قرص ماه یکی از عوامل زلزله شب گذشته تهران/ برج میلاد در خطر است

به گزارش خبرنگار اجتماعی  رکنا، به دنبال وقوع زمین لرزه شب گذشته  که شدت آن در استان‌های تهران، مازندران و کرج حس شد،. مردم به خیابان‌ها آمده و تا پاسی از شب خارج از منزل بودند .

محمدرضا محبوب فر کارشناس جغرافیا و مدیریت بحران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره  زلزله شب گذشته تهران و دماوند بیان کرد: احتمالی که درباره این زلزله وجود دارد این است که طی روزهای اخیر قرص ماه در کشور کامل بوده و همین مسئله باعث اتفاقاتی در شهرهای ساحلی به دلیل نیروهای ناشی از جزر و مد شده است.

قرص ماه یکی از عوامل زلزله شب گذشته تهران

او افزود: وقتی قرص ماه کامل است نیروهای ناشی از جزر و مد به حداکثر خود می رسند و این نیروها بیشترین فشار را به سطح زمین و اعماق آن وارد می کنند که همین مسئله منجر به وقوع زلزله هایی در تهران و سپس برخی نقاط شمالی کشور از جمله اردبیل شد.

رتبه سوم جهانی ایران در زمینه وقوع زلزله

محبوب فر خاطر نشان کرد: ایران رتبه سوم جهانی را از نظر وقوع زلزله دارد کمااینکه تهران نخستین شهری است که تحت تاثیر زلزله قرار خواهد گرفت اما متاسفانه اصول مدیریت بحران در استان تهران رعایت نشده و این شهر از چهار جهت به گونه ای رشد کرده که عملا جمعیت این استان را به 30 میلیون نفر رسانده است.

برج میلاد در خطر است

این کارشناس مدیریت بحران در پاسخ به این سوال که گسل مشا از آبیک قزوین تا فیروز کوه گستردگی دارد حال در این بین ما شاهد ساختمان هایی هستیم که زیر بنای مناسبی ندارند تصریح کرد: توسعه های شهری که تاکنون صورت گرفته نامتوازن بوده اند که باعث شده تا توازن تهران از بین بروند یعنی هرچند که ساختمان های خود شهر تهران از توان خوبی برخوردار هستند اما به دلیل روی گسل قرار گرفتن آنها خطر زیادی به وجود آمده است کمااینکه همین برج میلاد نیز در خطر قرار دارد.

تاثیر 5 میلیون از جمعیت تهران به دلیل زلزله

او اذعان کرد: معتقد هستم که اگر زلزله با قدرت بیشتری در تهران رخ بدهد 5 میلیون از جمعیت این شهر تحت تاثیر قرار خواهند گرفت چرا که از نظر ساختمان سازی، تراکم ساختمانی و نوع و فرم فضاهای شهری استاندارد ها رعایت نشده اند.

ایران در جایگاه نخست کشورهای بلاخیز

محبوب فر با بیان اینکه اتفاقات چند سال اخیر اعم از زلزله، سیل و... باعث شده تا ایران بر صدر کشورهای بلاخیز قرار بگیرد تصریح کرد: سازمان های مرتبط با بحران در کشور باید با هماهنگی مدیریت بحران کشور و تهران بکنند چرا که هم اکنون شاهد مدیریت بحران انشاء اللهی هستیم.

موقع زلزله چه کارهایی انجام دهیم

این کارشناس مدیریت بحران با بیان اینکه شب گذشته با وجود اینکه به مردم گفته می شد که در خانه های خود بمانند اما مردم به توصیه ها توجه نکردند مطرح کرد: زمانی که زلزله رخ می دهد مردم باید خونسردی خود را حفظ کنند چراکه استرس در آن شرایط حوادث زیادی را به دنبال دارد. همچنین با توجه به شیوع کرونا بیرون رفتن از خانه بدون در نظر گرفتن پروتکل های بهداشتی بیشتر از زلزله برای جان مردم خطرناک است.

امکان زلزله قوی تر وجود دارد

این استاد جغرافیا در پایان تاکید کرد: آخرین زلزله شدید تهران 100 سال قبل بوده است که با توجه به زلزله های چند سال گذشته و رشد افسار گسیخته جمعیت در این شهر، فکر می کنم که ما باید منتظر اتفاق بزرگی در شهر تهران طی ماه ها و سالهای آینده باشیم چراکه امکان زلزله بالای ریشتر وجود دارد.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.