مدیریت متفاوت کرونا در ایران و چین / یکی در وضعیت سفید، دیگری در وضعیت قرمز
رکنا: مدیریت کرونا در ایران و بازگشت مردم به مشاغل باعث نارضایتی بسیاری شده است. این در حالی است که فاصله گذاری فیزیکی در هفته دوم فروردین در ایران موفق بود و پس از پایان عید این فاصله گذاری نیز به نوعی از بین رفته و اتوبوس ها و مترو، حتی خیابان ها با جمعیتی مواجه بودند که باید به محل کار خود مراجعه می کردند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی رکنا، کشور چین اولین ابتلا به کرونا را داشت و برای کنترل این بیماری برخی از شهرهای خود را قرنطینه کرد و در برخی دیگر از شهرها قوانین جدیدی برای تردد وضع کرد.
دو هفته پیش پرسنل بیمارستان ها در ووهان ماسک های خود را یکی پس از دیگری برداشتند و اعلام کردند که وضعیت در این شهر سفید است و همه چیز به حالت عادی برگشته است.
دقیقا همان زمان ایران با اوج شیوع بیماری کرونا درگیر بود و اما طبق آماررسمی وزارت بهداشت ایران، یکی از کشورهایی است که این روزها روند نزولی دارد.
حال سوال این است که چین با چه روندی به کاهش آمار رسید و درادامه برای نگهداشت وضعیت سفید خود این روزها چه تلاش هایی را انجام می دهد و ما چه روشی را انجام می دهیم؟
برخورد پلیس با کسانی که ماسک ندارند
با آن که شیوع بیماری در چین کنترل شده اما هیچ فردی بدون ماسک اجازه خروج از خانه را ندارد. این در حالی است که در ایران اعلام می شود نیازی به ماسک نیست.
چه کسی کرونا دارد؟
در کشور چین افراد فقط برای ترددهای ضروری از خانه بیرون می آیند. رفت و آمدها با یک اپیکیشن کنترل می شود و این اپلیکشن نزدیک ترین فرد مبتلا به کرونا را به شهروندان نشان می دهد. در حالی که ایران چنین کنترلی وجود ندارد. یک سایت وجود دارد که نقاط شهری که بیشترین فراوانی تردد افراد مبتلا در آن مشخص شده است اما از 15 فروردین ماه این سایت به روزرسانی نشده است.
قرنطینه خارجی ها
ایران با غربالگری در مرزها، اجازه ورود افراد خارجی به ایران را صادر کرده است. در حالی که چین با ورود یک ایرانی ساکن شهرهای این کشور، با دوربین خانه آنها را کنترل می کند. تمام خریدها را برای آنجا انجام می دهند و خارجی ها به مدت 2هفته قرنطینه می شوند. خارجی های ساکن و شاغل چین حتی اگر به مبتلا یا مشکوک به کرونا نباشند هم باید دورکاری کنند.
تردد بین شهری
در حالی که بسیاری از سفرهای ایرانیان در اسفندماه و هفته اول فروردین متعجب بودند، در چین پروازها بسیار محدود شده است. قبل از شیوع کرونا 20پرواز از گوانجو به شانگهایی انجام می شد در حالی که این تعداد به یک پرواز کاهش یافته است. از سوی دیگر سفرهای اتوبوس های بین شهری انگشت شمار شده است و اجازه تردد بین شهری به خارجی ها صادر نمی شود. سفر بین شهری بسیار سخت شده و باید دلیل بسیار ضروری داشته باشد.
در ایران اما در اسفند و هفته اول فروردین خروجی شهرها مسدود نبود و ورودی برخی شهرها بسته بود و طبق اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا به زودی تردد بین شهری آزاد خواهد شد و ممنوعیت این ترددها بیش از چند روز طول نکشیده است.
خانه های بی غربالگری
بیشترین ساختمان های گوانجو بلندمرتبه ها هستند. دولت چین برای ورود به این ساختمان ها تدابیری اندیشیده است. افراد (حتی ساکنان ساختمان ها) قبل از ورود به ساختمان تب سنجی می شوند و اگر تب بالایی داشته باشند چند دقیقه منتظر می مانند و دوباره تب سنجی می شوند. اگر تب بالایی داشته باشند، مدیرساختمان به سرعت به مرکز بهداشت گزارش می دهد. یک تیم از مرکز بهداشتی برای تشخیص های اولیه وارد ساختمان می شوند و اگر مورد حادی نباشد فرد در واحد خود قرنطینه می شود. در غیراینصورت او را به مراکز بهداشتی و بیمارستانی انتقال می دهند و تمام افرادی که طی چند اخیر با او در ارتباط بودند به مدت 14 روز قرنطینه می شوند. این در حالی است که در ایران به همچنان دنبال راه چاره ای برای فاصله گذاری و رعایت فاصله گذاری هستیم و بسیاری از مسئولان به آمار مبتلایان و رسیدگی به آنها اعتراض دارند و برخورد با رعایت نکردن با فاصله گذاری ها که با جان مردم کشور و حتی جهان در خطر قرار می دهد بسیار معمولی و در حد پیامک تلفنی که لطفا رعایت کنید است .
اتوبوس و مترو
در تهران و کلانشهرها به دلیل کمبود در ناوگان حمل و نقل عمومی، فاصله گذاری اجتماعی یا فیزیکی محقق نمی شود. این در حالی است که چین با فاصله گذاری فیزیکی در مترو و اتوبوس توانسته است بیماری کرونا را تحت کنترل بگیرد تا دارو یا واکسن آن کشف شود.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر