سطح سوم قرنطینه ها در ایران اجرا شد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح فاصلهگذاری اجتماعی گفت: اگر مردم رعایت نکنند سختگیریها بیشتر خواهد شد و همه دستگاههای حاکمیتی باید پای کار باشند.
به گزارش رکنا، محمدحسین قربانی نماینده مجلس دهم درباره ضرورت توجه به طرح فاصلهگذاری اجتماعی گفت: از ابتدای شروع بیماری کرونا بارها و بارها گفتیم که مبارزه با این ویروس تنها با رعایت توسط مردم امکان پذیر است چراکه این ویروس مرز، فقیر و غنی، زن و مرد نمیشناسد و در مقابل این بحران نمیشود فقط گفت دولتها باید کار کنند، مهم حضور مردم در خط مقدم مبارزه با کرونا است که همه باید رعایت کنند.
وی با بیان اینکه قرنطینهها چهار سطح دارد که اکثر کشورها نیز در حال اجرای در سطح سوم هستند که ما هم در حال انجام آن هستیم، اظهار داشت: سطح چهارم سطح برخورد با قوه قهریه و فشارهای حاکمیتی است که اگر مردم رعایت نکنند، دولتها میبایست با استفاده از قوه قهریه آن را انجام دهند. ۲۱ کشور توسعه یافته و صنعتی اروپایی از ظرفیتهای ارتشهایشان استفاده میکنند البته ما هنوز به آن فاز نرسیدهایم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم خاطرنشان کرد: حدود ۷۰ درصد مردم رعایت کردند امام مازاد مردم رعایت نکردند و وقتی رعایت نکنند، قطعاً حاکمیت برای حفظ سلامتی و جان مردم و برای نجات کشور و اقتصاد و نیز در امان بودن آحاد ملت باید چارچوبی تعیین کند که مردم موظف به اجرای آن باشند.
وی همچنین اضافه کرد: تا به امروز گامهای حاکمیتی برداشته شده از جمله تعطیلی مغازهها، مراکز مذهبی، بوستانها و ادارات به صورت یک سوم، کنترل شدید ترددهای غیرضروری و همچنین کنترل و چکاب در ورودی استانها که همه اثرگذار بودند و با این فاصلهگذاری اجتماعی مقداری سختگیری بیشتر میشود که کار درستی است.
قربانی تصریح کرد: هشدار میدهم همین موارد اگر توسط مردم که سربازان خطمقدم هستند رعایت نشود سختگیریها گام به گام بیشتر خواهد شد؛ چراکه سلامت مردم و امنیت کشور تعارف بر نمیدارد این طرح کار بسیار خوبی است، ای کاش چند روز زودتر آن را شروع میکردیم اما تفکر وزارت بهداشت در همان روزهای اول بر همین بود.
وی با بیان اینکه در نهایت این مردم هستند که باید پروتکلها را رعایت کنند، گفت: در برخی از کشورها وقتی میبینند که مردم تن به اجرای پروتکلها نمیدهند، از قوه قهریه استفاده میکنند.
وی درباره نقش نهادهای مختلف از جمله قوه قضاییه در اجرای این طرح و برخورد با خاطیان گفت: این اپیدمی، بحث حاکمیت است و بحث مجلس، دولت و قوه قضاییه نیست همه باید حضور داشته و پای کار باشند.
نماینده مجلس دهم یادآور شد: تا روز ۱۷ اسفندماه که بار مسئولیت فقط بر دوش وزارت بهداشت بود، خیلی موفقیتی حاصل نمیشد چراکه به هر حال وزارت بهداشت در حد یک وزارتخانه و پروتکلهای خاص خودش توانایی دارد، اما از زمانی که رئیسجمهور وارد میدان شد و مسئولیت مستقیم پذیرفت تعهد همه دستگاهها بیشتر شد و این اهمیت موضوع را میرساند.
نماینده تام الاختیار وزارت بهداشت در ستاد مقابله با کرونای استان گیلان با بیان اینکه در بسیاری از کشورها رؤسایجمهور، نخست وزیران و رهبران آنها برای مقابله با این ویروس وارد میدان شدند و در اینجا هم همینگونه است، افزود: وقتی بحثی برای حاکمیت پیش میآید همه باید حضور داشته باشند در حال حاضر سپاه و ارتش با تمام قدرت حضور پیدا کردهاند، قوه قضاییه، مجلس و همه نهادهای اجرایی نیز باید حضور داشته باشند و اینجا نباید هیچ تفکیکی قائل شد.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر