شرایط ازدواج با افرادی که اعتیاد را ترک کرده اند / ازدواج با معتادان ترک کرده تا دوسال ممنوع

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، کار کمی نیست... آسان هم نیست پاره کردن تارهای شوم تنیده شده اعتیاد به دور یک زندگی. اما بسیاری این راه سخت را می روند و به سراشیبی سلامت می رسند و به دنبال یک زندگی مشترک برای بازگشت به روزمرگی ها، عشق و ساختن خاطره ها می گردند. اما این سو زنان و مردانی هستند که به سختی به بهبودیافتگان از اعتیاد اعتماد می کنند و گاه نمی دانند با چگونه رفتار کنند تا دوباره به چاه اعتیاد گرفتار نشوند و زندگی مشترک سالمی را تجربه کنند، بچه دار شوند و برای آینده فرزندانشان تلاش کنند.

ازدواج با معتادان ترک کرده تا دوسال ممنوع

سعید صفاتیان، کارشناس حوزه اعتیاد در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا در مورد ازدواج بهبودیافتگان، تاکید کرد: در مورد ازدواج معتادانی که موادمخدر را ترک می کنند، بحث های زیادی وجود دارد. خانواده ها بعد از 20 روز تا دو ماه که یک نفر اعتیاد را ترک می کند اصطلاح خودشان آستین بالا می زنند و او را به سمت ازدواج سوق می دهند تا دوباره به سمت اعتیاد نرود. در حالی که باید حداقل 2 سال از ترک موادمخدر بگذرد و در این دو سال آزمایش های او منفی بوده و تحت مراقبت باشد.

سعید صفاتیان / کارشناس حوزه اعتیاد

وی در پاسخ به این سوال معیارهای افراد برای ازدواج با بهبودیافتگان چیست؟ گفت: موضوعات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در این معیارها بسیار تاثیرگذار بوده و باعث تغییر این معیارها می شود. اما مهم نکته این است که علت اعتیاد شخص چیست؟ آیا این مشکل حل شده است؟ به عنوان مثال اگر یک شخص برای مشکل قلبی به اعتیاد روی آورده، بیماری اش حل شده یا خیر؟ اگر به دلیل اختلافات خانوادگی به موادمخدر گرایش پیدا کرده آیا این مشکلات حل شده یا خیر؟

لزوم جلسات روانشناسی برای ازدواج بهبود یافتگان

صفاتیان افزود: فردی که موادمخدر مصرف می کند باید تحت نظر روانشناس یا مددکار قرار گیرد. نباید به این اکتفا کرد که دو سال از ترک فرد گذشته و طی این مدت آزمایشات او منفی بوده است. بلکه مشکلات زمینه ای که باعث اعتیاد بوده باید مورد بررسی روانکاو، روانشناس یا مددکار قرار گیرد و پس از گذشت جلسات مشاوره مشخص شودکه مشکلات زمینه ای از بین رفته یا خیر و تمایلی به موادمخدر ندارد. به عبارت دیگر مشاور اعلام کند با حل مشکلات فرد راغب است به زندگی بازگردد. این تمایل و رغبت با اظهار نظر یک بهبودیافته یا یکی، دو ساعت مشاوره مشخص نمی شود. شاید این روانشناسی چند ماه طول بکشد.

نباید گذشته بهبود یافتگان تداعی شود

صفاتیان تاکید کرد: همسر شخصی که قبلا موادمخدر مصرف می کرده نباید از گذشته و مصرف مواد او صحبت کند. این موضوع از بی اعتمادی همسر بهبودیافتگان برخواسته است. کسی که موادمخدر مصرف می کند بسیاری از رفتارهایش وابسته به موادمخدر می شود. به عنوان مثال فرد اگر مواد مخدر مصرف می کند، قبل و بعد از مهمانی باید موادمصرف کند. اگر مصرف کننده تریاک یا هروئین است صبح دیر از خواب بیدار می شود یا اگر مصرف کننده مواد روانگردان است شب بیدار می ماند. این فرد مواد را کنار می گذارد تمام این رفتارها را کنار می گذارد. کسی که او را به عنوان همسرش انتخاب می کند نباید گذشته ها را برای او تداعی کند و در مورد آینده برای او استرس ایجاد کند، چرا که استرس راهی برای بازگشت به مصرف موادمخدر است. همسر فرد بهبودیافته باید در مورد نوع موادی که او مصرف می کرده اطلاعات کاملی داشته باشد و بداند که با چه کسانی در گذشته مواد مصرف کرده است؟ این اطلاعات باعث می شود که او ارتباطاتی که در گذشته به موادمخدر می رسد را حذف کند تا زندگی مشترکشان با مشکل روبرو نشود.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی