شایعه ها و حقیقت ها در مورد کرونا

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بیماری کرونا در روزهای گذشته در کشور شیوع پیدا کرده است. کرونا ویروس جدید با خانواده ویروس هایی ویروس‌هایی مانند سرماخوردگی و سارس ارتباط دارد که برای نخستین بار از چین آغاز و به دیگر کشورهای جهان انتقال پیدا کرد. تفاوت کرونا ویروس جدید با ویروس های قبلی در این است سطح ایمنی برای آن وجود نداشته و هیچکس در مقابل آن مصونیت ندارد.

مسئله دیگری که وجود دارد این است که دوره کمون(نهفتگی) این ویروس طولانی‌تر از سایر ویروس‌ها بوده و علائم آن نیز مخفی‌تر است، بگونه ‌ای که اگر فرد مبتلا به آنفلوانزا در عرض سه تا پنج روز علائم تنفسی بیماری‌اش ظاهر شود، در این ویروس بین هفت تا 14 روز طول می‌کشد تا عوارض آن نشان داده شود.

بنابراین به دلیل طولانی بودن دوره کمون این بیماری و کم علامت بودن افراد مبتلا باعث شده است تا به سرعت انتشار جهانی پیدا کند و چون در ابتدا اطلاع عمومی درباره آن وجود نداشت، محدودیت سفر ایجاد نشد و بسیاری از کشورها را آلوده کرد. تب، سردرد، تنگی نفس، سرفه و کوتاهی دامنه تنفس از علائم اصلی این بیماری است و همه این علائم می‌توانند باهم و یا بتدریج در فرد مبتلا بروز پیدا کند.

همچنین اگر فردی دارای علائم آنفلوآنزا است، دچار تنگی نفس شده و تعداد تنفس‌های او از عدد 24 در دقیقه بیشتر شد، آن زمان حتما باید به پزشک مراجعه کند.

درباره انتقال این بیماری افراد زیادی صحبت کرده اند اما باز باید تاکید کرد که یکی از راه‌های انتقال این ویروس، قطرات تنفسی از طریق سرفه و عطسه کردن و صحبت کردن با فرد مبتلا است، آن هم درصورتی که کمتر از یک متر با او فاصله داشته باشیم. البته از طریق هوا نیز ممکن است این بیماری منتقل شود، اما این اتفاق بسیار کم رخ می‌دهد.

باید گفت که این ویروس در حالت عادی می‌تواند بین 9 تا 48 ساعت روی اجسام مختلف زنده بماند و به افراد منتقل شود. بنابراین باید به صورت مداوم دست ها و صورت خود را بشوییم. از آنجایی که چند روزی است با کم شدن ژل ضد عفونی روبرو هستیم این نکته را باید بدانید که لایه بیرونی ویورس از جنس لیپید است و در تماس با مواد شوینده به سرعت از بین می‌رود. حتی تاثیر مواد شوینده برروی کرونا ویروس بیشتر از الکل است.

متخصصان پزشکی  هیچکس نمی‌داند که این بیماری در کشور ما چه الگویی خواهد داشت، چراکه در اقلیم‌های مختلف ممکن است متفاوت باشد، بنابراین اینکه این بیماری با شروع فصل گرما فروکش می کند تنها در حد یک حدس و گمان است و هنوز بصورت قطعی و علمی ثابت نشده است.برخی از خانواده‌ها با این تصور که این بیماری در فضای گرم از بین می‌رود، اقدام به گرم کردن فضای خانه می‌کنند که باید بگویم این اقدام تاثیری ندارد. چیزی که می‌دانیم این است که این بیماری با محیط های سرما سازگاری بیشتری دارد، اما این بدان معنا نیست که با گرم شدن محیط منزل از بین می‌رود.

گفتنی است که افراد مبتلا به این بیماری دچار تب می‌شوند که این تب و بالا رفتن دمای بدن باعث از بین رفتن ویروس و کوتاه شدن دوره بیماری می‌شود، اما اگر تب بیمار با دارو پایین بیاید، دوره بیماری او طولانی‌تر خواهد شد.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی