ممنوعیت تعدیل زنان سرپرست خانوار از سوی دولت

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، پیش از کرونا هم موقعیت شغلی زنان متزلزل و آمار بیکاری آنان بیشتر از مردان بود. با شیوع کرونا و موج تعدیل نیرو امکان این‌که زنان از کار کنار گذاشته شوند بیشتر از مردان است چون هنوز این باور اجتماعی وجود دارد که مردان نان آور خانواده هستند. اما در حقیقت آمار زنانی که سرپرست خانوار ،بدسرپرست ها، کمک خرج خانواده و در بهترین شرایط زنانی که می خواهند توان مالی خوبی داشته باشند بالا است. این زنان از چه بسترهایی می توانند برای کسب درآمد استفاده کنند و چه توجهات دولتی می تواند همراه آن ها برای ایمن نگه داشتن فضای شغلی همچنین جلوگیری از اخراج و بیکاری آنها در این دوران کرنا و پساکرونا باشد در این خصوص با عضو فراکسیون زنان مجلس صحبت کردیم.

سهیلا جلودارزاده نماینده و عضو فراکسیون زنان مجلس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا درباره شرایط شغلی زنان سرپرست خانوار در دوران کرونا و پسا کرونا توضح داد:زنان شاغل علی الخصوص در شرایطی مانند کرونا به دلیل مسئولیت نگهداری فرزندان و مسئولیت های خانه داری مجبور به ماندن در خانه هستند از طرفی اگر مجبور به بازگشت به محل کار خود باشند دلواپس و نگران فرزندانشان هستند در این صورت کارفرمایان باید از این زنان حمایت کنند و انصاف داشته باشند به خصوص آن دسته از بانوانی که سرپرست خانوار نیز هستند و باید تاکید شود این زنان به هیچ عنوان تعدیل نشوند. البته اگر تحت پوشش بیمه باشند به آنان بیمه بیکاری تعلق می گیرد اما به طور معمول کارفرمایان ترجیحشان بر این است که نیروهای خانم خود را تعدیل نکنند چرا که کارایی و دقت آنان بالاتر است به طور مثال در صنایع دارویی و کارخانجات الکترونیکی خانم ها بادقت بیشتری کار می کنند.

ممنوعیت تعدیل زنان سرپرست خانوار وابسته به دستور دولت

وی در ادامه اظهار داشت: امیدوار هستیم با یک مدیریت خوب که البته در دوران بحران کرونا شاهدش نبودیم روبرو شویم چرا که مردم همکاری می کنند اما مدیریت  تصمیمات درستی نگرفته است. شیوع کرونا به ما درس های زیادی آموخت و ما را متوجه کرد که انصاف داشته باشیم و هر پول کثیف و آلوده ای را نخوریم. دولت باید تعدیل زنان سرپرست خانوار را ممنوع اعلام کند و می تواند اقدام خوبی باشد. باید از صنعت حمایت شود تا کارفرما مجبور به تعدیل نیرو نشود.

فضای مجازی پشتیبان زنان

جلودارزاده درباره امکانی که تحول مشاغل اینترنتی و فضای مجازی می تواند برای بستر کار زنان ایجاد کند بیان داشت: در برنامه ششم توسعه طرحی را مبنی بر اولویت قراردادن زنان سرپرست خانوار و توانمند سازی آنان پیشنهاد کردیم و تصویب شد در این طرح خانم ها در مرحله اول شناسایی و برای آنان باتوجه به مهارت های زندگی وفنی حرفه ای متناسب با ویژگی هایشان تشکیل می شود و دولت باید برای این بانوان برنامه ریزی کند و پس از شناسایی و تشکیل پرونده وارد مرحله تولید چه در کارگاه ها و چه در فضاهای کار دیگر می شوند. در حال حاضر ما کمبود افراد ماهر را داریم و باید این مهارت را افزایش دهیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: آن دسته از خانم هایی که مهارت دارند و در شبکه های اجتماعی فعالیت و برای خود کسب و کاری داشتند از آنجایی که فعالیت در فضای مجازی منوط به داشتن مجوز است آنان می توانند در مراکز فنی و حرفه ای آزمون مهارت خود را بگذرانند و پس از گذراندن امتحان مجوز لازم را دریافت کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید

خبرنگار: مینا سجادی

وبگردی