فعال اجتماعی :
ورود سیل به 70 درصد خانه های هرمزگان / نابودی قایق های صیادان با هجوم سیل + فیلم
یک فعال اجتماعی درباره وضعیت جنوب هرمزگان به رکنا گفت: به ۷۰ درصد خانه ها آب نفوذ کرده است. البته هم اکنون آب سطحی فروکش کرده اما تعداد زیادی از این خانه ها نشست کرده یا گل در آنها وجود دارد. حتی خانه بهداشت، مدارس و مساجد نیز آسیب دیده اند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، سیل خسارت های زیادی را به بار آورده است. مسیر ها با وجود فروکش کردن آب هنوز بسته هستند و برای رفتن به نقاط مختلف باید حتما از آفرود استفاده کرد. قبل از سیل نیز هزاران مشکل داشتند که امروز همه آنها چند برابر شده است. از سرویس های بهداشتی که تخریب شدند تا آبی که قبل از سیل نیز شور بود. همه اینها تنها قسمتی از مشکلات مردم در مناطق جنوبی مثل هرمزگان است.
سارا رضایی فعال اجتماعی و عضو جمعیت امام علی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره آخرین وضعیت استان هرمزگان منطقه جاسک گفت: هنوز اعزام نیروهای ما به این مناطق انجام میشود و در این چند روز که امدادرسانی ما ادامه دارد. ۶ روستا گنجک، کروچ، لیره ای، سدیچ، گشمی، گرندو و پرکوه نیز شناسایی و زیر نظر ماست.
وی افزود: بخش زیادی از جاده ها تخریب شده اند و به بسیاری از مناطق به دلیل خراب شدن راه ها، امکان دسترسی وجود ندارد. یکی از این روستاها به نام گافر حالت کوهستانی دارد و دسترسی به آن وجود نداشته است.
عضو جمعیت امام علی خاطر نشان کرد: به ۷۰ درصد خانه ها آب نفوذ کرده است. البته هم اکنون آب سطحی فروکش کرده اما تعداد زیادی از این خانه ها نشست کرده یا گل در آنها وجود دارد. حتی خانه بهداشت، مدارس و مساجد نیز آسیب دیده اند. همچنین در بعضی از روستاها چادرهایی برپا شده که دانش آموزان در آن کلاس های خود را برگزار میکنند.
رضایی با بیان اینکه بیشتر مردم در این مناطق به صیادی، دامداری و کشاورزی میپردازند تصریح کرد: بسیاری از زمین های کشاورزی آسیب دیده اند و همچنین قایق بسیاری از صیاد ها با آب رفته و آنهایی که مانده است نیز دیگر قابلیت استفاده ندارند. همچنین دام بسیاری از دامداران نیز یا فرار کرده و یا مرده اند. بنابراین اشتغال این منطقه کاملا درخطر است.
او اضافه کرد: چند روستا وجود دارد که در مسیر رودخانه قرار داشت. آنها از دهیاری درخواست کرده اند تا روستاهایشان منتقل شود.
این فعال اجتماعی با بیان اینکه جلسه مشترکی با هلال احمر و سازمان های مردم نهاد و خیریه های فعال در منطقه داشتهایم، تشریح کرد: با توجه به نیاز خانواده درحال کمک رسانی هستیم. برای مثال منطقه پرکوه ۶۰۰ خانوار زندگی میکنند که با توجه به اینکه در آن منطقه افراد خود نان درست میکنند آرد و برنج و... برای آنها فرستاده شده است.
او با بیان اینکه وسایل زندگی اکثر خانواده ها دیگر قابل استفاده نیست تاکید کرد: خرابی سرویس های بهداشتی نیز مسئله مهمی است و تاکنون ارگانی مسئولیت بازسازی آنها را برعهده نگرفته است و این اتفاق باعث شده تا بعضی از بیماری های عفونی در منطقه شیوع پیدا بکند. در گرندو و بعضی روستاها اسهال و بیماری عفونی مشاهده شده است.
عضو جمعیت امام علی درباره وضعیت منطقه کاجو سیستان و بلوچستان بیان کرد: این منطقه که شامل کوشات۱، کوشات۲، کوشات۳، چریتی، بوپکان، گرداک پایین، گرداک بالا، دهداتی، شادکام دپ، آزادگز، درواسک، انجیرکی میشود مانند جاسک گل گرفتگی مشاهده نمیشد اما به دلیل اینکه این مناطق کپر نشین سالها دچار خشکسالی شدید بوده است، بارندگی باعث نم گرفتگی کپرها شده است و راه دسترسی این روستاها به دلیل بسته شدن راه ها از بین رفته است.
وی ادامه داد: به بعضی از این روستاها حتی با آفرود نیز امکان رفتن وجود ندارد. آنها تنها درخواستی که از مسئولان دارند این است که جاده ها را باز کنند. البته این مطقه برق دارد اما با یک بارندگی برق آن قطع میشود.
رضایی با بیاناینکه طرفی سرویس بهداشتی نیز وضعیتی بدی دارد. تصریح کرد: آسیب های اجتماعی را میتوان در بسیاری از روستاها مشاهده کرد.
این عضو جمعیت امام علی در پایان تاکید کرد: اگر مردم میخواستند کمکی را به هموطنان خود بکنند به سازمان های مردم نهاد منطقه که سالها در آنجا کار میکنند اعتماد کنند. ما به این نتیجه رسیده ایم که کمک ها باید سیستماتیک انجام شود تا نیاز خانواده نیز برطرف شود.
خبرنگار: علی چاهه
ارسال نظر