پذیرش مشکلات و حل آنها
پیش از آن که به حل مشکلات بپردازید لازم است آنها را بپذیرید و از آنها فرار نکنید. در صورتی که توانایی کنترل افکار خود را ندارید و به دنبال آن چالشهایی را در ارتباط با دیگران، شاد بودن، تصمیمگیری و به طور کلی انجام کارها تجربه میکنید، بهتر است بپذیرید که خودتان منشأ این مشکلات هستید و مشکلات درونی خود را قبول کنید. زمانی که کنترل زندگی خود را به دست بگیرید و مدام از شرایط زندگی گلایه نکنید، موفق خواهید شد تا به حل تعارضات بپردازید.
7. بخشیدن خود
ذهن انسان تمایل دارد بیش از اندازه در مورد گذشته و آینده تفکر کند. به همین خاطر اغلب دچار احساس گناه ناشی از خطاهای گذشته میشوید. خود را ببخشید و فکر کردن به خطاهای گذشته را کنار بگذارید. در عوض سعی کنید مدام موفقیتهای خود را در ذهن مرور کنید. مهم نیست این موفقیتها چقدر کوچک باشند، فکر کردن در مورد آنها احساسات مثبتی را در شما ایجاد میکند و در تقویت مثبت اندیشی مؤثر است.
8. صحبت نکردن در مورد اتفاقات ناگوار و نگرانیها
توجه بیش از حد به اتفاقات ناخوشایند و صحبت کردن مداوم در مورد نگرانیها و مشکلات آنها را در ذهن شما بزرگتر جلوه میدهند و افکار منفی را تقویت میکنند. توجه خود را به مسائل مثبت معطوف کنید و مدام به دنبال اخبار منفی و پیگیری حوادث منفی نباشید.
9. انجام دادن کارهای لذتبخش
ممکن است در زندگی خود مشغلههای بسیاری داشتهباشید؛ لازم است زمانهایی را برای خوشگذرانی و انجام کارهایی که دوست دارید انجام دهید، اختصاص دهید. نداشتن فرصتهای لذت بخش در زندگی عملکرد شما را تضعیف میکند و باعث افزایش افکار منفی میگردد.
10. افزایش اعتماد به نفس
اعتماد به نفس ارتباط مستقیمی با مثبت اندیشی دارد؛ زمانی که به خود اعتماد میکنید، در واقع افکار مثبتی نسبت به خود دارید و باورهای مثبتتان عملکرد شما را بهبود میبخشد. حتی اگر بسیاری از کارها را اشتباه انجام دادهاید، دست از تلاش برندارید و به تواناییهای خود اعتماد کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه افزایش اعتماد به نفس کلیک کنید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر